gosciu01 02.09.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 może napisz do nich ...może mają, mieli lub zrobią, śledzę ich produkty od dawna, bo ciekawe są i nie drogie.zastanawia mnie tylko jakość, ale nie słyszałem jakiś złych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.09.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 A dobre slyszałeś? Posłuchajcie (może już było) - w czym lepszy jest ściemniacz w rozdzielni od takiego zintegrowanego we włączniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 03.09.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 a zawór do wody (zimnej) w rozsądnej cenie na 24V ktoś zna? dobrze by było, żeby napięcie było potrzebne tylko na czas przełączania. insbud ma fajny, ale na 230V. Znalazłem takie nie wiem tylko czy cena jest rozsądna? http://www.elektrozawory-sklep.pl/pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 03.09.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Znalazłem takie nie wiem tylko czy cena jest rozsądna? http://www.elektrozawory-sklep.pl/pl/ cena ujdzie jak potrzebuję jedną sztukę. ale one chyba nie są takie fajne - nie wiem czy można je przestawiać w razie czego ręcznie i chyba pobierają prąd cały czas (w stanie otwartym lub zamkniętym w zależności od wersji). chyba, że nie doczytałem - poprawcie mnie, jeśli ktoś wie coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelen 12.09.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Często w mojej firmie stosujemy EV250B danfosa. Do niego jest osobno cewka 24/230 i wtyczka. Są oczywiście wersjie NO i NC. Jeśli ktoś potrzebuje analogowe to polecam siłowniki belimo, tylko te ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.09.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Kupiłem na wypróbowanie Termostat z komunikacją RS 485 z firmy Ins Bud tzn mogę zwrócić jak mi się nie będzie podobał. Ale muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczony jakością wykonania, trochę mnie razi logo i firmy i adres internetowy na środku ale to szczegół. Chciałem zrobić zdjęcia i wrzucić na forum ale z braku czasu nie dałem rady. Z tyłu termostatu są wejścia zasilające i wyjścia w sumie 8x z tego oprócz sterowania CO mamy 3 wyjścia na które możemy podać napięcie i sterować czym chcemy np. wentylatorem wentylacji mechanicznej, klimatyzatorem albo roletami. Wydaję mi się że jest wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 15.09.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 przypomnijcie, już się to przewijało, ale nie mogę odnaleźć... kto oferuje (i w jakiej serii) przyciski monostabilne (dzwonkowe) podwójne bez ikonek (ew. z jakimiś innymi niż dzwonek). i jakieś inne jeszcze widziałem - potrójne (3 osobne przyciski) i poczwórne (2 przyciski, osobno w górę i w dół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.09.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 przypomnijcie, już się to przewijało, ale nie mogę odnaleźć... kto oferuje (i w jakiej serii) przyciski monostabilne (dzwonkowe) podwójne bez ikonek (ew. z jakimiś innymi niż dzwonek). i jakieś inne jeszcze widziałem - potrójne (3 osobne przyciski) i poczwórne (2 przyciski, osobno w górę i w dół). BAKER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelen 15.09.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 przypomnijcie, już się to przewijało, ale nie mogę odnaleźć... kto oferuje (i w jakiej serii) przyciski monostabilne (dzwonkowe) podwójne bez ikonek (ew. z jakimiś innymi niż dzwonek). i jakieś inne jeszcze widziałem - potrójne (3 osobne przyciski) i poczwórne (2 przyciski, osobno w górę i w dół). ja chyba pisałem o gewiss tylko że dla nich potrzeba inne puszki (prostokątne) i możesz mieć nawet 3 rzędy po 6 wąskich włączników Zbych chyba wspominał coś o Legrandzie a ja ostatnio montowałem włączniki Jung w normalnych puszkach - mogą być cztery w jednym (czyli w sumie cztery kwadraty w jednej ramce) albo osiem (wtedy jest oddzielny sygnał przy naciskaniu góry bądź dołu każdego z kwadratu) + do tego może być 8 diodek z których każda jest oddzielnie zasilana 24V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.09.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 przypomnijcie, już się to przewijało, ale nie mogę odnaleźć... ja chyba pisałem o gewiss tylko że dla nich potrzeba inne puszki (prostokątne) i możesz mieć nawet 3 rzędy po 6 wąskich włączników Zbych chyba wspominał coś o Legrandzie a ja ostatnio montowałem włączniki Jung w normalnych puszkach - mogą być cztery w jednym (czyli w sumie cztery kwadraty w jednej ramce) albo osiem (wtedy jest oddzielny sygnał przy naciskaniu góry bądź dołu każdego z kwadratu) + do tego może być 8 diodek z których każda jest oddzielnie zasilana 24V Czy te wyłączniki chodzą tylko na KNX czy można je podłączyć bez magistrali EIB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelen 15.09.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 dają prosty zwykły sygnał zwierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 15.09.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 dają prosty zwykły sygnał zwierny Możesz zapodać jakieś linki do tych przełączników. civic Barker ma jeszcze w ofercie przyciski z serii TS tzw sensoryczne ale to dość droga impreza pewnie gdzieś 500-600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelen 16.09.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Możesz zapodać jakieś linki do tych przełączników. mam nadzieję że będzie działać: http://www.eibmarkt.com/cgi-bin/eibmarkt.storefront/48cf46fa000de790273d4debae3806a5/Product/View/NS0841847 Z tyłu mają 2x9 zacisków: - 1 masa i 8 wyjść zwiernych - 1 zacisk 24V i 8 zasilań do diodek Jak się chce to można sterować każdą diodkę tylko trochę z tym dłubania i $ więc można je np. podłączyć wszystkie pod jednym przekaźnikiem i zaświecać tylko jak ktoś jest w domu albo po prostu tak jak robiłem ostatnio podać napięcie do nich na stałe. W wersji x8 każdy z przycisków ma oddzielny sygnał na naciśnięcie jego góry i dołu http://www.eibmarkt.com/isroot/eibmarkt/Files/Bild3/N169006.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 16.09.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 o, trochę się tego porobiło. muszę rozpracować temat. trochę tego mam, bo mam ok 100 wejść do obsłużenia (z tego sporo dotyczy rolet), więc muszę wyważyć koszty. poza tym lubię standardowo i jednolicie. podzielę się jak coś znajdę/wywnioskuję. gdyby ktoś jeszcze coś znalazł też dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelen 16.09.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Jeśli do rolet to według katalogu są też i takie przyciski ale nie wiem jak wyglądają na żywo bo wszystkie montowałem czyste (bez piktogramów) http://www.eibmarkt.com/isroot/eibmarkt/Files/bild2/639050_0896113.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXX 16.09.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Jelen -> a czy można to kupić gdzieś w PL? Bardzo fajne przełączniczki, muszę przyznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 16.09.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Też mnie te wyłączniki zainteresowały. Znalazłem je tutaj http://ematech.pl/strony/6-Kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelen 16.09.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Jelen -> a czy można to kupić gdzieś w PL? Bardzo fajne przełączniczki, muszę przyznać. tak jak w linku powyżej - to jest importer Junga i kupowałem od nich tylko nie wiem czy sprzedają też klientom indywidualnym czy tylko firmom, mogę sprawdzić niestety ceny są wyższe niż na stronie którą podałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXX 17.09.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Dzięki za namiary. Z kupieniem w Niemczech nie ma problemu ale nie władam aż tak dobrze językiem niemieckim by zrozumieć coś z tej dokumentacji technicznej. Najpierw postaram się wywiedzieć czegoś w PL. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOXX 17.09.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 W wersji x8 każdy z przycisków ma oddzielny sygnał na naciśnięcie jego góry i dołu Te ośmiokanałowe są super, wszystko można załatwić jednym włącznikiem. CO więcej mają też przyciski, które można samodzielnie opisać BOMBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts