marko30 24.01.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 mam problem z wodociagami w warunkach technicznych przylaczenia do sieci wodociagowej kaza mi ciagnac ponad 80 m wode z rurociagu fi 100mimo ze przez moja dzialke przebiega rurociag fi 400 przez co mam ograniczona linie zabudowy .Dlaczego tak jest ??Wiem ze domy ktore sa wybudowane na sasiednich działkach sa przylączone z rurociagu fi 400 ,czy to normalne ? czy jest szansa na zmiane decyzji przez wodociagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 26.01.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Miałem podobną sytuację. Dostałem w warunkach zgodę na przyłączenie do rurociągu fi 200 w ulicy (co powoduje konieczność uzyskania czegoś tam od Urzędu Miejskiego) podczas gdy przez mojądziałkę idzie rurociąg fi 150. Napisałem do dyrektora wodociągów prośbę o zmianę warunków uzasadniając to wyższymi kosztami i zaproponowałem wyrażenie zgody na przyłączenie do kanalika fi 150. Po 3 tygodniach otzrymałem nowe warunki gdzie dalej było przyłacze do fi 200 w ulicy i "alternatywnie do kanalika fi 150 biegnącego przez posesję". Jak napiszesz takie pismo i podasz im taką propozycję to powinno być OK. Tak samo miałem z elelktryką. W drugim piśmie już było tak jak ja chciałem a nie urzędnik, który nawet chyba nie patrzał na mapkę. Powodz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marko30 26.01.2004 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 wybieram sie wlasnie do wodociagow i bede probowal na nich jakos wplynac ....sprobuje tez cos napisac ...moze cos wskoram ..Dzieki wielkie za podpowiedz ....a swoja droga ....ach te urzedy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts