dendrytus 06.04.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Mam jedno pytanie . Jakiego konkretnie uzywacie transformatora systemowego do do dodatkowego zasilania instalacjii alarmowej? Pozdrawiam Janko. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan23 06.04.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 .....przejezyczenie .chodzilo mi o zasilacz systemowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan23 06.04.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 ZBYCHU kiedys napisal! Wyjście tranzystorowe na pewno wytrzyma takie obciażenie. Zrób jednak bilans mocy dla całego systemu, żeby się nie okazało, że pobór mocy wszystkich urządzeń przekroczy wydajność prądową zasilacza centrali!!!Ja stosuję dodatkowo moduł CA 64 PP - osiem wejść, cztery wyjścia przekaźnikowe, cztery wyjścia tranzystorowe i zasilacz systemowy. Wlasmnie o to mi chodzi jaki typ ????? zasilacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 06.04.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Taki żeby dawał odpowiednio dużo prądu CA64PP to po prostu expander z własnym zasilaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan23 06.04.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) ...przeciez to jasne ,ze to jest expander czyli podcentralka do poszezenia wyjsc .Moduł posiada wbudowany zasilacz impulsowy o wydajności 2,2 A. Mi .chodzilo mi o zasilacz systemowy ....sa rozne typy .I podczas zakupu na co ewentualnie zwrocic uwage? [/color] Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez Jan23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.04.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Na kolor? Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan23 06.04.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) ....chyba tak zrobie....................Wesolych.... Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez Jan23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan23 07.04.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 http://d.webgenerator24.pl/k/r//cp/pw/4gcaav40woowwgwkw44k00gso4o.600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirage 18.04.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Śledzę watek od dawna, nie udzielam się jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Wklejam link do bardzo ciekawego projektu związanego także ze sterowaniem domu http://www.domcontroller.com/en/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 18.04.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Wklejam link do bardzo ciekawego projektu związanego także ze sterowaniem domu http://www.domcontroller.com/en/ Czy ciekawy projekt? Może i tak, jak ktoś używa WP7. Poza tym to taka inna wersja "fibaro". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 12.09.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 chyba watek umarl ... a moze wszyscy pokonczyli swoje projekty i nie ma z nimi klopotow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 13.09.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 chyba watek umarl ... a moze wszyscy pokonczyli swoje projekty i nie ma z nimi klopotow ? Czasu brak. Ale ja chętnie poczytam, jak coś masz do zaraportowania Myślałem ostatnio ponownie o androidowych tabletach w systemie. Mój kumpel nawet zrobił coś takiego jak app do mierzenia zużycia prądu i powiesił takie małego tableta na ścianie. Przy obecnych cenach tych urządzeń to wychodzi taniej niż zwykłe przyciski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 13.09.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 ...albo mają takie problemy ze swoimi instalacjami że nie mają czasu na forum Żeby nie było offtopic'u to napiszę o problemie z którym się jakiś czas borykałem. Sprzet: t5720 + MP00202-RJ45 + kilka DS18B20 Od jakiegoś czasu nie miałem prawidłowych odczytów z czujników temperatury, odczyt następował raz na jakiś czas. W logach można było znaleźć takie wpisy: kernel: [1689573.148391] ftdi_sio ttyUSB0: ftdi_submit_read_urb - failed submitting read urb, error -22 Nie mogłem znaleźć przyczyny, odłączałem czujniki, podmieniałem i efekt był taki sam. Okazało się, że winny był zasilacz do routera, który pracował w innym pomieszczeniu. Zlokalizowałem problem przez wyłączanie wyłączników nadprądowych poszczególnych obwodów. Po podmianie zasilacza wszystkie odczyty są prawidłowe i żadne błędy się nie pojawiają. Sam zasilacz podłączony do prądu nie stanowi problemu, jednak obciążenie go powoduje zakłócenia w sieci elektrycznej i m.in. w/w problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 13.09.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 ...albo mają takie problemy ze swoimi instalacjami że nie mają czasu na forum Problemy? Normalne instalacje IB/ID działają na zasadzie "Fire and Forget" Żeby nie było offtopic'u to napiszę o problemie z którym się jakiś czas borykałem. Sprzet: t5720 + MP00202-RJ45 + kilka DS18B20 Od jakiegoś czasu nie miałem prawidłowych odczytów z czujników temperatury, odczyt następował raz na jakiś czas. W logach można było znaleźć takie wpisy: kernel: [1689573.148391] ftdi_sio ttyUSB0: ftdi_submit_read_urb - failed submitting read urb, error -22 Nie mogłem znaleźć przyczyny, odłączałem czujniki, podmieniałem i efekt był taki sam. Okazało się, że winny był zasilacz do routera, który pracował w innym pomieszczeniu. Zlokalizowałem problem przez wyłączanie wyłączników nadprądowych poszczególnych obwodów. Po podmianie zasilacza wszystkie odczyty są prawidłowe i żadne błędy się nie pojawiają. Sam zasilacz podłączony do prądu nie stanowi problemu, jednak obciążenie go powoduje zakłócenia w sieci elektrycznej i m.in. w/w problemy. A mnie ostatnio zacinał się klucz od kłódki do wychodka. Naoliwiłem i po problemie. PS. Sprzet: t5720 + MP00202-RJ45 + kilka DS18B20 Tylko gdzie tu masz " Programowalne instalacje elektryczne - wątek dla entuzjastów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 13.09.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 A mnie ostatnio zacinał się klucz od kłódki do wychodka. Naoliwiłem i po problemie. PS. Sprzet: t5720 + MP00202-RJ45 + kilka DS18B20 Tylko gdzie tu masz " Programowalne instalacje elektryczne - wątek dla entuzjastów" Może to nie jest IB/ID ale sprzęt ten pełni kilka funkcji które ułatwiają życie i na pewno jest bliższy idei tego wątku niż Twoja kłódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 13.09.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Może to nie jest IB/ID Chciałeś napisać z pewnością. ale sprzęt ten pełni kilka funkcji które ułatwiają życie Co w żaden sposób nie upoważnia, aby tego typu "rewelacje" umieszczać w tym temacie. i na pewno jest bliższy idei tego wątku niż Twoja kłódka Można by o tym podyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 13.09.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Co w żaden sposób nie upoważnia, aby tego typu "rewelacje" umieszczać w tym temacie. Nie napinaj się człowieku, już mnie tu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 13.09.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Co w żaden sposób nie upoważnia, aby tego typu "rewelacje" umieszczać w tym temacie. Masz rację dendrytus, lepiej żeby wątek dalej był martwy... PS. W razie problemów z interpretacją, to powyższe to była ironia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.09.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 U mnie Fatek od dwoch lat smiga - narazie nic zaawansowanego (obsluguje oswietlenie w calym domu, pare czujek ruchu, zlicza prad zuzyty przez pompe ciepla w zaleznosci od taryfy). Zero problemow, zaden przekaznik (mam zewnetrzne) nie wysiadl etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrshark 17.12.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Mam pytanie do praktyków, jak często "padają" wam przekaźniki RM85?Zastanawiam się właśnie czy kupić przekaźniki instalacyjnne - w jednej obudowie (np. MT-PI-17S-11-1012), czy z wymiennym przekażnikiem (np PI85-12DC-M41G) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts