Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA Z HYDROMASAŻEM - opinie, modele, rady, eksploatacja, uwagi

Marbo

Wanna z hydromasażem  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wanna z hydromasażem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 432
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamiast takiej wanny ja zrobiłbym saunę (albo po radziecku: banię).

A swojš drogš cišgle się zastanawiam, dlaczego cišgle ludzie zapominajš o starych dobrych sposobach (chociażby masaż w bani miotełkami brzozowymi) a lecš jak te ćmy, do czegoœ, co zobaczyli w reklamie. Tak jakby nie wiedzieli, że reklama najmniej mówi o cechach towaru. I napewno ukryje wszelkie wady.

A tak w ogóle, to paręset lat staraliœmy się uczynić naszš pracę lekkš , po której teraz biegniemy na siłownię się zmęczyć. Czy nie œmieszne?

Od roku posiadam wannę poolspa "Gracja". Używamy jej średnio raz w tygodniu. Ma system automatycznego czyszczenia, więc uzupełniam tylko płyn do dezynfekcji i po kłopocie. Jak na razie nie wydobywają się z niej żadne przykre zapachy, nie zepsuła się, nie zapchała ani nie kopie prądem :wink: . Używam w niej normalnych płynów do kąpieli pod warunkiem, że nie włączam hydromasażu. Z wniesieniem wanny na piętro też nie było jakichś specjalnych problemów. Z doświadczenia tylko powiem, że częściej włączam dysze powietrzne niż wodne. Wanna obudowana jest kaflami (zrezygnowaliśmy z tej "plasticzanej" obudowy), w miejscu gdzie ew. trzeba będzie dojść do wnętrza wanny kafle przyklejone są do cienkiej metalowej blachy i zamiast fugi jest silikon (jak kafelkowy się postara to nie widać różnicy). Pozostaje jeszcze kwestia wentylacji mechanizmu-my rozwiązaliśmy problem, montując na dolnych rogach obudowy małe kółeczka wentylacyjne jak np. w szafach czy w drzwiach łazienkowych.

http://www.mizar.pl/img/towary/duze/5796_9263.jpg

Witam, my przy remoncie łazienki kupiliśmy wannę z hydromasażem(oczywiście za moją namową) i teraz do nowego domku już napewno nie zdecyduję sie na taką wannę, ponieważ sporadycznie z hydromasażu korzystam. A tę kasę co miałabym wydać na hybromasaż wolę zainwestować np. w lepszą armaturę ipt.

Witam, my przy remoncie łazienki kupiliśmy wannę z hydromasażem(oczywiście za moją namową) i teraz do nowego domku już napewno nie zdecyduję sie na taką wannę, ponieważ sporadycznie z hydromasażu korzystam. A tę kasę co miałabym wydać na hybromasaż wolę zainwestować np. w lepszą armaturę ipt.

Sylwia ja też byłam na początku przeciwna temu ustrojstwu, bo: niby śmierdzi, niby się zapycha, psuje, nie można używać normalnych płynów do kąpieli, bo wreszcie sporadycznie się korzysta... Mój mąż uparł się na wannę z hydromasażem. Ja jak już wspomniałam byłam przeciwna, teraz niema dla mnie nic lepszego niż np. po pracy w ogrodzie poleżeć sobie w wannie z bąbelkami. Tyle, że jeśli już, to szczerze doradzam wannę z masażem powietrznym-z samego wodnego rzeczywiście korzystam baaardzo sporadycznie.

kiedyś bardzo broniłem wanien z hydro bo sm taka mam od 5 lat

dzisiaj mam bardziej mieszane uczucia

czym robię sie starszy tym chętniej korzystam z wanny :lol:

dla wyjaśnienia dodam ze nasz a wanna jest 4 w skali 1 -12 bo tyle było wariantów

czym wyzsza skala tym więcej udogodnień i bajerów

a teraz moje minusy-

-za głośna praca zeby sobie np zamknąć oczy i pomarzyć

-w mojej brak automatycznego odkażania

-nie mozna w niej zrobic prania, wykąpać psa ,wleżść brudnym, wstawić wanienki dziecka (wyciera sie powłoka )

-nie powinno sie obudowywać na stałe

- musi być prawie pełna żeby mogły chodzić wszystkie dysze inaczej pluje na całą łazienkę

- jak dla mnie za często trzeba dezynfekowąć i idzie na to za dużo wody ( 2 razy napełnić wodą )

uff to tyle z minusów

teraz plusy

- mam problemy z kręgosłupem - na prawdę pomaga

- miło jest tak sobie posiedzieć w bombelkach

- moja jest duża można posiedzieć w 2 osoby

reasumując

jest to fajna sprawa o ile ma sie wanne przynajmniej z średniej półki

jak pokazało zycie moja ma o min 2 poziomy za mało jak dla mnie

fajna sprawa do domu jako 2 wanna

jeśli planujecie mieć tylko jedną wannę to odradzam jeśłi 2 to polecam

ps kilka z minusów mozna by wykreślić jeśłi miałbym wanne od 10 w podanej wcześniej skali

:lol:

Witam

Jeśli jednak się zdecydujesz na taki zakup to nie polecam z marketów bo w ciągu kilku miesięcy Ci się zepsuje i będziesz pisać na forum że to tandeta.

Wanna taka niestety musi kosztować duzo :-( bo aby to wszystko odpowiednio działało trzeba tam zamontować najlepsze materiały.

A jeśli chodzi o jej używanie to faktycznie nie codziennie z niej korzystasz ale mimo wszystko zawsze ją masz "pod ręką"

Montaż - Tu niech wykaże się człowiek polecany przez producenta a nie jakaś złota rączka

Pozdrawiam

Marek

zdecydowanie za - teraz mamy i bedziemy miec w niedalekiej przyszlosci wieksza - taka by dwie osoby mogly sie polozyc obok siebie wygodnie.

co do wody i zatykania dysz to glownie chodzi o jakosc wody - polecam inwestycje w zmiekczasz + filter wody. Wtedy nie bedzie kamienia i nie bedzie problemow z zatykaniem.

Jak sie wanny urzywa co najmniej raz w tygodniu to nigdy nie smierdzi. Nawet sie nie zastanawiam jakie plyny sa urzywane. dzieciaki potrafia wlac wszystko :lol:

chcę pogodzić dobrą jakość z przyzwoitą ceną.

btw. a jak to się ma do wielkości wymiernych w pieniądzach bo chyba jakieś maksimum macie pewnie ustalone. limit to 5k. 8k. 10k czy więcej ?Tak pytam z ciekawości :wink: czy za swoją nie przepłaciłem :lol:

do 10 tys.

W koncu zdecydowalismy sie na jacuzzi z promocji - bez babelkow za to z "sila wodospadu", jak zapowiadal sprzedawca. Montaz w grudniu - w styczniu pluskanie to opowiem, jak bylo :wink: .

pozdrawiam

Witam

Moi klienci zadowoleni są z Poolspy oraz Ravaka natomiast jeśli chodzi o Victory Spa to też dobry wybór

Wlascicielem Victory i Poolspa jest ten sam czlowiek :D Niby 2 rozne firmy a jednak. Niestety Victory prowadzi dziwaczna polityke wobec klientow , zwlaszcza w zakresie serwisu i reklamacji. Jesli wiec mialbym wybierac pomiedzy nimi, wybralbym PoolSpa.

• 2 months później...
  • 3 months później...

No i następny wybór. Wanna z bąbelkami czy nie. Znajomi odradzają z całego serca, podobno siedlisko glonów i po jakimś czasie mało przyjemna nieświeza woda wypływająca z dysz. I co o tym sądzicie? Aha i podobno jest głośna i tak naprawdę rzadko się z niej (z bąbli i biczy ) korzysta

Natomiast panel prysznicowy jak twierdzą ful wypas ok. Warto w niego zainwestować

Doradzcie

Wanna to zły pomysł, choćby nawet przez to że dysze pokrywają się białym osadem i są po prostu brzydkie. Ktoś, kto zobaczy Twoją wannę (np. jakiś Twój znajomy, czy marudna ciotka) będzie myślał, że po prostu nie dbasz o czystość; a na czyszczeniu tego dziadostwa pół życia stracisz :)

A czy znajomi mają taką wannę? Otóż ja również byłam przeciwna, bo naczytałam się m.innymi na forum, że smród, bród i w ogóle sodomia i gomoria :wink: Użytkujemy naszą wannę od prawie dwóch lat i nadal jest czysta a woda nie śmierdzi. Wanna ma system samoczyszczący (wlewam tylko raz na jakiś czas płyn do dezynfekcji) czyli po każdym użyciu hydromasażu sama się czyści, więc nie spędzam pół życia na czyszczeniu jej, wystarczy po prostu ją opłukać. (za to poświęcam się czyszczeniu prysznica po każdorazowym użyciu, bo do szału doprowadzają mnie ślady-kropelki po wodzie, mimo że kabina ma jakąś tam powłokę niby niebrudzącą się :wink: ) Na pewno jest hałaśliwa co do tego nie ma wątpliwości, ale idzie przeżyć. Kąpiemy się średnio raz-dwa razy w tygodniu a już na pewno po pracach w ogrodzie lub innym fizycznym wysiłku. Jeśli mogę doradzić coś jako użytkownik, to moim zdaniem nie ma sensu sam masaż wodny, my najczęściej korzystamy z masażu powietrznego, bo jego najbardziej "czuć".