Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA Z HYDROMASAŻEM - opinie, modele, rady, eksploatacja, uwagi

Marbo

Wanna z hydromasażem  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wanna z hydromasażem

Recommended Posts

Cześć ! Ja też wymieniłam wannę z hydromasażem na kabinę prysznicową z bajerami to dopiero plany ale uważam że to wygodniejsze mówiąc szczerze mi w tej wannie jest poprostu nie wygodnie więc jak znam siebie nie będę z niej korzystać to po co mi to.

Pozdrawiam Aga.

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Wyleczyłam sie z wanny z hydromasażem.Wasze opinie przekonały mnie , ze to zbędny bajer. Nie dość ,że kosztowny to jeszcze trudny w utrzymaniu. Pomyślę natomiast o panelu w prysznicu. Przekonały mnie też te kółka odbite na pu... Wolę za tę kasaę pojechac na fajne wakacja.

Pozdrawiam Paty.

uuuuuuuuu to nie dobrze :cry: :cry:

a tak się napaliłam na ta wanienkę

ostatnie 10 lat korzystam wyłącznie z kabiny prysznicowej i jak każdy stęskniony: w nowym domu tylko wanna i to z hydro.

a tu masz tyle problemów

cóż wydrukuję wszystkie wasze posty i będę negocjować z drugą połową (równie napaloną na bąbelki jak ja)

Okazałem się nieczuły na argumenty na NIE. Od piatku mam wannę z hydromasażem. Ponadto w drugiej łazience mam panel prysznicowy także z hydromasażem. Wprowadzę się, będę używał i wtedy okaże sie czy popełniłem błąd. :(

Zgadzam się, że argumentem na "Nie" jest: cena tego ustrojstwa oraz ilośc zużywanej wody.

Zgadzam sie także z Inką 1 , że wanna wannie nierówna a za tę bardziej "przyjazną" dla uzytkownika trzeba zapłacic cokolwiek więcej.

A podsumowaniem i mojej wypowiedzi niech będzie inny cytat z wypowiedzi Inki "W sumie to, jak dla mnie, drogi bajer, spokojnie można bez niego zyć."

No to ja wam opisze o substytucie wanny z masażem, jaki posiadamy.

Z racji tego, że na razie mieszkamy nie na swoimi i posiadamy strasznie małą łazieneczkę a syn wymaga rehabilitacji, zaproponowano nam byśmy kupili, Ozonomatic, jest to mata, którą kładzie się na dnie wanny i podłącza do takiego ustrojstwa, które to pompuje powietrze.

Powietrze może być ozonowane, podgrzewane może pracować z różną mocą (masaż silny lekki itp.) posiada kilka programów i timer, z przydatnych bajerów jest pilot, którym to można wszystko zmieniać nie wychodząc z wanny. Po całej rozpuście można to wyciągnąć i schować a wanna pełni starą rolę. Jedyna wada to cena, (ale czego nie robi się dla własnych dzieci) Gdybym nie miał Ozonomatica to na pewno w nowym domku zamontowałbym wannę z hydromasażem.

Te negatywne opinie są nieco przesadzone. Trzeba tylk pamiętać o jednej zasadzie (dotyczącej nie tylko wanien z hydro) - decydować się na zakup kiedy stać nas na wybór dobrego produktu. Jeśli ktoś zdecyduje się na wybór najtańszego dostępnego rozwiązania, to na pewno nie będzie zadowolony. A dobra wanna hydro eliminuje większość prblemów, o których była mowa. Wyposażona jest np. w systemy samooczyszczania i dezynfekcji oraz ozonator - o kłopotach z czyszczeniem można więc zapomnieć. Głośność też nie jest wcale taka duża - z odkurzaczem porównać jej z pewnością nie można. Co wicej odgłosy można całkowicie wyeliminować, bo wanny wyższej klasy mają maszynownie na tzw. palecie, co umożliwia jej montaż w oddzielnym pomieszczeniu - wtedy z przyjemności hydromasażu można kożystać w całkowitej ciszy (jeśli nie liczyć szumu pęcherzyków powietrza i strumieni wody).

Nie zrażajcie się więc do hydromasażu, bo to by było wylewanie dziecka z kąpielą. Produkty uznanych marek nie nastręczają takich kłopotów, by korzystanie z nich stało się uciążliwe. Wystarczy tylko dobrze wybrać (ja mogę polecić produkty marki Pool-Spa, bo znam je dość dobrze, ale to nie jest jedyne dobre rozwiązanie).

Sam jestem użytkownikiem wanny z hydromasażem i uważam że zarówno zwolennicy i przeciwnicy majątrochę racji.

1. Tańsze wanny( gdzie silnik jest pod wanna )są troche za głośne - mam taką

2. Zczyszczeniem wanny tak jak z normalna wanną i toaletą trzeba czyścić i już.

3. Pewnie dzisiaj wolałbym dołożyć i kupić sobie jacuzi do pokoju kompielowego ale w blokach sie nie mieści.

4. Miło jest od czasu do czasu posiedziec w bąbelkach - taka wanna ma służyć do relaksu i zabawy a nie do higieny dnia codziennego.(może dlatego jest tak wiele negatywnych na ten temat opini)

• 1 month później...
Gość nowy2
Pomocy!Jesteśmy o krok od zakupu wanny ,pytanie jakiej. Chcieliśmy z hydromasażem ale tutaj pojawiją się watpliwości -podobno nie mozna się w niej myć tz.używać mydeł ,szamponów itp. Sprzedawcy na zadane pytanie mówią że oczywiscie można ale bez przekonania. Jak jest naprawdę ,kto już używa takiego wynalazku i jakie są doświadczenia.Niechciałbym wydać góry kasy i zostać z ręką w nocniku. Pomocy!!!

A nie pisałam już o tym? :wink:

Może poszukasz przez wyszukiwarkę?

A odpowiadając: mam wannę z hydro, nie myję się nigdzie przed wejściem do niej, co więcej: najzwyczajniej się w niej kąpię z myciem włosów włącznie :wink: i nic się nie dzieje, pod warunkiem czyszczenia jej mniej więcej co 2tyg (wody do pełna+ specjalny płyn i włączenie hydro na 20min) oraz osuszania jej po każdej kąpieli (sama włacza osuszanie)