Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA Z HYDROMASAŻEM - opinie, modele, rady, eksploatacja, uwagi

Marbo

Wanna z hydromasażem  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wanna z hydromasażem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oczywiście, ze gwarancja, a prawa wynikające z ustawy o niezgodności towaru z umową to dwie różne sprawy.

Jeśli w warunkach gwarancji jest zapis, ze montaż musi wykonać autoryzowany serwis, a zrobisz to sam, gwarancja przepada.

Ja tak właśnie zrobiłam, to znaczy otwory pod baterię wyciął fachowiec remontujący łazienkę, przedstawiciel firmy Excelent mógłby to zrobić w cenie 100 zł za jeden otwór! No i gdy wanna pękła podczas wychodzenia z niej (2 tygodnie po instalacji) o wymianie czy naprawie w ramach gwarancji nie było mowy. Naprawa kosztowała mnie 200 zł (po udzieleniu rabatu! Na dzień dobry potraktowano mnie ceną 400 zł)

Oczywiście mogłam domagać się zwrotów kosztów na podstawie ustawy, ale przedstawiciel firmy na wstępie zaznaczył, że nie uwzględnią mojego odwołania ale oczywiście mogę zwrócić się do sądu...

A i jeszcze jedno, warunki gwarancji mówiły również o tym, ze wannę należy tak zamontować, aby była łatwa do demontażu - koszty zabudowy, płytek, robocizny nie są pokrywane, jeśli nawet wannę firma wymieni w ramach gwarancji

Nie polecam firmy Excelent z Krakowa

Zakupiłem wannę Poolspa z hydromasażem, którą zainstalowałem samodzielnie.

Szkoda mi było płacić za podłączenie jej przez autoryzowany serwis.

W związku z tym, czy w razie ewentualnej awarii pozbawiony jestem wszelkich praw związanych z gwarancją albo rękojmią (obecnie niezgodnością towaru z umową)?

Dziwne... Poolspa wszystkie swoje produkty sprzedaje razem z usługą montażu. Dzisiaj montowali mi kabinę Poolspa. Kilka dni wcześniej zadzwonił przedstawiciel firmy aby uzgodnic termin montażu i przypomniec, że nic nie płacę za podłączenie. No i zamontowali gratis :)

• 1 month później...

Wszyscy maja troche racji tak jak zwykle i przeciwnicy i zwolennicy. Ja na poczatku nie chciałam hydromasazu bo sa bakterie w dyszach i czyscic trzeba ale w koncu kupilismy jedna chyba z najwiekszych 180 cm srednicy i 350 litrów.

Ja kapałam sie raz mąz ani razu ale dziecko ma radoche i to chyba najwazniejsze. aha mieszkamy 1,5 miesiaca.Kapiel jest przyjemna i fajnie sobie posiedziec tak raz w tygodniu (aha woda sie nalewa ok 20 min). jezeli ktos ma oprocz wanny z hydromasazem prysznic lub inne wanny to szczerze polecam jako bajer, jezeli to jedyne miejsce do mycia to trzeba podjac decyzje rozpatrujac za i przeciw.Uwazam iz bardzo wazne by napełniala sie przez dysze wówczas pierwsze kilka litrów mozna wlac do odpływu a nie kapac sie w nich. Temat wanny z hydro zozkminiałam z pół roku - wnioski jak wyzej

pozdrawiam wszystkich

Witam

naprawdę dobre wanny z hydro muszą swoje kosztować.

tak jak na przykład produkty firmy repaBAD , które są objęte gwarancją 5-letnią.

Są ciche, mocne i dodatkowo dbają o higienę systemu z użyciem dezynfekcji, nanotechnologii w orurowaniu a także specjalnym osobnym podłączeniu wypłukiwania systemu wodnego. Co ciekawe system ten ma 3 czujniki, 1 w dnie wanny, tak więc czyszczenie wanny działa nawet w sytuacji jak bierzemy prysznic albo wyleje Nam się na przykład kawa. Proponuję sprawdzić tą ofertę, bo należy do najlepszych na rynku!

No to teraz mam dylemat - od jakiegoś czasu zastanawiamy sie z mężem czy warto kupic wannę z hydromasażem czy nie. Własnie dzisiaj (nie czytając tego topicu) zdecydowalismy, że odpuszczamy, bo nie znamy osobiscie nikogo kto ma taką wannę i jest zadowolony. Nie wzięliśmy jednak pod uwagę, że Ci co mają i narzekają mogą narzekać dlatego, że mają wanny kiepskiej klasy, może chinskie - no nie wiem. Powiedzieć komuś, że narzeka, bo za małe pieniadze chciał mieć bajer nie powiem, bo podejrzewam, że wywiązałaby sie dzika dyskusja i w końcu okazałoby się, że dana osoba już nie narzeka. Nie bardzo więc mamy jak na własnej przekonać się czy to co wybraliśmy bedzie spełniało nasze oczekiwania. Chyba dlatego też podjęliśmy decyzję, że wydawanie kilku tysięcy i potem narzekanie nie jest nam wcale potrzebne, tym bardziej, że wydatek powiedzmy sobie do małych nie należy.

Trafiłam jednak tutaj i to co było dla mnie oczywiste jeszcze 3 godziny temu, teraz takie oczywiste nie jest.

Może ktoś potrafi mi pomóc - może ktos z użytkowników, a może

Grzegorz-Milano_Style. Mianowicie zastanawialismy się nad zakupem wanny z Cersanitu - Z hydromasażem Duotronik Lux - o coś takiego: http://www.armaland.pl/wanna-z-masazem-cersanit-rexona-lux-duotronic.php

Kurcze może za łatwo zrezygnowaliśmy. Zna ktoś ten system hydromasaży Cersanitu?

Biorąc pod uwagę doświadczenie Cersanitu w konstruowaniu wanien z hydro - ok kilku lat i ich politykę towarową jedyną zaletą tych wanien jest cena. Na pewno nie jakość, głośność działania czy też higiena. Takie wanny należą do typowych wanien ekonomicznych, które tylko w założeniu są wanną z hydromasażem, a tak naprawdę są zwykłą wanną akrylową z ponawiercanymi otworami, na których zbiera się kamień. Sam akryl od wanien to nie jest ani ten kolor, ani ta jakość, która zadowoli użytkownika.

a ja tam lubie hydromasaz ....

mamy 150cm, symetryczna, dwuosobowa .... woda robi za hydro, a żonka za masaż, bąbelki sa w szampanie ....

Nie znoszę hałasu wanien z hydromasażem, nawet w tych najlepszych mi przeszkadza. Wolę cichą muzykę, paluszki mojej połówki i migotanie świec...

Kolejny argument - używamy olejków, które trudno by było zmyć z dysz.

Wannę mamy bardzo dużą, jedna kąpiel to ok. 200 l wody.

I warto moim zdaniem dołożyć do drogiej wanny z porządnym akrylem i nie żałować sobie potem na hektolitry wody i dobre kosmetyki, niż wydać te środki na przeciętną wannę czy kabinę z hydromasażem.

Cieszynianko - obawiam się iż tam firma chandluje tylko chińszczyzną (chodzi mi o kabiny i wanny z hydro czy bez) bez względu na to co Tobie napisali - zapewniam w 100%, znam się na tym. Nie mogę Cię do niczego przekonać - podłączysz, zobaczysz że czar prysł. Wentylacja z higrostatem nie pomoże, gdyż wszystko dzieje się w zakamarkach - woda wleci, mydliny wlecą, może jakiś włosek do tego i już mamy mikrokosmos.

Jeśli ta kabina ma chromoterapię, zapytaj ile kolorow i czy można ręcznie ustawiać dany kolor, czy też jest to automat. Spytaj również czy to dotyczy oświetlenia górnego czy tylnego oraz czy któreś z nich można wyłączyć. Najczęściej w tych konstrukcjach występuje oświetlenie diodowe - spotkałem się z chromoterapią, gdzie po włączeniu mieliśmy denerwujący i osychodeliczny kolor niebieski - czekam na resztę a tu nic - niebieski daje po oczach i tylko LSD brakuje do pełnego efektu dyskotekowego.

W tej kabinie było równiez lustro - hmm, była taka piosenka I AM BLUE da du di da du dam... To pierwsze mi przyszło do głowy hehe.

W kabinie musi być również naturalne światło białe - albo diodowe (jasne diody) albo jarzeniowe (okrągłe, prostokątne bez znaczenia). Nie sprawdza się oświetlenie typowymi żarowkami halogenowymi - światło męczy, chce się spać, jest żółte najczęściej.

Odnośnie uszczelek - uruchomić, spryskać wodą, szukać wycieków, silikonować.

Z pozdrowionkami na weekend

Grzesiek

hahaha, próbowałam i miałam identyczne odczucia i skojarzenia :lol:

Moja znajoma ma wannę Polspa i jest zadowolona,korzysta z niej od kilku lat i brudem nie zarosła(wanna),korzysta z niej też jak ze zwykłej wanny.Jedynie jak mówi ma czasami opór psychiczny czy ją prąd nie popieści.Ja rozważam ofertę Koła jest tam strona hydromasaże gdzie dowolnie projektuje się swoją wannę i otrzymuje się wycenę.

• 2 weeks później...

Witam!

Mam dylemat chcę kupić wannę narożną 150x150 ale nie wiem czy zwykłą czy z hydromasażem zwykła kosztuję około 1000zł a na allegro znalazłem z hydromasażem od 2000zł, jestem wstanie dać za wannę 2500zł.

Proszę o napisanie jak takie wanny się sprawują i czy warto kupić taką wannę z hydromasażem Proszę o opinie osób które mają takie wanny ?

Z góry dziękuję za informację!!!

Pozdrawiam