arekkowalski 27.02.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam i proszę o pomocbęde ocieplał budynek gospodarczy przerobiny na mieszkalny styrpianem, ściany grubę na jedną cegłę (inaczej 2 cegły), pojawił się u mnie fachowiec i powiedział że wystarczy styropian 10 cm. Co wy o tym myślicie? Tej zimy nie mogłem osiągnąć większej temperatury jak 19 stopni. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 27.02.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam mi się wydaje ze 10 cm to stanowczo za mało lepiej daj 15cm parę groszy więcej a będziesz miałl naprawdę cieplutko ja osobiśćie na swój dom będę dawał 12 cm styropianu ale ja ścianę mam grubą 40cm pozdrawiam http://forum.muratordom.pl/nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu,t176550.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 27.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam i proszę o pomoc będe ocieplał budynek gospodarczy przerobiny na mieszkalny styrpianem, ściany grubę na jedną cegłę (inaczej 2 cegły), pojawił się u mnie fachowiec i powiedział że wystarczy styropian 10 cm. Co wy o tym myślicie? Tej zimy nie mogłem osiągnąć większej temperatury jak 19 stopni. Proszę o pomoc. Zarówno 10 jak i 12cm przy ścianie z cegły dadzą ci współczynnik przenikania większy niż niż 0,3 w związku z czym nie przejdzie ci zgłoszenie w starostwie. 13cm płyt na rynku nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts