Andrzej 99 01.03.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam. Uczestniczyłem niedawno w spotkaniu z fachowcem z Opolskiego Stowarzyszenia Dekarzy, Blacharzy i Cieśli. Podczas rozmowy o jakości wykonawstwa usłyszałem, że dekarze udzielają minimum trzyletniej gwarancji (rękojmi) na swoją pracę (szczelność dachu), pod warunkiem corocznych, płatnych przeglądów dachu. Czy ktoś korzystał z takiej możliwości? Jakie były koszty takiego przeglądu? Na jak długo można otrzymać taką gwarancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.03.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Brzmi to trochę śmiesznie. Wynikałoby z tego, że jeśli nie opłacisz przeglądu to dach ma prawo przeciekać? Gdzieś mi się obiło o uszy, że 3 lata gwarancji w budowlance to obligatoryjny przepisa, ale jak dla mnie nie ma to znaczenia. Dach ma nie przeciekać i ma być zrobiony poprawnie, a materiały mają wytrzymać znacznie dłużej niż te 3 lata.Swoją drogą to jak ma taki przegląd wyglądać? Wytłumaczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 02.03.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 pewnie przyjeżdżają i smołują cały dach. Widać praktyki z branży motoryzacyjnej przesiąkają do budowlanej, szybko się uczą chłopaki jak wyciągać kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.04.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Tu nie chodzi o wyciąganie kasy! Tu chodzi o normalne podejście do dachu. Dach powinien być serwisowany! Rynny czyszczone przeglądana połać i sprawdzany stan uszczelniaczy dekarskich. Taki przegląd powinno się dokonywać raz w roku. Szczególnie ważne przy kryciu wstępnym wykonanym folią. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts