sewerynslowi 01.03.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Czym ocieplacie, macie ocieplone rury w kotłowni? taką zwykłą otuliną z gąbki? czy czymś innym? jeżeli otuliną to jak ocieplacie kolanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.03.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 w "mojej" kotłowni w bloku rury są ocieplone a i tak jest nadwyżka ciepła emitowanego do pomieszczenianatomiast na ranczo, w piwnicy gdzie stoi piec na wsio, zdjąłem bo i tak pizga tam takim chłodem, że orzeszki się robią, więc dogrzewam trochę tę piwnicę kolanka zostają gołe przy gąbce (są jakieś rozwiązania gotowe?)natomiast poważniejsze rury są np ocieplane łupkami z pianki w otulinie z tworzywa, tam kolanka są systemowo rozwiązane także do wyboru do koloru, ustal sobie sam czego potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phant0mas 01.03.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ja uzylem Armacell/HT Armaflex (pianka kauczukowa) i w sumie cool Instalatorzy od PCi doradzali, zeby kolanka dodatkowo wzmocnic tasma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.03.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 PAROC Lamella Mat 50 AluCoat (PAROC Mata Lamella MAT LAM) http://www.azflex.pl/welna_mineralna.php Coś takiego + taśma na łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.03.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 mnie się podoba steinonorm (pianka od wewnątrz w kartonie od zewnątrz grube pcv, z taśmą samoprzylepną wzdłuż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 01.03.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 a ja nie mam prawie wcale rur w kotłowni zaizolowanych... ale nie mam tam też kaloryfera ani podłogówki i dzięki temu jakaś znośna temperatura się tam utrzymuje (a kotłownia w środku domu - więc wiele zapewne też zależy od ogólnego projektu sytuacyjnego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 02.03.2010 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 izoluje sie calosc instalacji rur lacznie z przejsciami przez sciany, stropy itd. nie tylko kotlownia. wszędzie mam zaizolowane, tylko kotłownia mi została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts