Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komórka z najlepszym zasięgiem

katrina78

Recommended Posts

Jaki tak naprawdę wpływ na odbiór sieci komórkowej ma aparat komórkowy? Czy rzeczywiście jest to takie istotne? Ja mam Nokię Slide a mąż Nokię N95 i tam gdzie mieszkamy zasięg jest tylko przy oknie. Ostro mnie do drażni - płacę kupę kasy za abonament a nie mogę się nigdzie dodzwonić. Na moją reklamację Era odpowiada ze to wina mojego aparatu. Więc jaki aparat najlepiej łapie zasięg? Słyszałam że najlepsze są Siemensy...

Ja mam takie doświadczenia, że ja mam Nokie (rożne modele przez ostatnie lata), a moje dzieciaki inne telefony w tej samej sieci. I na Nokii zawsze mam o jedna kreskę więcej zasięgu niż oni na Siemensach i Sony Ericssonach.

A już Erę to bardzo odradzam, też na początku miałam. Zaproś znajomych, którzy mają telefony w innych sieciach, sprawdź, która sieć ma u Was najlepszy zasięg i po prostu zmień operatora. :wink:

To nie działa. Ja juz sprawdzam tak kilka miesięcy.

Mam Orange. Zasięg bardzo słaby ale też nadajnik Orange mam najdalej od siebie. Sprawdziłam nadajniki - blisko mam do Playa i Plusa, ciut dalej Era i na końcu Orange. Analogicznie zasięg powinny być zgodny z odległością od nadajnika. Ale testuje znajomych i wszystkich którzy nas odwiedzają. Okazuje się, że neiktórzy mają bardzo dobry u nas zasieg w Orange a słaby w Playu. :o Czyli całkowite zaprzeczenie temu co napisałam powyżej. Kończy mi się umowa za kilka miesięcy. Nie wiem doprawdy co zrobić. Byłam gotowa na 100% zmienić operatora a teraz już jestem całkiem skołowana po tych obserwacjach które poczyniłam.

Skłaniam się ku tezie, że zasieg zalezy od aparatu a potem od odległości od nadajnika choć przyznam, ze trudno mi samej sie z tym zgodzić :lol:

• 3 weeks później...