Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom prefabrykowany z keramzytu - PRAEFA czy KROSBUD ???

Recommended Posts

...

W latach 1995-1996 ze względu na zastosowany wadliwy keramzyt Praefa zmuszona była do przeprowadzenia uciążliwych napraw na szeregu realizacji w Niemczech, a nawet do rozebrania istniejących oraz zamieszkanych obiektów i ich odbudowy od podstaw. Winę za to ponosił dostawca keramzytu, ale obowiązek spoczywał na wykonawcy konstrukcji. Nie uciekliśmy od odpowiedzialności!

keramzyt był wadliwy??? To da się zepsuć?

W jaki sposób eliminujecie mostki cieplne na łączeniach scian ?

Przede wszystkich izolacją zewnętrzną.

Mostki cieplne powstają głównie tam, gdzie nie ma izolacji, czyli np. na krawędzi okna i ściany pod parapet, balkonu ze ścianą, itp. Możliwości zabezpieczenia jest wiele.

• 1 month później...
  • 4 months później...
Oczywiście ,że ..... Krosbud . To nie jest żadna podróbka . Przynajmniej produkując 5 -10 domków miesięcznie zapewnią bardzo dobrą jakość /oryginalne materiały , a nie tanie podróbki/ . Praefa to masówka, która nie ma nic wspólnego z jakościa. A po drugie kadra inżynierów i fachowców krosbudu, to nie kto inny tylko ludzie ,którzy odeszli z .... Praefy !

• 1 month później...
  • 1 year później...
witam

nas przekonują zadowoleni klienci.

zapraszam wszystkich chętnych do sprawdzenia jakie mamy możliwości, ceny, czas realizacji i co to znaczy jakość w naszym wykonaniu.

Do Krosbudu . Nie kwestionuje jakości elementów Krosbudu , ale słyszałam, że te elementy nie mają atestu higienicznego i nie są dopuszczone do użytkowania?? Czy to prawda? Jesli jestem w błędzie proszę o sprostowanie!

• 2 years później...

Ściana z Keramzytu to ciekawa alternatywa

obserwowałem jak obok mojego domu nad morzem powstawało osiedle domów własnie z tej ściany keramzytowej

Ja kilka lat wcześnie budowałem z gazobetonu - budowa trwała 2 lata

Przy tej technologii trwało to błyskawicznie - po 4 miesiącach domy były gotowe do sprzedaży ze zrobionym juz ogrodem

Cześć sąsiadów korzystało ze ścian Krosbudu część z Praefy - to co mogę odpowiedzieć w temacie - to to , że ani jedni ani drudzy nie narzekają

Usterki , które powychodziły były raczej na poziomie wykonawczym - jakaś rynna odpadła po zimie czy drzwi balkonowe się zacinały

moje zdanie jest takie , że dużo zależy od firmy która to będzie składac i wykańczać .

Nie wydaje mi się aby można było coś popsuć na poziomie stawiania ścian - jak to było w moim przypadku - bo jak oglądałem tamte ściany ,przyjeżdżały były równe i gładkie

tyle mogę w temacie