katrina78 28.02.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Jaki tak naprawdę wpływ na odbiór sieci komórkowej ma aparat komórkowy? Czy rzeczywiście jest to takie istotne? Ja mam Nokię Slide a mąż Nokię N95 i tam gdzie mieszkamy zasięg jest tylko przy oknie. Ostro mnie do drażni - płacę kupę kasy za abonament a nie mogę się nigdzie dodzwonić. Na moją reklamację Era odpowiada ze to wina mojego aparatu. Więc jaki aparat najlepiej łapie zasięg? Słyszałam że najlepsze są Siemensy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.03.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 A czy z mężem macie telefon w tej samej sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina78 01.03.2010 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 tak ,w tej samej sieci. niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 01.03.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 katrina, Twój problem (kiepski zasięg) mogę rozwiązać definitywnie i skutecznie w kwocie 600zł.Mniej więcej tyle wydasz na nowy telefon i załatwi to sprawę lub nie załatwi wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina78 01.03.2010 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ha,ha robertsz, raczej to drugie. Bo wtedy juz wogole nie bede miala zasiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 01.03.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Zdradze Ci sekret, szukaj urządzenia pod nazwą "repeater GSM" lub "wzmacniacz GSM".Efekt pracy tego urządzenia jest wprost proporcjonalny do zainwestowanych funduszy w jego zakup = nie warto oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.03.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ja swojej żonie "wzmocniłem" zasięg inwestując z zwykłą antenkę zewnętrzną. Co prawda można mieć zastrzeżenia, że telefon stał się mniej mobilny, bo leży podpięty do anteny, ale słuchawka bluetooth rozwiązała sprawę. Kosztowało kilkanaście złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva 33 07.03.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Najlepszym rozwiazaniem bedzie zmiana operatora.... u nas era co chwilę szwankuje z zasięgiem.... wszystkie inne działają jak ta lala , a era nie... dlatego zmieniłam ja na play-a, i mam święty spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.03.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Ja mam takie doświadczenia, że ja mam Nokie (rożne modele przez ostatnie lata), a moje dzieciaki inne telefony w tej samej sieci. I na Nokii zawsze mam o jedna kreskę więcej zasięgu niż oni na Siemensach i Sony Ericssonach. A już Erę to bardzo odradzam, też na początku miałam. Zaproś znajomych, którzy mają telefony w innych sieciach, sprawdź, która sieć ma u Was najlepszy zasięg i po prostu zmień operatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.03.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 To nie działa. Ja juz sprawdzam tak kilka miesięcy. Mam Orange. Zasięg bardzo słaby ale też nadajnik Orange mam najdalej od siebie. Sprawdziłam nadajniki - blisko mam do Playa i Plusa, ciut dalej Era i na końcu Orange. Analogicznie zasięg powinny być zgodny z odległością od nadajnika. Ale testuje znajomych i wszystkich którzy nas odwiedzają. Okazuje się, że neiktórzy mają bardzo dobry u nas zasieg w Orange a słaby w Playu. Czyli całkowite zaprzeczenie temu co napisałam powyżej. Kończy mi się umowa za kilka miesięcy. Nie wiem doprawdy co zrobić. Byłam gotowa na 100% zmienić operatora a teraz już jestem całkiem skołowana po tych obserwacjach które poczyniłam. Skłaniam się ku tezie, że zasieg zalezy od aparatu a potem od odległości od nadajnika choć przyznam, ze trudno mi samej sie z tym zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.03.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Mam Orange. Zasięg bardzo słaby ... Ale testuje znajomych i wszystkich którzy nas odwiedzają. Okazuje się, że neiktórzy mają bardzo dobry u nas zasieg w Orange...No to bierz pod uwagę jakimi telefonami dysponują Twoi znajomi z Orange i taki telefon sobie spraw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 27.03.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 nie bylbym taki pewny, czy zly zasieg to wina aparatu, sam mam nokie, i nie moge narzekac, moim zdaniem to dobra marka, wine za braku zasiegu widzialbym raczej w sieci, warto popytac innych osob, ktore maja telefon z tej samej sieci, czy maja podobne problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 27.03.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Ja zmieniłbym aparat , sam miałem już trzy i po jakimś czasie zaczynały szwankować. Sprawdzałem na wielu przykładach np. z kolegą staliśmy w tym samym miejscu i ja miałem np. 1 kreskę a on 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 27.03.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 ee tam, z tego to i z Antarktydy się dodzwonić można http://www.iridium.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts