Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA Z HYDROMASAŻEM - opinie, modele, rady, eksploatacja, uwagi

Marbo

Wanna z hydromasażem  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wanna z hydromasażem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam w domu 2 wanny- jedna zwykła a druga z masażem. i co moge powiedzieć o użwaniu. na początku bajer- super bąbelki, relaks-bardzo miło.

ale są minusy- można używać tylko wszytsko w płynie- mydło, płyn, szampon. nie wolno stosowac mydła w kostce, ani soli do kąpieli- bo zapchać sie mogą dysze w dnie wanny. oczywiście to samo dotyczy np. golenia łydeczek w wannie- ryzyko zapchania dysz włoskami..

kolejna sprawa- suszenie i dezynfekcja roztworami chloru- co jakiś czas trzeba dezynfekowac (zaleznie od czestotliwości stosowania wanny)- jak zobaczyłam, jak zielonkawe "glony" wylatuja w dysz- nawet w małych ilościach- to jakos odechciało mi się kąpać. może popełniłam jakiś błąd w eksploatacji- ale używałam wannę rzadko, zawsze suszyłam!

właśnie- suszenie- za każdym razem jak zmoczysz wannę- trzeba włączyć suszenie- to ważne, bo inaczej glony w instalacji szaleją!

teraz jesteśmy z mężem w trakcie budowy domu- na starcie, ale już sie zastanawiam czy kupić taka wannę- bo czasem bąbelki sa miłym relaksem- ale też rozważam zwykłą wanne i panel prysznicowy z dyszami.. sama mam dylemat..

a pamiętam, że pierwsze kilka razy to szłam do wanny ze spritem- namiastką bąbelków szampana :lol:

• 2 weeks później...
Ja nie wiem o czym piszecie... nie żebym był jakiś nieczuły na glony, bakterie, grzyby itd, ale to co piszecie jest mi obce. Używam wanny z hydromasażem od 8 lat, kosztowała wtedy sporo bo ok. 2 tys i była "nowością" :) Wanna jest marki Koło. Ma masaż hydro z domieszką powietrza. Używam jej regulornie 1-2 razy w tygodniu z rodzinką (żona + 2 dzieciaki) i do tej pory dezynfekowałem ją 2 (dwa) razy. Nic mi nigdy nie śmierdziało ! Używam normalnie płynów do kąpieli, myje się mydłem i jedyne co robie to na koniec przepłukuje ją czystą wodą z włączeniem pompy żeby wupluła resztki wody. Wszystko!

kosztowała wtedy sporo bo ok. 2 tys i była "nowością" :)

Chyba chciałeś napisać 20tys? :wink:

Ja mam u siebie wannę z hydromasażem, radiem, światełkami, ale jeszcze nie uzywałam, bo jeszcze tam nie mieszkamy.

Dodatkowo mamy prysznic na dole w łazience, to nie trzeba zażywać bąbleków non stop.

Podłączyłem niedawno wannę Poolspa z masażem wodnym i powietrznym.

Wszystko ładnie działa ale niestety głośno. O ile masaż wodny jest jeszcze w miarę to powietrzny jest bardzo głośny tzn. silnik pompy głośno pracuje.

Dla mnie to żaden problem ale nie wiem, co na to sąsiedzi :)

Myślałem o jakimś wyciszeniu styropianem albo pianką.

Czy ktoś już próbował wyciszać mechanizm wanny?

Hej

Probowalem wyciszac silnik wata mineralna ....niestety jest jeden mankament.

Mianowicie wiciszenie naprawde duzo dalo ,lecz elektronika wylaczala masaz po ok 3-4 minutach z powodu przegrzewania sie silnika. Po ulozeniu waty na posadzce i w rogach wytlumilo tylko nieznacznie szum ale wszystko dziala.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Mam wanne Poolspa Econo2. Jak wiadomo po każdym użyciu należy przewietrzyć kanały masażu powietrznego. Według instrukcji powinno się robić to po ok. 15 min. po wypuszczeniu wody.

Problem w tym, że nieważny czy woda została wypuszczona 1 minuntę wcześniej, czy 15 albo nawet 5 godzin w instalacji jest ciągle woda i po włączeniu masażu powietrznego na niby pustej wannie cała łazienka jest mokra, bo na początku w górę leci słup wody.

Czy to normalne? Ponoć te kanały mają jakiś system drenażu. Na moje oko to coś nie tak.

Witam, najlepszym sposobem będzie kontakt z firmą Pool Spa np z Panią Krystyną Sadlik pod nr tel. 091 38 777 22. Powinna pomóc, lub połączyć z działem technicznym. Jeśli opisane objawy wskazują na usterkę trzeba będzie zgłosić formalną- koniecznie pisemną reklamację (mail, faks itp.) u sprzedawcy i czekać na przyjazd autoryzowanego serwisanta firmy PoolSpa. Wykaz serwisantów można odnaleźć w linku: http://www.poolspa.pl/pl/main/page/n/79 Jednak serwisant musi dostać zlecenie z firmy PoolSpa. Obowiązuje droga formalna i obowiązek 14 dni na rozpatrzenie reklamacji. Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Zastanawiam się nad wanną z hydromasażem, ale mam wątpliwości:

- czy jest to wygodne w codziennym użytkowaniu (chodzi mi o to czy dysze nie przeszkadzają w kąpieli jeśli nie włącza się "bąbelków")

- czy dysze zbyt szybko nie zapchają się kamieniem i będzie więcej kłopotu niż frajdy,

- czy jest to w miarę znośne w czyszczeniu.

jakie macie odczucia?

Pozdrowionka

hejka!

używam takowej od 3 lat...

Pan dzisiaj w sklepie zapewniał mnie ,że jest to wanna z "górnej półki".J a o tej firmie nie słyszałam do tej pory nic.Na akryl dają gwarancję na 20lat :o ,a na hydromasaż -2lata,.Wyliczył mi ,że wanna +wypasiony hydromasaż będzie kosztować 9,9tysiaka.Nie wiem ,czy cena jest dobra?dorzucają jeszcze system automatycznej dezynfekcji.Co sadzicie o tej ofercie?

Mój znajomy pracuje w prywatnej firmie która robi wanny z hydromasazem.

Jego opinia była podobna do wczesniejszej wypowiedzi, że problem jest potem z czyszczeniem. A co do samej wanny akrylowej nie jestem zwolenniczką. Na własne oczy widziałam jak taka wannna wyglada po 5 latach. Cała zżólknieta. Mnie samej serce sie krajało jak na to patrzyłam. Z tego co mi wiadomo takiej wanny nie należy szorować , tylko uzywac delikatnych środków czyszczacych , ale sami wiemy jak wyglada wanna po kapieli. Osad z mydła itp. Ale decyzję podejmiesz sama:)))))

No właśnie, słyszałam kiedyś opinię, że w takich wannach nie należy się myć, używać mydła itp. Dlatego polecane są niby dla osób, które mają w łazience również prysznic. Podobno czyszczenie tych wanien to koszmar, a osad po twardej wodzie i mydle morze pozatykać kanaliki w wannie zupełnie jak w przypadku baterii prysznicowej.

Wydaje mi się, że o wiele łatwiej doczyścić system hydromasażu w kabinach prysznicowych....