Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA Z HYDROMASAŻEM - opinie, modele, rady, eksploatacja, uwagi

Marbo

Wanna z hydromasażem  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wanna z hydromasażem

Recommended Posts

ehhh poczytalam sobie,bo tez zamierzalismy kupic wanne z hydromasazem a teraz to juz wogole nie wiem, myslelismy o kwocie 3000 wiec czy to bedzie mialo sens?

Z doświadczenia w tej branży, mogę powiedzieć iż raczej sensu nie ma ten zakup. Lepiej wydać te pieniążki w sensowniejszy sposób. Rozsądna kwota, przy której zakupimy coś z czego możemy być zadowoleni to powiedzmy 5000zł - wiem, co piszę.

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moi dwaj szwagrowie ulegli...mają takowe wanny ale ich nie używają tzn nie ujędrniają sobie pośladków.Realia zmuszają do ekonomii - myją się pod prysznicem.Ja pomny ich doświadczeń nie kupiłem wanny z bajerami i nic mi nie żal.Po pierwsze - jak już było wspomniane - dobra wanna kosztuje > 10 kzł,po drugie kiego grzyba podgrzewać tyle wody ( jak lecą bąbelki lub strumień wody rozkoszując nsze dupcie woda stygnie!).Po trzecie moja rodzina 2+2 muje się pod prysznicem i wanna praktycznie nie jest używana.

Jedny słowem dla bogatych entuzjastów dysponujących czasem.

kiego grzyba podgrzewać tyle wody ( jak lecą bąbelki lub strumień wody rozkoszując nsze dupcie woda stygnie!)

Po to są podgrzewacze cyrkulacyjne w wannach. Wlewa się do wanny pewną ilość ciepłej wody o temperaturze powiedzmy 34 - 36stopni celsjusza, uruchamia się podgrzewacz, ustawia temperaturę i woda nie straci na przyjemnej ciepłocie.

Z hydromasażu nie korzysta się codziennie (pomijając pierwszy tydzień lub dwa). Kiedy już się w wannie ułożymy (samemu lub we dwójkę), po chwili zauważymy iż coś się popsuło i wszystko zgasło - minęła godzinka i każda rozsądna wanna się wyłączy. Jeśli ktoś jest zmęczony długim dniem lub tygodniem pracy, łazienka jest wasza w piątkowy wieczór.

kiego grzyba podgrzewać tyle wody ( jak lecą bąbelki lub strumień wody rozkoszując nsze dupcie woda stygnie!)

Po to są podgrzewacze cyrkulacyjne w wannach. Wlewa się do wanny pewną ilość ciepłej wody o temperaturze powiedzmy 34 - 36stopni celsjusza, uruchamia się podgrzewacz, ustawia temperaturę i woda nie straci na przyjemnej ciepłocie.

Czyli dodatkowwee kosztu luksusu.Absolutnie nie neguję tej przyjemności.Jednak jest to chyba przerost formy nad treścią.Jak ktoś ma kasę to dlaczego nie.

Czyli dodatkowwee kosztu luksusu.Absolutnie nie neguję tej przyjemności.Jednak jest to chyba przerost formy nad treścią.Jak ktoś ma kasę to dlaczego nie.

Dodatkowe koszty? Przerost formy nad treścią? Proszę uzasadnij tą wypowiedź - jakie to koszty i skąd pomysł przerostu firmy nad treścią?

Zacytuję AmberWind

Najczesciej jest tak, ze najwiecej narzekaja Ci (tudziez maja nadluzsze wypowiedzi) ktorzy nigdy z danego (opisywanego) produktu nie korzystali

polecacie/ nie polecacie?

jesli tak to jakie firmy?

ktora lepsza?

KoLO?

Sanplast?

Cersanit?

czy moze inne?

Też chciałem z hydromasażem, ale mam zwykłą. Mam znajomych i mówią że nie warto wydawać pieniędzy ponieważ głośno pracują, dysze się zapychają trzeba konserwować, a poza tym z czasem i tak nie kąpią się w wannie tylko pod prysznicem.Żeby mieć porządną cichą wannę z hydro to trzeba wydać ponad 10 000 tys

Jeśli cena powyżej 10tys. ( tylko takie wanny są naprawdę dobre )

Nie tylko takie są dobre. Pamiętajmy aby nie sugerować się jedynie ceną. Jest mnóstwo wanien kosztujących powyżej 10 tyś zł, kótre są warte nie więcej jak 5 tyś zł a kupującego jedynie rozdrażnią zamiast pomóc w relaksie. Z drugiej strony, jest mnóstwo wanien w cenie około 5 - 6 tyś zł, które będą pracowały w miarę cicho, masaż będzie mocny, będa wykonane z akrylu i nie będą śmierdziały przy każdej kąpieli. Takim stwierdzeniem rzucasz cień i zarzuty wszystkim producentom - jeśli nie masz doświadczenia, nie używaj słowa "dobre" lub "kiepskie".

Pozdrowienia

Grzesiek

Od niemal 6-ciu lat jestem posiadaczką Ravaka z hydromasażem. Był używany jakieś 10 razy (łatwo obliczyć, że daje to średnią mniej niż 2 razy/rok). Przemyśl dobrze, czy będziesz używać tego ustrojstwa, bo moim zdaniem, szkoda szmalu... Dziś kupiłabym zwykłą wannę, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyła na wizyty w Parku Wodnym. Prawdziwe jaccuzzi to jest to!

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Byłam wielka przeciwniczka tych wanien, ale mam problemy z kręgosłupem i tak sobie pomyślałam o wannie z hydromasażem, gabarytowo wielkość zwykłej wanny (prostokątnej lub asymetrycznej) używanej 2 - 3 razy w tygodniu?

Masaż powietrzno-wodny - czy jakoś tak. Widziałam taka na stronie koła za około 5,5 tyś.

W łazience i tak będzie prysznic - kąpać w wannie się nie lubię bo szkoda mi czasu i wody, ale tak leczniczo to bym wskoczyła.

Wrzucę linka żeby było wiadomo, o jaki wymiar mi chodzi:

bleeee.... nie da się.