Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA Z HYDROMASAŻEM - opinie, modele, rady, eksploatacja, uwagi

Marbo

Wanna z hydromasażem  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wanna z hydromasażem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Naczytałam się sporo na temat hydromasażu .Opinii na nie jest odpowiednio więcej niż na TAK,ale ja jestem z natury przekorny człowiek i wbrew wszystkiemu wybieram wannę Ruben z hydromasażem .Koszt ostateczny-8,5 tysiąca .Okaże sie ,jak zacznę jej używać ,czy wybór był słuszny.

• 1 month później...

Jak sprawdza się wanna z hydromasażem - co z awaryjnością całego systemu, jak często i jakimi środkami dokonywać konserwacji dysz hydromasażu i ile to tak naprawdę kosztuje?

Czy po dłuższym okresie posiadania nadal tak chętnie korzystacie z funkcji hydromasażu , czy tylko z samej wanny?

Fajna sprawa, ale ja się wyleczyłam z chęci posiadania takiej wanny jak gdzieś przeczytałam jak przez jakąś awarie i złe podłączenia w takiej wannie zginęli ludzie prażeni prądem :-? OcZywiscie to przypadek jeden na ileś tam.

Znajomi mają i jedyne na co narzekają to chałas robiony przez dysze w trakcie kąpieli.

dla mnie to porażka taka wanna.

wynajmowałam kiedyś luksusowe piękne mieszkanie gdzie była taka wieeelke piękna wanna z hydromasażem, pomyślałam super bajer.

ale w rzeczywistości porażka.

-najpierw zalani sąsiedzi z dołu i kucie kafelek, bo wężyk zaczął przeciekać

- kąpiel mało relaksująca kiedy wszystko dudni i burczy, hałas taki że trudno o relax

- SMRÓD z rurek! okropieństwo. regularnie czyściłam, ale i tak kiedy wpuściło się wode i włączyło hydromasaż pierwsze co to buchnięcie smrodu z rurek-za każdym razem, potem kąpiąc się miałam wrażenie że zgnilizna z rurek cofa sie a ja się w tym kąpię

Więc w naszym domku zadnych hydromasaży.

lepiej tradycyjna wygodna wanna, pachnące olejki w wodzie i muzyczka,

znacznie lepsze :)))

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Noszę się z zamiarem zakupu taniej wanny z hydromasażem. Ma być prostokątna o długości min 180 cm. Znalazłem takie opcje:

http://sklep.eurodom.pl/?zobacz=14742 - ale to chyba cena samej wanny bez masażu (???)

http://www.elazienki.com/wanna-gemini-prostokatna-180x80-hydromasazem-p-3606.html?attrs=125

http://www.lazienkaplus.pl/wanna-prostokatna-180-x-80-kolo-perfect-z-hydromasazem-w100-xwp1080,produkt,29336.html

Czy ktoś używa którejś z nich? Proszę o opinie.

• 2 months później...
Zdecydowanie odradzam. Chyba że jesteś wyjątkowo systematyczna i będziesz przynajmniej raz na tydzień odkamieniac dysze, co w przypadku dużych dyszy jest dość proste, ale małych już nie (generalnie występują jedne i drugie). Dla mnie to niewykonalne.

takie wanny są raczej dla osób posiadających zmiękczacz wody w przeciwnym razie nawet producent nie zaleca ich używania

Moja Mama ma i uzywa jej prawie codziennie :o baaaardzo sobie chwali, nie przeszkadza jej, że trzeba odkażać i że głośna, ja rozważałam jej zakup ale kupiłam zwykłą. mam dziecko, ktoro często bedzie z wanny korzystało, nie koniecznie z hydromasażu a odkażać trzeba, jeśli tego nie robi sie regularnir, zapach nie zachęca do kąpieli :wink:

U siebie mam wannę firmy KOŁO (zresztą nie tylko wannę) i jak najbardziej polecam tę markę. Przede wszystkim od razu widać solidną robotę, a jeśli coś jest nie tak, to dają długi okres gwarancji. O hydromasażu na razie tylko myślę , ale może niebawem zamontuję sobie taki "bajer":).

Wannę z hydromasażem używam od 5 lat.Jest wielka bo dwuosobowa-w zimie kąpiemy się z męzem raz w tygodniu-fakt po każdej kąpieli mąż ją dezynfekuje ,osusza dysze i takie tam ...z wanny nie śmierdzi ,nie mam problemu z kamieniem ,generalnie nic się nie dzieje.Czy chodzi głośno?Kwestia gustu ,znam głośniejsze rzeczy .Generalnie jestem bardzo zadowolona i pewnie po raz drugi też bym się zdecydowała :)

a my zamierzamy zamontowac w górnej łazience właśnie wanne z hydromasażem dwuosobową, tęz mam trochę mieszane uczucie, ale raczej ją zamontuje - mam mieć wannę w podłodze i mma juz przygotowany otwór pod konkretny model. Mam nadzieję że się jednak sprawdzi, myslę ze nawet jak będzie głośna to akurat to nie bedzie mi przeszkadzało. W dolnej łazience będe mieć wannę bez hydromasażu.

Właściwie to każdy ma inne upodobania i myślę ze faktycznie u jednych taka wanna się sprawdzi u innych nie. Jak ktos korzysta rzadko z normalnej wanny tylko woli prysznic to i z takiej będzie rzadko korzystał, albo jesli ktoś ma kupowac dwa w jednym wanne z prysznicem to chyba faktycznie nie ma sensu. Co do dkarzania to racja, kiedyś oglądałam nawet taki program, po okolicy rozniosła się jakaś groźna bakteria i ludzie ciężko chorowali,epidemiolodzy szukali źródła zakażeniam aż w końcu doszli, ze było ono w wannie z hydromasażem - wanna jakiś czas wcześniej stała w sklepie napełniopna wodą i tam powstało źródło zakażenia.

• 2 months później...

Witam pisze do Was z kolejnym dziwnym może zapytaniem ale chce to wiedzieć na przyszłość kiedyś , gdzieś usłyszałem od człowieka , który twierdził ,że zajmował się handlem wannami z hydromasażem , że nie można się w nich myć bo niszczy się osprzęt poprzez używanie środków higienicznych. Wanny te mogą służyć tylko do kąpieli dla przyjemności.

Ceny wanien znacznie przez ostatnie lata spadły i zastanawiam się czy jeśli bym budował dom to czy nie zrobiłbym jednej łazienki z taka wanną. O tym ,że trzeba ja dezynfekować co jakiś czas dbać o przepłukanie dyszy itp. to wiem. Ale jeśli taka wanna ma służyć tylko do kąpieli dla przyjemności to ja rezygnuje. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej sprawie???

Witam pisze do Was z kolejnym dziwnym może zapytaniem ale chce to wiedzieć na przyszłość kiedyś , gdzieś usłyszałem od człowieka , który twierdził ,że zajmował się handlem wannami z hydromasażem , że nie można się w nich myć bo niszczy się osprzęt poprzez używanie środków higienicznych. Wanny te mogą służyć tylko do kąpieli dla przyjemności.

Ale jaja.

może kogoś to śmieszyć ale w wannach z hydromasażem nie powinno stosować się płynów do kąpieli. Mówi się że jest to wanna do masażu a nie do mycia. Teoretycznie nie powinniśmy masować się "brudni :)". Powodem tego jest otwarty obieg wody tzn.płyn do kąpieli dostaje się do tych wszystkich otworów, dysz i tam robią się takie- łagodnie mówiąc "niezdrowe rzeczy". Przyznaję, że nie znam wszystkich producentów wanien, ale wiem że, oryginalny Jacuzzi ma w swojej ofercie takie wanny gdzie możemy sobie sami zamknąć dysze i wziąć normalną kąpiel, a wanny Jacuzzi sporo kosztują. Mało tego taka wanna wymaga na pewno częstej dezynfekcji.

Dodam coś jeszcze: od wielu klientów hydromasaży słyszę iż często nie korzystają z tej formy relaksu bo zwyczajnie nie mają na to czasu- może takie czasy ! Mają bo mają...

Pomimo iż siedzę w tej branży sobie raczej odpuszczę taką zabawę. Nie wyobrażam sobie brać normalną kąpiel i opierać się plecami np. o te wystające dysze.