salamandra9 28.02.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 witam.czy konieczna jest podwujna warstwa kleju przy dociepleniu scian domu,z tego co zauwazylem zadna firma tego nie praktykuje. tylko warstwa kleju ,siatka grunt i tynk szlachetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.02.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 ...cos nie tak:klej do styropianu,styropian,kolki,siatka (czasami kołkowanie przez siatkę)klej do zatapiania siatki (czasami 2 warstwy)grunttynk cienkowarstwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 28.02.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 witam.czy konieczna jest podwujna warstwa kleju przy dociepleniu scian domu,z tego co zauwazylem zadna firma tego nie praktykuje. tylko warstwa kleju ,siatka grunt i tynk szlachetny Nie praktykuje, bo to więcej pracy niż przy jednej warstwie . Nawet nie każdy producent systemów ociepleń przewiduje w systemie podwójną warstwę kleju. Ta druga warstwa kleju, pełni funkcję wyrównującą. Styropian nie jest nigdy idealnie równy, i nawet mimo jego tarowania, zawsze będą zauważalne pofałdowania, przy padającym pod ostrym kątem świetle. Poza tym, często się zdarza, że po wykonaniu zbrojenia, pojawiają się miejsca, gdzie siatka pozostaje niedostatecznie pokryta przez klej (wady tanich siatek), i takie właśnie niedoskonałości ma wyeliminować druga warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prem 01.03.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Zgadza się, po zatopieniu siatki jeszcze jedna, a czasem jeszcze dwie dodatkowe warstwy, celem wyrównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.03.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 u mnie ociepleniowcy jak sobie przypominam dawali dwie warstwy. W pierwszej zatopiona siatka a druga właśnie pewnie celem dopieszczenia powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 01.03.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ja sam robiłem i też dwie warstwy kleju dałem korzystałem z kleju marki Weber - sprzedawca również zalecał stosowanie dwóch warstw, chociaż mówił, że niektórzy stosują jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 01.03.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ja sam robiłem i też dwie warstwy kleju dałem korzystałem z kleju marki Weber - sprzedawca również zalecał stosowanie dwóch warstw, chociaż mówił, że niektórzy stosują jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts