agapanta 27.02.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam , chciałam się dowiedzieć jaka jest procedura sporządzania i uchwalania miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Wpisałam w wyszukiwarkę ale nic nie znalazłam . Interesuje mnie na jak długo muszę uzbroić się w cierpliwość - czekam już 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapanta 27.02.2010 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Zapomniałam dodać ,że na spotkaniu Pana burmistrza z mieszkańcami miasta z jego ust padła deklaracja ,że w tym roku przystąpi do opracowania nowego planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 27.02.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 W Szczecinie plan opracowują od 10 lat. Co roku słuchać że już, ale nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 01.03.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 No to jeszcze trochę poczekasz. Procedura trwa od roku do kilku lat.Wszystko zalezy od tego jak duży jest obszar dla którego uchwala się plan. ( mimo takiej samej procedury bez względu czy to jest jedna działka czy kilkatysięcy działek) Im większy obszar tym więcej zgłoszonych wniosków, uwag a później odwołań. Każde uwzględnienie uwagi skutkuje ponownym wyłożeniem planu i uzgodnieniem go z kilkudzięsięcioma instytucjami. Wszystko zalezy też od tego czy jest nowe studium czy dopiero trzeba go uchwalać. Ogólnie przy niewielkim obszarze i nowym studium - rok. W innym przypadku kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts