Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA Z HYDROMASAŻEM - opinie, modele, rady, eksploatacja, uwagi

Marbo

Wanna z hydromasażem  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wanna z hydromasażem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...
Witam

Czytam Wasze opinie na temat wanny z hydro i mam mały dylemat dotyczący tej wanny:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=355871390

Piszecie tu że dobra wanna jest w cenie 5000-6000 zł a ta kosztuje ok 2500 + transport.

Czy Waszym zdaniem to dobry towar czy lipa.

Z uwagi to, ze czesto uzywam swojej wanny ;) z hydro moge napisac, iz decydujac sie na taki sprzet najwazniejsze w uzytkowaniu jest:

- silna pompa

- masaz wodny i powietrzny

- podgrzewacz wody i powietrza

a absolutna koniecznoscia

- system automatycznego osuszania dysz

- system automatycznej dezynfekcji.

Wanna z podanej aukcji na allegro nie wzbudza mojego zaufania ;)

Po konsultacjach ze wszystkimi znajomymi, którzy posiadają ten wynalazek zrezygnowaliśmy z tego zakupu. W zamian kupiliśmy kabinę z baterią termostatyczną, z łaźnią parową i z biczami.

Jeszcze nie jest zamontowana, ale na pewno będziemy to ustrojstwo używać. :wink:

Witam

Czytam Wasze opinie na temat wanny z hydro i mam mały dylemat dotyczący tej wanny:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=355871390

Piszecie tu że dobra wanna jest w cenie 5000-6000 zł a ta kosztuje ok 2500 + transport.

Czy Waszym zdaniem to dobry towar czy lipa.

to chińczyk jest- o ile chinski gres polerowany kupiłam bez obaw-o tyle sprzęt tego typu-nigdy.... Ale ten design:) My mamy prostą wannę z hydro, a nie narożną, korzystamy regularnie wiec nie trzeba jed specjalnie czyscic a jesli juz to z niewielka ilością wody przedmuchać dysze i po krzyku...relaks jest super, poziom hałasu znośny-najbardziej cieszy mnie nie tyle relaks co realny efekt ujędrnienia:):):) przy regularnym korzystaniu z hydromasażu cellulit przestaje byc problemem....

Po konsultacjach ze wszystkimi znajomymi, którzy posiadają ten wynalazek zrezygnowaliśmy z tego zakupu. W zamian kupiliśmy kabinę z baterią termostatyczną, z łaźnią parową i z biczami.

Jeszcze nie jest zamontowana, ale na pewno będziemy to ustrojstwo używać. :wink:

Ja również zrezygnowałam.

Ja takze zrezygnowałam chociaz maz sie upierał i nalegał,jednak po pewnym czasie i on uznał,ze to "zbedny"bajer.Fajnie polezec w babelkach,ale teraz uzywamy głownie prysznica bo jest szybko i wygodnie.Kapiele jak jest czas,jak dzieci nie płacza :wink:

A faktem jest to,ze napewno drozsza taka wanna,trzeba ja czyscic co jakis czas, noi obudowa z płytek do takiej wanny jest drozsza bo musi byc specjalnie zrobiona,zeby w razie awari mozna zdjac bok...

Cieszynianka możesz się pochwalić co kupiłaś ?

Bardzo mi przykro że to napiszę, lecz jest to delikatnie pisząc "zły" wybór - chciałem napisac coś innego, lecz to skasowałem - sauna o bardzo kiepskich parametrach będzie wewnątrz kabiny a i na zewnątrz pary nie zabraknie. Mnóstwo nieszczelności a co za tym idzie.. silikonu - grzyb pojawi się bardzo szybko a sama dezynfekcja (z niebezpiecznym zwykłym generatorem ozonu) nie wystarczy - nie polecam - lepiej zakupić zwykłą kabinę i do tego panel prysznicowy (bez hydromasażu).

Odnośnie wanien z hydromasażem, post ten miał początek w 2004 roku - od tego czasu sporo się zmieniło t.j. na rynku pojawiło się mnóstwo chińszczyzny pełną gębą - wanny produkowane są coraz tanszymi sposobami i z coraz gorszych materiałów jak np ABS. Sprzedawcy często oszukują klientów lub nie mają pojęcia o tym co sprzedają i tyczy się to nie tylko Allegro ale i zwykłych sklepóp czy też producentow. My sami prowadzimy sprzedaż poprzez serwis Allegro.pl oraz prowadzimy stronę internetową i jakże ciężko jest walczyć z nieuczciwą konkurencją.

Jakoś w naszych wannach można używać środki myjące, pieniące, olejki do kąpieli itp - to tylko wymysł producentów jak się pozbyć odpowiedzialności za usterkowość ich towarów. Kąpiel kąpielą ale wanna ma służyć również do mycia. Urządzenie to ma być również bezpiecznie czyli posiadać odpowiednie funkcje, pozwalające utrzymać je w czystości (system płukania magistrali wodnej bieżącą wodą, osuszanie kanałów powietrznych), byc zbudowane z odpowiedniego materialu jak np Akryl sanitarny czy też odpowiedniej konstrukcji magistrala wodna, posiadać wydajny generator ozonu...

Wanna nie musi być również głośna - wystarczy dobry gruby materiał konstrukcyjny i odpowiedniej klasy pompa. Pojęcie głośności jest naprawde względne i nie można nikomu zarzucić, dlatego proponujemy naszym klientom rezygnację z zakupu i zwrot wanny jeśli okaże się iż są niezadowoleni np z głośności pracy - nie boimy się tego i nie mamy nic do ukrycia. Równiez na miejscu uruchamiawy wanny przy klientach, aby przekonali się iż głośność wirów w wodzie jest wyższa od głośności samej pompy - odpowiednia budowa wirnika i samego mtoru dostarcza odgłos szumu zamiast "buczenia".

Ostatnia rzecz - cena!!! To mit iż wanna musi kosztować 20000zł - rozpiętość jest od około 5 do przeszło 30000zł lecz podstawowe założenia konstrukcyjne, mające wpływ na komfort i bezpieczeństwo użytkowania są podobne.

P.S. Nalewanie co 2 tygodnie do pełna wody w wannie i czyszczenie jej w taki sposob to zdecydowana przesada i niedbałość o portfel klienta - można to zrobić i szybciej i nieporównywalnie taniej.

Bardzo mi przykro że to napiszę, lecz jest to delikatnie pisząc "zły" wybór - chciałem napisac coś innego, lecz to skasowałem - sauna o bardzo kiepskich parametrach będzie wewnątrz kabiny a i na zewnątrz pary nie zabraknie. Mnóstwo nieszczelności a co za tym idzie.. silikonu - grzyb pojawi się bardzo szybko a sama dezynfekcja (z niebezpiecznym zwykłym generatorem ozonu) nie wystarczy - nie polecam - lepiej zakupić zwykłą kabinę i do tego panel prysznicowy (bez hydromasażu).

Myślę, że jednak wybrłam to, czego szukałam.

:D Para po prostu była w tej wersji, więc ją mam. Nie chciałam zwykłej kabiny, bo będzie ona na górze, gdzie mamy ściany z płyt, więc chodziło mi o taką w całości, zintegrowaną. Panel prysznicowy ma mniej dysz niż ten w kabinie (np. na nogi), jest też "chromoterapia", co prawda nie jest to najlepsza wersja tego zabiegu, ale jakaś namiastka. Jeśli chodzi o wilgoć, to mam wentylację mechaniczną z higrostatem (można nastawić wilgotność przy której zacznie pracować automatycznie), więc grzyba i innych "gości" nie będzie. Jest też w łazience okno 160x100 cm, zawsze można dodatkowo otworzyć. Kupowałam nie w firmie kogucik, ale w takiej, która jest na rynku już od jakiegoś czasu, a chińszczyzną nie handluje! Byłam w ich siedzibie, działanie też oglądałam.

Para, telefon i radio, to tylko bajery, które są w tej kabinie (przecież nie każę ich wymontować), ale nie one decydowały o zakupie!!! :wink:

Ps. Znasz osobiście kogoś kto ma ten model i mówił, że jest on nieszczelny?

Może ma to źle poskładane? Wtedy na pewno nie będzie szczelne :roll:

a co gorsza to w środku odkłada sie brud którego do końca nie wymyjesz i jak uruchamiasz następnym razem to wszystko wypływa do wody w dzisiejszej dobie to lepiej weź 20 zł i idz do aquaparku i będziesz miał bombelek bez liku a na wanne wydasz mase pieniędzy i tak naprawde ile z niej będziesz korzystał

mam takie samo zdanie

a co gorsza to w środku odkłada sie brud którego do końca nie wymyjesz i jak uruchamiasz następnym razem to wszystko wypływa do wody w dzisiejszej dobie to lepiej weź 20 zł i idz do aquaparku i będziesz miał bombelek bez liku a na wanne wydasz mase pieniędzy i tak naprawde ile z niej będziesz korzystał

mam takie samo zdanie

moja wanna po kazdej kapieli sie wlacza i przeczyszcza dysze i nie mam tego problemu ze mi cos przy nastepnej kapieli wylatuje. 8)

z wanny korzystam codziennie 8)

wszystko jest kwestia ceny, nie ma sensu kupowac taniej wanny z masazami tylko po to zeby byla.

cieszynianko obawiam sie ze Grzegorz-Milano_Style ma racje...

Ps. Znasz osobiście kogoś kto ma ten model i mówił, że jest on nieszczelny?

Może ma to źle poskładane? Wtedy na pewno nie będzie szczelne :roll:

Moja koleżanka kupiła taką kabinę (może inny model ale z tej rodziny) Te kabiny sa sprzedawana pod dwoma lub trzema nazwami w Polsce. Nie była nieszczelna, za to po kilku użyciach zepsul sie panel sterujący, nastepnie wysiadł parownik.... Wymieniono kabinę i tym razem panel sterujący zepsuł się po 3 lub 4 miesiącach...może po prostu pecha mieli... Zrezygnowali z tej kabiny ostatecznie chociaż zwykłe funkcje prysznica spełniała bez problemu.