Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA Z HYDROMASAŻEM - opinie, modele, rady, eksploatacja, uwagi

Marbo

Wanna z hydromasażem  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wanna z hydromasażem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja owszem, mam i korzystam. :wink: Nic mi nie śmierdzi, nie zapycha się choć wodę mam twardą i rdzawą. Sama się czyści po każdym skorzystaniu z bombelków, muszę tylko pamiętać aby na bieżąco dolewać płyn do dezynfekcji. Już gdzieś kiedyś pisałam, że sam masaż wodny jest do niczego, ja najczęściej używam powietrznego. Fakt ciche, to to nie jest ale za to jak ujędrnia pośladki 8) :lol: :wink:

A ja owszem, mam i korzystam. :wink: Nic mi nie śmierdzi, nie zapycha się choć wodę mam twardą i rdzawą. Sama się czyści po każdym skorzystaniu z bombelków, muszę tylko pamiętać aby na bieżąco dolewać płyn do dezynfekcji. Już gdzieś kiedyś pisałam, że sam masaż wodny jest do niczego, ja najczęściej używam powietrznego. Fakt ciche, to to nie jest ale za to jak ujędrnia pośladki 8) :lol: :wink:

Oj przydałoby mi się to ujędrnianie :) Ale chyba jednak się nie zdecyduję.. większośc wypowiadających się osób nie jest zbyt zadowolonych z tych wanien :-? Poza tym kosztorys mamy MOCNO napięty :(

Mamy- ale taka wanna

1) musi odpowiadać konkretnym potrzebom. My zamówilismy tylko funkcje "bąbli" do masażu bo "szpileczek" nie używamy (rodzice mają i jak tylko jest okazja to marnujemy u nich wodę). Kupowanie odbajerzonej ze swiatełkami i dyskoteka za krocie=bezsens, chinszczyzna=no coment:) Mamy sanplast w przyzwoitej cenie i dobrej jakości.

2) dla nas lepsza prostokątna , za to długosć 170 (nie rozumiem tego pędu za narożnymi)

3) Ludziom śmierdzi z wanny bo nie potrafią użytkować i tyle. Spróbujcie wlac trochę wody po kapieli brudnej do butelki i zostawcie na tydzien-na bank zesmierdnie:) Zwykłe prawa biologii:) Jesli ktos uzywa wanny rzadko, nalezy oczyscić dysze i po klopocie. W jaki sposób????? wacikiem???? drucikiem??? Nie-oto prosty przepis:

1. połozyć w opróznionej z wody waniie ręcznik

2. włączyć na chwilę bąble "na sucho"

3. resztki wody wsiąkna w ręcznik wypchnięte powietrzem z dysz

4.finito

Prawda, ze bardzo skomplikowane?

Aby wszystko było jasne, napiszcie jakie wanny mieliście - model, marka - może wcale nie była to wanna z hydromasażem? Może korzystaliście Państwo z typowej chińszczyzny lub kiepskich produktów producentów, którzy ukrywają kraj pochodzenia... Często są to wanny tanie, choć nie jest to regułą - zdarzają się urządzenia z cenami mocno wygórowanymi w porównaniu do jakości masażu, samego urządzenia i komforcie.

Te post jest podobny do " co sądzicie o samochodach?"

- mam i jest głośny

- mam i śmierdzi z rury wydechowej

- mam i nie mogę doszyścić

- mam, ale żadnej przyjemności z jazdy

- miałam i nigdy więcej nie kupię

- wyrzuciłam bo dużo spalał benzyny

Wmawiamy sobie, że samochód to badziewiarskie urządzenie a na maybacha czy porsche nas nie stać, więc nie kupujemy wogóle.

Bardzo proszę nie sprowadzajcie wszystkich urządzeń do jednego poziomu oraz nie oceniajcie wanien na podstawie cen (pomijając szczególne produkty "z biedronki").

Pozdrawiam

Grzesiek

AcmeImport

marka MilanoStyle

Aby wszystko było jasne, napiszcie jakie wanny mieliście - model, marka - może wcale nie była to wanna z hydromasażem? Może korzystaliście Państwo z typowej chińszczyzny lub kiepskich produktów producentów, którzy ukrywają kraj pochodzenia... Często są to wanny tanie, choć nie jest to regułą - zdarzają się urządzenia z cenami mocno wygórowanymi w porównaniu do jakości masażu, samego urządzenia i komforcie.

no wiesz .... wiemy jak odroznic marke od "no name", tak samo jak wiemy ze czasem i markowe produkty nie spelniaja naszych oczekiwac a i ich jakos nie podaza za cena.

Te post jest podobny do " co sądzicie o samochodach?"

- mam i jest głośny

- mam i śmierdzi z rury wydechowej

- mam i nie mogę doszyścić

- mam, ale żadnej przyjemności z jazdy

- miałam i nigdy więcej nie kupię

- wyrzuciłam bo dużo spalał benzyny

Wmawiamy sobie, że samochód to badziewiarskie urządzenie a na maybacha czy porsche nas nie stać, więc nie kupujemy wogóle.

nieprawda.

mowimy o tym, czy bez maybacha i porsche mozna sie obyc.

nie buduj w nas przekonania, ze dopuki krecimy sie wokol przystepnych produktow, to bedziemy miec podzielone zdania, a jak wejdziemy na wyzsze polki cenowo-jakosciowe to nagle stwierdzimy ze hydromasaz jest OK.

Witam wszystkich !!!

Co prawda nie mam wanny z hydromasażem ale wciąż o tym myślę i powiem tak po wysłuchaniu tych i owych relacji każdy tu ma swoją racje.

Prawda leży po środku na pewno.

Dam przykład może i nie na miejscu ale proszę pomyśleć jest i w tym jakaś logika jak i we wszystkim (każdy sprzęt) a mianowicie do rzeczy : np. piła elektryczna - jest na rynku wiele pił do ciecia drzewa - a jednak mamy wybór :

najtańsza (efekt mizerny- zaraz zepsuta),

droższa(efekt w miarę - często się psuje),

Droga (efekt dobry - nie psuje sie(od razu)ale nie obejmie największej objętości drzewa),

bardzo droga (efekt bardzo dobry - potnie wszystkie drzewa bez problemu) ale jednak nie znaczy to że jest wieczna i a przy złym użytkowaniu też ją morze szlak trafić. Ale na pewno przy tej ostatniej człowiek ma jakąś pewność że nie od razu go poniesie.

Może i złe porównanie ale pomyślmy, każda wanna ma dysze bo o to tu chodzi o te dysze że zachodzą kamieniem z wody , brudem i może włosami i teraz my zwykli ludzie albo nie mamy czasu na ich czyszczenie każdorazowe albo nam się nie chce to szczegół. Ale jedno jest pewne że nie jest to pralka gdzie w wężykach może woda stać i możemy pozwolić sobie na chwile luzu i oszczędności na kalgonie i nic nam nie zaśmierdzi bo nie ma wylotów otwartych .Natomiast tu z dyszy są wyloty otwarte więc i będzie jakiś zapach na miarę swojego użytku czyli po każdym kąpaniu trzeba czymś polać dyszę czy jak się da wypłukać czy coś . Logiczne jest że brud z kąpieli osiądzie w tych dyszach to tj. by my nie umyli talerza po posiłku i znowu z niego skorzystali i znowu to jak by czuć go było a i jak by był obklejony wyobraźcie sobie tak i dysze trzeba myć.

Jedynie jeśli chodzi o cenę to jedne dysze szybciej kamieniem zajdą pomimo czyszczenia a inne po latach. Dysze jak wiadomo mają mniej lub więcej odlewu to tj. pierścionek srebrny lub posrebrzany)czyli biorąc uwagę od najtańszej do najdroższej (jak każdy sprzęt) więc musimy się liczyć z tym że u tańszej w z hyd. dysze będą najgorsze taka prawda,

u średniej podobne jak ja to mówię rdzewki ,

droga - tu już dysze za swą cenę bedą lepsze o niebo jak i cała wanna i najdroższa wanna taka na którą mało kogo stać - porządne wykonanie i materiał ale zawsze i tak znajdzie się coś nie tak.

Rezultat taki że każda dostępna (cenowo)nam wanna z hydromasażem - będzie nie najlepszego do końca wykonania jak każdy materiał (chodzi mi np. sam materiał dysz z czego wykonane są ( zaznaczam tu że producenci umieją kombinować pół na pół odlewu )

A jesli chodzi o ludzi to każdy sądzi wg. siebie (rozległa tematyka) choć już dużo nas nauczyła. Każdy powie tak na ile uzna ile chce się w taką zabawę angażować. Np. a) mam tyle pracy, gdzie mi sie będzie chciało przy tym grzebać dodatkowo czyli zła wanna -daje pracę dodatkową.

b) mam tyle czasu to co tam umyje bądź wyczyszczę szybko i po sprawie czyli dobra wanna - mam bąbelki :p komfort.

I chyba na tym rzecz polega na naszym zyciu i podejściu do niego.

Dziękuje i życzę miłego dnia.

P.S.

Grzegorz-Milano_Style tu podzielam twoją uwagę z jednego względu zdania są tak podzielone że jedynie może pomóż każdemu indywidualnemu formułowiczowi ocenić tę wannę z hydr. na podstawie różnicy i siły bąbelków (z danej firmy ) oraz dźwięku jaki wydaje to urządz. A tak to nic po za tym .Jedynie nie zgodzę się z Tobą co do cen, ponieważ rynek dyktuje warunki czyli z czego produkt taka cena. Ale nieważne każdy sądzi wg. siebie. Pozdrowienia

nie buduj w nas przekonania, ze dopuki krecimy sie wokol przystepnych produktow, to bedziemy miec podzielone zdania, a jak wejdziemy na wyzsze polki cenowo-jakosciowe to nagle stwierdzimy ze hydromasaz jest OK.

Właśnie staram się uświadomić iż każdy ma takie zdanie i często jest to regułą. Jeśli zaś weźmiemy przedział powiedzmy 5 - 10 tyś zł, tu jest bardzo różnie i czesto to nie jakość, użyteczność czy też siła masażu mają wpływ na cenę.

no wiesz .... wiemy jak odroznic marke od "no name"

To proszę napisz jak odróżnić markę od "no-name" i wskaż różnice międzi produktami "markowymi" a "no-name".

Może i złe porównanie ale pomyślmy, każda wanna ma dysze bo o to tu chodzi o te dysze że zachodzą kamieniem z wody , brudem i może włosami i teraz my zwykli ludzie albo nie mamy czasu na ich czyszczenie każdorazowe albo nam się nie chce to szczegół.

Dysze w wodne w wannach nie zachodzą kamieniem, brudem, włosami itd - to nie tu leży problem "smrodku"

Ale jedno jest pewne że nie jest to pralka gdzie w wężykach może woda stać i możemy pozwolić sobie na chwile luzu i oszczędności na kalgonie i nic nam nie zaśmierdzi bo nie ma wylotów otwartych .Natomiast tu z dyszy są wyloty otwarte więc i będzie jakiś zapach na miarę swojego użytku czyli po każdym kąpaniu trzeba czymś polać dyszę czy jak się da wypłukać czy coś .

Właśnie sukces w tym, czy ta woda tam zostanie i czy będzie to woda zużyta po kąpieli czy czysta woda. W budowie wanien z hydromasażem jest wiele aspektów o których ludize nie zdają sobie sprawy a które mają później znaczenie. Dobrze myślisz o tym płukaniu, lecz nie wyobrażaj sobie polewania dysz gorącą wodą z czajnika:)

Logiczne jest że brud z kąpieli osiądzie w tych dyszach to tj. by my nie umyli talerza po posiłku i znowu z niego skorzystali i znowu to jak by czuć go było a i jak by był obklejony wyobraźcie sobie tak i dysze trzeba myć.

Dokładnie o to chodzi, lecz nie o same dysze a o całą magistralę, użyte przewody, grawitacyjny układ, DOUBLE-DRAIN czyli podwójny odpływ i odprowadzenie wody z najniższych punktów magistrali, grawitacyjna budowa magistrali, osuszanie magistrali powietrznej, płukanie magistrali wodnej (budowa takiego systemu), konstrukcja wirnika pompy...

Jedynie jeśli chodzi o cenę to jedne dysze szybciej kamieniem zajdą pomimo czyszczenia a inne po latach. Dysze jak wiadomo mają mniej lub więcej odlewu to tj. pierścionek srebrny lub posrebrzany)czyli biorąc uwagę od najtańszej do najdroższej (jak każdy sprzęt) więc musimy się liczyć z tym że u tańszej w z hyd. dysze będą najgorsze taka prawda,

u średniej podobne jak ja to mówię rdzewki ,

droga - tu już dysze za swą cenę bedą lepsze o niebo jak i cała wanna i najdroższa wanna taka na którą mało kogo stać - porządne wykonanie i materiał ale zawsze i tak znajdzie się coś nie tak.

Rezultat taki że każda dostępna (cenowo)nam wanna z hydromasażem - będzie nie najlepszego do końca wykonania jak każdy materiał (chodzi mi np. sam materiał dysz z czego wykonane są ( zaznaczam tu że producenci umieją kombinować pół na pół odlewu )

Dysze wodne to akurat jeden z najtańszych komponentów i nie ma większego wpływu na utrzymanie wanny w czystości i pozbycie się brzydkich zapachów.

Zauważcie proszę, że często jeśli nawet w lazience nic nie czuć, nalewamy wody do wanny, wchodzimy do niej, uruchamiamy hydromasaż i.... fuj - brzydko pachnie. Dopiero wtedy wszystko, co zalega w wirniku, magistrali, dociera do wody i mamy kąpiel dla Shreka - on by się nie pogniewał pewnie.

Moją wcześniejszą odpowiedzią chciałem prosić o to, aby nie traktować wszystkich produktów jako jednego i wcale nie miałem zamiaru dzielić mocno na produkty markowe i nie.

Dziękuję za uwagę.

Dziś niedziela i ważny dla naszego kraju dzień, lecz nie mogłem nie odpisać.

Grzesiek

Mi chodziło ogólnie o "zjawisko" jakim jest wanna z hydromasażem i doświadczenia osób korzystających (ja jej nigdy nie używałam :oops: ). Zresztą już na początku zaznaczyłam, że zdaję sobie sprawę z tego, że co innego wanna za 2-3tys, a co innego za 20tys -NA JAKĄ MNIE NIE STAC. Samo to mogło naprowadzic odpowiadających na ankietę, że chodzi mi raczej o półkę niższą ew. średnią. Zresztą nie spodziewałam się nawet że znajdzie się ktoś, kto ma tę wannę za 20tys :roll: Czyli: ankieta dla Przeciętnego Polaka ze średnią pensją :wink:

Najczesciej jest tak, ze najwiecej narzekaja Ci (tudziez maja nadluzsze wypowiedzi) ktorzy nigdy z danego (opisywanego) produktu nie korzystali ;)

Wybierajac wanne z hydro bardzo starannie poznalam aspekty funkcji potrzebnych i tzw. wodotryskow. Najwazniejsza byla nie tylko moc pomp (zarowno od masazu wodnego, jak i powietrznego), dodatkowe grzalki, ale rowniez systemy automatycznej dezynfekcji i osuszania dysz ...

I nic nie ma prawa smierdziec, zieleniec od glonow czy tez zarastac grzybami :lol: Fakt cena byla wyzsza niz 10.000 ale nie mam bolu glowy, ze ten mily dodatek do lazienki jakos popsuje mi wieczorny relaks.

I jeszcze jedno ... taka wanna to TYLKO lub az fajny relaks i mile spedzanie czasu np. we dwoje 8) .

Jesli ktos szuka zdrowotnych aspektow wodnego (silnego) masazu, to polecam dobre SPA :-)

Najczesciej jest tak, ze najwiecej narzekaja Ci (tudzież maja nadluzsze wypowiedzi) którzy nigdy z danego (opisywanego) produktu nie korzystali

Czyżby te słowa były skierowane do mnie :o

Jeśli do mnie to widzę że tu miło mnie podsumowałaś jednak nie rozumiem jaką masz z tego satysfakcje - ja nie narzekam bo nie mam na co - Cieszy mnie jednak fakt że :

poznalam aspekty funkcji potrzebnych i tzw. wodotryskow. Najwazniejsza byla nie tylko moc pomp (zarowno od masazu wodnego, jak i powietrznego), dodatkowe grzalki, ale rowniez systemy automatycznej dezynfekcji i osuszania dysz ...

I nic nie ma prawa smierdziec, zieleniec od glonow czy tez zarastac grzybami Fakt cena byla wyzsza niz 10.000 ale nie mam bolu glowy, ze ten mily dodatek do lazienki jakos popsuje mi wieczorny relaks.

Jak widać nabrałaś doświadczenia i to się chwali.

zdarza mi sie korzystac z wanny za 30 tys i jak się nie oczyści po kapieli to tez smierdzi z dysz. Generalnie mam spory dostęp do dóbr luksusowych i szczerze mówiac często nie widzę róznicy miedzy wysoka i średnią półką. Nie wide różnicy między suszarka z jonizatorem za 230 a tą za 1200:) Zwykle płacimy za markę -a ta opłata za mnarkę to często ponad połowa ceny. Mylicie się sądząć że z najdroższymi produktami jest wszystko idealne i Barbie nie musi myć wanny ani szorować szyb w kabinie prysznicowej:) Nic z tych rzeczy. Tylko jak ktoś już wyda 30 tys na wannę to trudno mu powiedzieć że nie było warto (są jednak wyjatki) i bedzie podkreślał ze jego wybór zagwarantował największy luksus. A ludzie których nie stac na takie koszty będą zawsze sie ogladać na te luksusy w nadziei ze sa to produkty idealne i nigdy nie docenia swojej sredniej półki. To takie błędne kolo. Trochę zdrowego rozsądku. Jeśli kupuje produkt za 3 tys to za 10 lat bede mogła go wymienić i tyle:) be żalu. Jak lodówka kosztuje 20 tys zł to co-sama idzie do slepu po mrożonki?" bez jaj. Ja niezamierzam wpadac w kompleksy z tego powodu ze sprzęty kupuje do 10 tys :p

Czyżby te słowa były skierowane do mnie :o

Jeśli do mnie to widzę że tu miło mnie podsumowałaś jednak nie rozumiem jaką masz z tego satysfakcje - ja nie narzekam bo nie mam na co - Cieszy mnie jednak fakt że :

Uwazam, ze kazdy ma prawo pisac co tam chce i na co mu czas pozwala, ale najbardziej pozyteczne sa wypowiedzi osob, ktore znaja dany temat z autopsji, a nie na zasadzie jedna baba drugiej babie ;)

Jesli czyms urazilam - wybacz. Po prostu w watkach merytorycznych szukam konkretow i osobistych doswiadczen.

Jak widać nabrałaś doświadczenia i to się chwali.

To pewnie nabiore przy drugim domu czyli za jakies dwa lata ;) Juz wiem, ze kolejna wanna bedzie wieksza (ta ma 150 x 150) i z systemem pomp w pomieszczeniu gospodarczym. To tyle z moich doswiadczen 8)