Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KRETOWISKA- co teraz z trawnikiem ???

Recommended Posts

Witam! Może ja jestem walnięty ale mnie one nie przeszkadzają, mało tego mają być. Przecież to ja i inni weszliśmy na ich tereny. To mniej więcej jak z Indianami. Zostawcie je w spokoju, podobno jedzą te francowate ślimaki, których wszędzie jest mnóstwo. Piszę to mimo, że przez kretowiska pogiąłem dwa noże przy moim traktorku ! I tak z nimi nie wygracie. Lepiej znajdźcie sposób na oślizłe ślimaki.

I to by było na tyle.

Witam! Może ja jestem walnięty ale mnie one nie przeszkadzają, mało tego mają być. Przecież to ja i inni weszliśmy na ich tereny. To mniej więcej jak z Indianami. Zostawcie je w spokoju, podobno jedzą te francowate ślimaki, których wszędzie jest mnóstwo. Piszę to mimo, że przez kretowiska pogiąłem dwa noże przy moim traktorku ! I tak z nimi nie wygracie. Lepiej znajdźcie sposób na oślizłe ślimaki.

I to by było na tyle.

Jeśli myślisz o tych brązowych, bezdomnych, to żadne stworzenie ich nie zjada niestety :-? :roll:

ja zlikwidowałem dzisiaj ok.60 kretowisk (na 1000 m2) i chyba nie podzielę zdania, że "niech sobie żyją" - jeśli już to nie u mnie :evil:

aczkolwiek poczytałem i pooglądałem trochę o tych zwierzątkach i jestem pełen uznania dla nich co jednak nie zmienia mojego zdania jak wyżej...

http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacja-roslin/szkodniki_-choroby/co-warto-wiedziec-o-krecie,1255_43.htm

podzielę się skutecznym sposobem na krety, jak zwykle na wiosnę pojawiły się krety - zryły ok. 2000 m2 - w tym roku padło mi też trochę ryb w stawie - wpadłem na pomysł zakopania rybek w kanałach kretów - efekt znakomity - krety mają b. dobry węch -od pochówku minęło 2 tygodnie , nie mam ani jednego kopca - i uprzedzam pytanie nie czuć żadnego zapachu