Depi 24.04.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Nie no oczywiście że chodzi o szafę Depi-self-made company Jeśli tak, to jest to szafa zbudowana przeze mnie i Pana Piotra z płyty laminowanej 18mm, kolor szary, producent Pfleiderer. Drzwi łamane na systemie Bifold firmy Laguna (jak mówiłem to korytarz, więc nie ma miejsca na inne). Szerokość 1,8m wysokość chyba 2,25. Obok we wnęce stoi druga taka sama. Całość razem z pensją Pana Piotra kosztowała chyba coś ok. 2 tys i to tylko dlatego, że troche z wymiarami nie trafiłem, wszystko trzeba było jeszcze raz ciąć itd. Wystarczy info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 24.04.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 zaintrygowałeś tym Panem Piotrem .... kontynuuj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 24.04.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Pan Piotr to mój układ wykonawczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.04.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Jeśli tak, to jest to szafa zbudowana przeze mnie i Pana Piotra z płyty laminowanej 18mm, kolor szary, producent Pfleiderer. Drzwi łamane na systemie Bifold firmy Laguna (jak mówiłem to korytarz, więc nie ma miejsca na inne). Szerokość 1,8m wysokość chyba 2,25. Obok we wnęce stoi druga taka sama. Całość razem z pensją Pana Piotra kosztowała chyba coś ok. 2 tys i to tylko dlatego, że troche z wymiarami nie trafiłem, wszystko trzeba było jeszcze raz ciąć itd. Wystarczy info? Pomysł bardzo fajny. Czyli jeżeli dobrze zrozumiałem to w tej chwili masz szafę w szafie tzn metalową szafę elektryczną ma zamontowaną w szafie Depi made czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 25.04.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Czyli jeżeli dobrze zrozumiałem to w tej chwili masz szafę w szafie tzn metalową szafę elektryczną ma zamontowaną w szafie Depi made czy tak? Dokładnie - całe to ustrojstwo jest zamknięte i nie drażni Żony Nie było wyboru bo umiejscowiłem wszystko W obrębie powierzchni mieszkalnej, a nie gdzieś w garażu np. Wygląda to tak: http://i145.photobucket.com/albums/r232/depilator/szafy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.04.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Dokładnie - całe to ustrojstwo jest zamknięte i nie drażni Żony Nie było wyboru bo umiejscowiłem wszystko W obrębie powierzchni mieszkalnej, a nie gdzieś w garażu np. Wygląda to tak: http://i145.photobucket.com/albums/r232/depilator/szafy.jpg Super to wygląda Czy mogę naśladować Twój pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkrzeminski 25.04.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Jak macie rozwiązane: domofon, wideofon,otwieranie furtki, otwieranie bramy na posesje. Jak macie to wszystko zintegrowane z fatekiem i cala "inteligentna instalacja" , instalacją telefoniczną jezeli taka u was istnieje w dobie telefoni komórkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.04.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Czy mogę naśladować Twój pomysł? Bądź moim gościem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 28.04.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 witam Tak mecze sie nad drabinka do swojego systemiku i kurcze brak doswiadczenia mnie ciutke ogranicza Jest tu ktos kogo moglbym pomeczyc pytaniami ? A moze ktos udostepni swoje oprogramowanie ? Najbardziej interesuja mnie rozwiazania sterowania roletami. Moze stworzylbym jakis download na swojej stronce - bedzie latwiej dla tych ,co zaczynaja dlubanie w fateku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 28.04.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 witam Tak mecze sie nad drabinka do swojego systemiku i kurcze brak doswiadczenia mnie ciutke ogranicza Jest tu ktos kogo moglbym pomeczyc pytaniami ? A moze ktos udostepni swoje oprogramowanie ? Najbardziej interesuja mnie rozwiazania sterowania roletami. Moze stworzylbym jakis download na swojej stronce - bedzie latwiej dla tych ,co zaczynaja dlubanie w fateku... Przecież Civic udostępnił pełen kod dla rolet tylko nie pamiętam gdzie to jest. Na stronach Moellera masz podany przykład programu do sterowania roletami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario0658 28.04.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Programik do rolet Civica znalazlem juz wczesniej Ciutke skomplikowany (nic z niego nie kumam ale 1 roleta juz dziala i tylko 1 ....) Gdy probuje sam cos stworzyc to jakies cuda sie robia ...tzn gdy robie grupe Y w dol za pomoca M to czesc dziala a czesc nie Ciezko to wytlumaczyc , dlatego pytalem o kogos kto jest w stanie zniesc kilka pytan laika Najlepiej skype...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
climber79 29.04.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 O ile na jednym końcu przewody 0,5 kończą sie w LSA i jest git (dzięki Tomkii za tip z łączówkami uziemiającymi do dystrybucji zasialania ) - o tyle w przełącznikach (Hager Polo) - mam pewnę wątpliwości co do trwałości połaczenia. Jest tam mechanizm zacinający i dla przewodów 0.5 troche słabo to trzyma - po prostu zdaża się że przewód wyskoczy sam z siebie przy obrabianiu następnego. Założełem w tej chwili jedną ramkę - niby działa - ale nie mam zaufania do tego - czy ktoś coś z tym robił? Poniżej progress prac - jak widac jestem daleko w lesie - na razie działa wersja ekonomiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 09.05.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam, bardzo wartościowy wątek, przeczytałem większość. Mam praktycznie opracowaną koncepcję inteligentnej instalacji dla mojego domu, choć brak jeszcze kilku szczegółów. Zastanawiam się np. jak w prosty sposób zrealizować efekt włączania radia w jednym z pomieszczeń. Potrzebny byłby jakiś bardzo prosty tuner radiowy aktywowany wyjściem PLC. Nie chodzi mi o zaawansowane media center lub coś w tym stylu tylko o znacznie prostszy mechanizm z radiem wyposażonym być może w mocno uproszczony panel do sterowania z kilkoma przyciskami (np. do wyboru 4 stacje + programowanie tych stacji). Czy ktoś robił coś takiego lub przynajmniej zastanawiał się nad czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 09.05.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Może spróbuj zainteresować się czymś takim Radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 09.05.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Może spróbuj zainteresować się czymś takim Radio Ciekawa propozycja, nie dotarłem tylko do informacji czy można to załączać zdalnie czy trzeba koniecznie użyć przycisku na tym paneliku. Wysłałem stosowne zapytanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 10.05.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Ciekawa propozycja, nie dotarłem tylko do informacji czy można to załączać zdalnie czy trzeba koniecznie użyć przycisku na tym paneliku. Wysłałem stosowne zapytanie:) To napisz na forum jak już dostaniesz odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 11.05.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Otrzymałem odpowiedź że "Radio współpracuje z inteligentną instalacją , posiada 2 wejścia wtórnikowe pozwalające włączać radio za pomocą przycisku ON/OFF oraz dowolnego wyłącznika zwiernego". Czyli podpinamy wy/ do przekażnika a jego styki do radia i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 11.05.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 witam Tak mecze sie nad drabinka do swojego systemiku i kurcze brak doswiadczenia mnie ciutke ogranicza Jest tu ktos kogo moglbym pomeczyc pytaniami ? A moze ktos udostepni swoje oprogramowanie ? Najbardziej interesuja mnie rozwiazania sterowania roletami. Moze stworzylbym jakis download na swojej stronce - bedzie latwiej dla tych ,co zaczynaja dlubanie w fateku... może to Ci pomoże, mój program pomógł mi jeden forumowicz elektrody, super gość wszystko rozpisał, tu jest wątek przeze mnie założony: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1402831&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.05.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 W końcu znalazłem siłowniki termiczne które można przełączać z NO na NC Są to siłowniki Roth Może ktoś będzie tym zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 12.05.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) Potrzebna szybka podpowiedź! zamawiam sobie dallasy do pomiaru temperatury w ilości 25 szt. patrzę na ofertę i czy ktoś mi może powiedzieć czym różnią się; DS1820 od DS18B20 i od DS18S20i czy jakieś znaczenie mają te różnice w przypadku pomiarów w systemie domowym? Różnica w cenie ok. 1,2 zł, ale przy 25 szt. to już krzynka piwa się robi ... Edytowane 12 Maja 2010 przez gosciu01 Podałem różnicę w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts