andopo 01.03.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam,odwilż i oczywiście kłopoty... mam plastikowe szambo, wlot do niego jest zrobiony z dwóch plastikowych kominów. Teren trochę niefortunnie mi koparkowy wyrównał, że zrobiła się kałuża dookoła wlotu i na łączeniach tych kominów jest przeciek. Czym najlepiej to zaizolować? Od środka czy od zewnątrz? Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 02.03.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ciężka sprawa takie przecieki, bo woda jest sprytna a mało rzeczy przywiera do tych tworzyw sztucznych.Żeby walka była chociaż trochę wyrównana to na pewno odkopał bym miejsce i uszczelniał od zewnątrz. Może warto spróbować z żywicą i bandażem z włókna szklanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 od zewnatrz tzw. szczelny beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andopo 09.02.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam,nowy rok i te same problemy. Ostatnio odkopałem, rozłożyłem kominy, złożyłem z uszczelnieniem silikonem. Wystarczyło na jakiś czas, ale znowu cieknie na złączeniach. Chciałem Was podpytać o poradę jak najlepiej załatwić temat? Czy takie rozwiązanie będzie dobre: Wywalam te dwa kominy plastikowe, wsadzam na wlot do szamba uszczelkę in-situ, a w nią rurę karbowaną. Czy trzeba to specjalnie uszczelnić? Dzięki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts