natienka 01.03.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam, Niedługo kupuję nowe mieszkanie. Chciałabym doświetlić wąski korytarz który będzie zakończony wbudowaną szafą. Tuż po lewej przy szafie - drzwi do sypialni. Wpadłam na pomysł że aby dodać naturalnego światła do korytarza i wprowadzić interesujący element architektoniczny, zamontujemy nad drzwiami do sypialni świetlik. I tu skończyła się moja koncepcja, bo nie bardzo widzę co można tam zamontować oprócz tradycyjnego witrażu (odpada), gładkiej szyby (troszkę nudno) i luksferów. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Może ktoś widział nowoczesne witraże? Albo jakieś ciekawe zastosowania barwionej szyby? Czy lacobelu? (byle przepuszczające światło bo o to chodzi). Wnętrze będzie wykończone nowocześnie i dość minimalistycznie - motyw przewodni to biel i drewno, ale nie ma powodu by ten panel nie miałby dodać koloru. Zdjęcia będą bardzo mile widziane. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 02.03.2010 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 hmm widze ze nie ma pomyslow Znalazlam taki oto przyklad, moze kogos zainspiruje: http://www.pykastudio.com/galeria/witraze/duze/w22.jpg dla mnie za 'gesty' czy tez wzorzysty, szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natienka 14.04.2010 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Coz, pomyslow widze na forum nie ma zdecydowalam sie na drzwi z duza szyba mleczna, niezakonczona rama na dole i u gory. Licze ze to korytarz doswietli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts