klary1 27.02.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam, W piatek mialem male wlamanie na budowie, ukradli nie duzo - bo dom byl w stanie surowym i w garazu mialem przygotowane przewody to zerwali mi to ze scian oraz wymontowali silnik z betoniarki ,szacuje ze wartosc strat wyniesie okolo 700 zl, ale mam pytanie poniewaz wraz z umowa kredytu kupilem ubezpieczenie (Hestia), ktos mial przygody z tego tymi zdarzeniami i ubezpieczycielami podczas budowy ? Niestety nie mam dostepu do warunkow umowy na ta chwile. Pozdr MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 27.02.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 heja. Miałem podobnie u siebie w czerwcu zeszłego roku ale okazalo sie że mój ubezpieczyciel nie daje odpowiedzialności za kradzież tylko od zdarzeń losowych. Odmówili wypłaty (ukradli nam drzwi, kosiarke, podkaszarke - razem ca 5000zł). teraz mam w Hestii ale mam dokupione ubezpieczenie kradzieżowo -dewastacyjne, całośc mnie kosztowała 900zł (SU 350000zł). Sprawdz w polisie jaki masz zakres ubezpieczenia, jesli tylko zdarzenia losowe (pożar i inne) to lipa. ALE zawsze warto zapytać w oddziale (najlepiej w "batorym" na rogu krasnickie/wojciechowska)PozdravPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 27.02.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 ja mam również ubezpieczenie w hestii i tak jak kolega wspominał wszytko zalezy od warunków w umowie. Ja ma mtylko od zdarzeń losowy ch - miałem wlamanie i niestety ubezpieczenie tego nie obejmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 28.02.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Jeżeli masz ubezpieczenie tylko związane z kredytem, to raczej bez ubezpieczenia od kradzieży. Banki wymagają ubezpieczenia tylko od zdarzeń losowych - powódź, spalenie, wichura itp. Ubezpieczenie od kradzieży to już tylko dla inwestora. Ono jest zazwyczaj droższe, od zdarzeń losowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2151 15.03.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 PawEla, Czy Hestia wymagała od Ciebie monitoringu lub alarmu aby ubezpieczyć budowę od kradzieży i wandalizmu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 19.03.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 dzwoniłem dziś do Solidu. Nie mam okien/drzwi a więc o alarmie nie ma mowy o ubezpieczeniu również. Cena ochrony to jedyne 25zeta netto za godzinę. MASAKRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 19.03.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ILE???????Skorpion - ochrania działkę moich rodziców za 100 pln za miesiąc...Od czasu zatrudnienia tej firmy nie wydarzyło się nic, ale wcześniej to dwa razy w roku dom był okradany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 19.03.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ILE???????. nie porównuj twojej ochrony na zasadzie ochrony zbiorowej z indywidualną ochrona , czyli cieć non stop, bo od 25zł firmy ochroniarskie biorą za ochronę obiektu indywidualną w zależności od stopnia ochrony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 19.03.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Mam monitoring z Solidu i w cenie ubezpieczenie na 20000 od kradzieży,budynek w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 19.03.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Aaa, to za ciecia siedzącego non stop. Teraz rozumiem Ktoś gdzieś na muratorze pisał, że można wynająć bezdomnego z psem - poleconego przez odpowiedni ośrodek. Może to jest rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 19.03.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Możecie sobie mieć okna, drzwi, rolety, alarmy, psa, budę i łańcuch. Możecie tam mieszkać sami, z teściową albo z ochroniarzem. Ale dopóki nie macie odbioru, to macie budowę, a nie dom, a budowy od kradzieży materiałów budowlanych i wykończeniowych żadna ubezpieczalnia za rozsądne pieniądze nie ubezpieczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 19.03.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 o żesz....o tym nie wiedziałem Sam nie wiem co robić....25zeta za godzinę to przesada ale coś muszę wykombinować bo nie mogę spać po nocach. Niby niczego ciekawego tam nie ma ale boję się wandali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 19.03.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ubezpieczy ubezpieczy PZU jak masz okna drzwi tarasowe z kluczykiem i wszystkie inne drzwi antywlamaniowe brame zamykana na klucz to za wartosc kradziezy na 10 000 i wartosc domu na 350 000 biora 350 zloty pozdrawiam wystarczy zadzwonic do ajenta i przylezie i sie dowiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 19.03.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ale nie mam okien i drzwi....to największy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ale nie mam okien i drzwi....to największy problem to czego sie boisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 19.03.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 o szpadle chyba o betoniarke jak nie twoje tylko murazy to spij spokojnie nie zabezpieczyli ic sprawa ( mi potpitolili lopata czy sipe zalezy kto bedzie to czytal ) eeeeeeeee nie zlodzieje oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 19.03.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 boję się o elektrykę no i mam położoną podłogówkę....wylewek nie ma i zanim nie będzie pewności, że mrozy (noce) nie wrócą nie zamierzam jej robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 20.03.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 a to znaczy ze jak wchodzisz do domu nowego byudowanego to co fruwasz zeby podlogowki nie uszkodzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts