perm 20.05.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 ... W latach 1995-1996 ze względu na zastosowany wadliwy keramzyt Praefa zmuszona była do przeprowadzenia uciążliwych napraw na szeregu realizacji w Niemczech, a nawet do rozebrania istniejących oraz zamieszkanych obiektów i ich odbudowy od podstaw. Winę za to ponosił dostawca keramzytu, ale obowiązek spoczywał na wykonawcy konstrukcji. Nie uciekliśmy od odpowiedzialności! keramzyt był wadliwy??? To da się zepsuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loto 21.05.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 W jaki sposób eliminujecie mostki cieplne na łączeniach scian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 21.05.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 W jaki sposób eliminujecie mostki cieplne na łączeniach scian ? Przede wszystkich izolacją zewnętrzną. Mostki cieplne powstają głównie tam, gdzie nie ma izolacji, czyli np. na krawędzi okna i ściany pod parapet, balkonu ze ścianą, itp. Możliwości zabezpieczenia jest wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 15.07.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Zapraszamy wszystkich naszych klientów - i tych obecnych, i tych przyszłych - na nasz nowy wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163752-Poka%C5%BC-nam-sw%C3%B3j-dom-z-Praefy-na-pewno-jest-pi%C4%99kny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.coccolino 11.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Oczywiście ,że ..... Krosbud . To nie jest żadna podróbka . Przynajmniej produkując 5 -10 domków miesięcznie zapewnią bardzo dobrą jakość /oryginalne materiały , a nie tanie podróbki/ . Praefa to masówka, która nie ma nic wspólnego z jakościa. A po drugie kadra inżynierów i fachowców krosbudu, to nie kto inny tylko ludzie ,którzy odeszli z .... Praefy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROSBUD 17.01.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 witamnas przekonują zadowoleni klienci.zapraszam wszystkich chętnych do sprawdzenia jakie mamy możliwości, ceny, czas realizacji i co to znaczy jakość w naszym wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budowniczy_4 17.10.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 witam nas przekonują zadowoleni klienci. zapraszam wszystkich chętnych do sprawdzenia jakie mamy możliwości, ceny, czas realizacji i co to znaczy jakość w naszym wykonaniu. Do Krosbudu . Nie kwestionuje jakości elementów Krosbudu , ale słyszałam, że te elementy nie mają atestu higienicznego i nie są dopuszczone do użytkowania?? Czy to prawda? Jesli jestem w błędzie proszę o sprostowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigRed 23.10.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ściana z Keramzytu to ciekawa alternatywa obserwowałem jak obok mojego domu nad morzem powstawało osiedle domów własnie z tej ściany keramzytowejJa kilka lat wcześnie budowałem z gazobetonu - budowa trwała 2 lata Przy tej technologii trwało to błyskawicznie - po 4 miesiącach domy były gotowe do sprzedaży ze zrobionym juz ogrodem Cześć sąsiadów korzystało ze ścian Krosbudu część z Praefy - to co mogę odpowiedzieć w temacie - to to , że ani jedni ani drudzy nie narzekają Usterki , które powychodziły były raczej na poziomie wykonawczym - jakaś rynna odpadła po zimie czy drzwi balkonowe się zacinałymoje zdanie jest takie , że dużo zależy od firmy która to będzie składac i wykańczać . Nie wydaje mi się aby można było coś popsuć na poziomie stawiania ścian - jak to było w moim przypadku - bo jak oglądałem tamte ściany ,przyjeżdżały były równe i gładkie tyle mogę w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts