Jarek.P 27.02.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Poszukuję sensownej rozdzielni podtynkowej do domu. I jak się okazuje, jest z tym dziwny problem.Faworyt - Moeller robi rozdzielnie (podtynkowe, z metalowymi drzwiczkami) w dwóch zasadniczych rodzajach: 14 modułów w rzędzie, największa ma 4 rzędy razem 56 modułów i w tej się nie mieszczę (wychodzi obsadzenie do pełna, na styk, bez żadnej rezerwy). Drugi rodzaj - jest niestety dwa razy szerszy, ma 24 moduły w rzędzie i co prawda pojemnością pasuje mi z duuuużym zapasem, jednak nie wchodzi za bardzo tam, gdzie chcę ją zamontować. Ideałem byłaby rozdzielnia 4x18, jednak są jakieś dziwne problemy ze znalezieniem takowej w sensownym wydaniu. Jedyne, co znajduję, to jakieś rzemieślnicze produkcje sprzedawane na allegro, które jakoś do mnie nie przemawiają, na zdjęciach wyglądają dość siermiężnie. Zdaje się, że robił kiedyś coś takiego Legrand, ale coś z Legrandem na Polskim rynku się chyba dzieje, bo gdzie bym nie szukał, to nie ma w ofercie. Podpowiecie coś? Firmę, producenta? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.02.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 ja zrobiłem moellera 56m główna w wiatrołapie a do tego 24m w piwnicy i 24m w garazu, i tym sposobem powinienem się wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 27.02.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Kubiak takie duże rozdzielnice powinien mieć.Karwasz chyba ma mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jt elektryk 27.02.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 HAGER typ VECTOR VP72M jest to rozdzielnia n/t ma wyjmowalny przedni front panel, wystaje spod tynku około 25 mm.LEGRAND typ EKINOXE TX rozdzielnia p/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 27.02.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 http://www.elektro-plast.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 28.02.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Czemu robisz jedną dużą ? Nie lepiej podzielić np. główna (wiatrołap) a następnie dać do garażu i na poddasze użytkowe. Nie wiem jaki masz układ domu ale mam taki podział i jest wszystko w porządku , poza tym masz możliwość rozbudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.02.2010 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Kaltam - jedna duża po prostu mi pasuje ze względu na układ domu, mniejsza o szczegóły, ale tak ma być. Jako absolutną ostateczność rozpatruję rozdzielenie ich na parter i poddasze, ale niechętnie. andk - w ofercie elektroplastu nie ma rozdzielni z metalowymi drzwiami o rozmiarze większym niż 4x14 jt elektryk - Legrand by mi pasował idealnie, pytanie, gdzie go kupić. Hager już nie badzo, bo to wystawanie mi się nie podoba, ale musiałbym go zobaczyć jeszcze, może... samm - Kubiak faktycznie ma coś takiego (4x20, ale wymiary mi pasują), tyle że ze zdjęć oceniając tez mi tak dość siermięznie to wygląda, są one warte polecenia? Przy założeniu, że robię dla siebie, nie dla klienta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.02.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Kaltam - jedna duża po prostu mi pasuje ze względu na układ domu, mniejsza o szczegóły, ale tak ma być. Jako absolutną ostateczność rozpatruję rozdzielenie ich na parter i poddasze, ale niechętnie. Tym niemniej sugeruję rozpatrzyć podzielenie jeszcze raz. To nie jest złe rozwiązanie. Mało tego. Ono jest zdecydowanie lepsze od jednej ogromnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 28.02.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Podzwoń po hurtowniach. Są to popularne rozdzielnice. Możesz zadzwonićdo producenta to powie gdzie w Twojej okolicy można je zobaczyć.Dla mnie są OK. Wyglądają profesjonalnie. Mają atesty. To nasza polskaprodukcja. Jak jeszcze wezmę pod uwagę ich cenę to są wręcz idealne.Czego jeszcze wymagać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 28.02.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Ja mam ABB 72mod z serii U. http://www02.abb.com/global/plabb/plabb045.nsf/bf177942f19f4a98c1257148003b7a0a/9784a55e5589e4c9c12573620033d32a/$FILE/Ulotka_Szafki_tablice_rozdzielcze.pdf miałem w dobrej cenie, normalnie bym nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobi033 28.02.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 są na aledrogo 4*18 i 5*18 metalowe, podtynkowe i natynkowehttp://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=926056025taka kupiłem i jest OKpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.02.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam Ja mam rozdzielnię 4x18 legrand, tylko, że ma dzwiczki z tworzywa sztucznegowygląda tak pozdrawiamTINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.02.2010 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam Ja mam rozdzielnię 4x18 legrand, tylko, że ma dzwiczki z tworzywa sztucznego wygląda tak pozdrawiam TINEK Dzięki, a z ciekawości - ten wielki hebel do czego Ci służy? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.02.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Ten wielki hebel to przełącznik sieć/agregatNa wsi się buduję, jak kiedyś grosza odłożę, to kupię agregat, ale instalację mam już przygotowaną, kabel do agregatu wyprowadzony do budynku gosp. coby w garażu nie hałasował pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.02.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Tinek, miałeś dobrego elektryka. Widać, że starannie to montował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.02.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Tinek, miałeś dobrego elektryka. Widać, że starannie to montował. Dzięki za dobre słowo, tym bardziej, że wiem, że jesteś przeciwnikiem blaszek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.02.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Tinek, miałeś dobrego elektryka. Widać, że starannie to montował. Dzięki za dobre słowo, tym bardziej, że wiem, że jesteś przeciwnikiem blaszek pozdrawiam bo nie lubię, jak mnie ludzie po latach scigają, że im tynk sie odbarwia. Ja daje tylko plastyki. Ale rozdzielnica fajnie zmontowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 28.02.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Mam nadzieję, że od tych aluminiowych blaszek się nie będzie odbarwiać, w czwartek zaczynają tynkować, w końcu coś się zacznie dziać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 28.02.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 To może taka? Legrand XL3 czy jak jej tam. Tylko u mnie to jest krowa. 5x24 moduły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 28.02.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 ze tez ja nie pomyslalem o odzielnym wlaczniku na agregat trza bedzie pruc wszystko czemus ty wczesniej tego nie pokazal he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts