milak 28.02.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Jak się ostatnio okazało, sąsiad dzielił swoją działkę w latach 90. Wówczas doszło do zmiany granicy z naszą działką (przesunięcie oczywiście na naszą niekorzyść). Pod operatem geodezyjnym widnieje tylko, podpis jednego z czterech spadkobierców (którzy dziedziczyli tę działkę). Stało się to wkrótce po śmierci prawowitego właściciela (sprawa spadkowa, nie została jeszcze założona). Czy to jest poprawnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.02.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 a ten spadkobierca to geodeta, ze się podpisał?jak uważasz, że mocno na Twoją niekorzyść, to bierz geodetę i niech robi wznowienie granic, kosztuje i trwa, ale jedyne sensowne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milak 28.02.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 a ten spadkobierca to geodeta, ze się podpisał? jak uważasz, że mocno na Twoją niekorzyść, to bierz geodetę i niech robi wznowienie granic, kosztuje i trwa, ale jedyne sensowne rozwiązanie Pod operatem powinny podpisać się osoby, które to są właścicielami działek (oczywiście, jak się zgadzają na przebieg granicy). Tu sądzę, że geodeta coś namieszał celowo .Nowy geodeta, który wznawiał granice patrzył tylko ostatni operat geodezyjny. Mówi, że ten ostatni jest najwżniejszy. Te wcześniejsze z lat 80 mówią całkowicie co innego, a ten z lat 90 jest podpisany, moim zdaniem przez osobę do tego nie uprawnioną (mam na myśli tylko jednego z kilku spadkobierców)... Co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.02.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 a co ja napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts