Venus_m 23.01.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Żono a masz już listwy przypodłogowe wszędzie zamontowane? Podobno pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 23.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Venus właśnie nie mam, leżą i czekają na montaż(czyt: na wolny termin u stolarza). Myślisz, ze to przez te minimalne szparki między płytkami deskami a ścianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.01.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Żono u nas podobnie. Mieszkamy od kwietnia i nadal mamy je niezamontowane (a leżą chyba od września ), teraz po X sprzątaniach kurz jest ale nie taki jak na początku. Dziewczyny na forum często mówiły, że po zamontowaniu listew kurz się nie wydostaje, jak jest naprawdę jeszcze nie wiem, ale im wierzę P.S. Nawet odkurzenie tych szpar odkurzaczem z wąską końcówką nie pomaga na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 24.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Żono u nas podobnie. Mieszkamy od kwietnia i nadal mamy je niezamontowane (a leżą chyba od września ), teraz po X sprzątaniach kurz jest ale nie taki jak na początku. Dziewczyny na forum często mówiły, że po zamontowaniu listew kurz się nie wydostaje, jak jest naprawdę jeszcze nie wiem, ale im wierzę P.S. Nawet odkurzenie tych szpar odkurzaczem z wąską końcówką nie pomaga na długo. venus ja już wydlubałam wsio co tam było. Dzis znowu białawy nalot na wszystkim. Ja juz nawet mopa nie chowam, tylko co chwilę kompulsywnie myję podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soole 27.01.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Witam! Ja także podglądam ten dziennik od jakiegoś czasu...planujemy jesienią zacząć budowę Praktycznego 3, więc poglądowe zdjęcia bardzo nam pomagają, dzięki. mnie osobiście podobają się luksfery...nawet się nad nimi zastanawiam... Jestem przekonana, że na dużych salonowych oknach zamontuję rolety rzymskie typu blackout żeby dobrze zaciemniały gdy będziemy potrzebować prywatności [uSUNIĘTO REKLAMĘ] Pani ze sklepu powiedziała, że z mechanizmem łańcuszkowym łatwo się steruje takimi roletami a nawet w późniejszym czasie można dokupić sobie mechanizm elektryczny do tych rolet i sterować nimi pilotem z pozycji kanapy np. Z praniem itp nie ma problemu- wszystko się eleganko ściąga, więc nie ma takich ciężkich prac jak przy żaluzjach drewnianych - a posiadam takie teraz i ogólnie masakra z ich wycieraniem - nauczyłam się to robić odkurzaczem ale i tak wszystkiego idealnie się nim nie okurzy... więc powodzenia żono M. Ale ogólnie to zazdroszczę, że już mieszkacie w Praktycznym...marzę już o swoim i nie mogę się doczekać... Mam też sporo pomysłów na zmiany, ale zamieszczę info we własnym dzienniku, gdy już zaczniemy budować. Edytowane 28 Stycznia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) soole jakoś zabrzmiałaś mi jak kryptoreklama. Dziś dotarła do nas roleta rzymska do kuchni , ale nawet nie mamy siły aby ją rozpakować. Więc leży w tubie i czeka na nowe siły. Przeprowadzka do nowego domu i przyzwyczajanie się do niego jest cięższe niż sama budowa. Autentycznie mamy dośc i jesteśmy wypompowani. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 28.01.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 czekam z niecierpliwością na zdjęcia pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 buziaczki jaksie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 29.01.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 doradzcie mi proszę jak pozbyć się w domu ciagłego białego nalotu na podłodze. Myję po kilka razy dziennie a to cholerstwo ciagle wychodzi, ślady na schodach, na drewnianej podłodze, jakbym ciapami po cemencie chodziła. Czy to resztki gładzi? nie mam pomysłu jak to wymyć? To się z czasem ulotni samo .ja po przeprowadzcce wycierałam dziennie przez pół roku i biały pył było ciągle widać,szlag mnie trafiał .szczególnie było widać na ciemnych panelach i schodach drewnianych,udręka.A listwy miałam zamontowane od samego początku.Poprotu to kurz pobudowlany, z gładzi i innych dupereli.Myj,myj az sie wymyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOLA440 30.01.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 doradzcie mi proszę jak pozbyć się w domu ciagłego białego nalotu na podłodze. Myję po kilka razy dziennie a to cholerstwo ciagle wychodzi, ślady na schodach, na drewnianej podłodze, jakbym ciapami po cemencie chodziła. Czy to resztki gładzi? nie mam pomysłu jak to wymyć? Witaj!!! Może spróbuj takimi środkami jak;Szop właśnie do mycia nalotu po remontach lub Voigt do różnych rodzajów zabrudzeń,na butelce jest takie oznakowanie np.VC242,to jest do usuwania tłustego brudu, ale jest też do białego nalotu nie pamiętam tego numeru,ale sprzedawca w chemicznym sklepie będzie wiedział.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.01.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dzięki dziewczyny za porady. Myję codziennie po kilka razy , faktycznie chyba się zmywa, bo jakby tego dziadostwa mniej.....Już nawet mopa nie chowam, tylko stoi pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 12.02.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Dzięki dziewczyny za porady. Myję codziennie po kilka razy , faktycznie chyba się zmywa, bo jakby tego dziadostwa mniej.....Już nawet mopa nie chowam, tylko stoi pod ręką. do wody z płynem dodaj ocet, dość sporo - zakupiłam octu 5 butelek po przeprowadzce i.. myłam - ten syf budowlany nie wychodzi tak po occie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.02.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) Magduska słyszałam, ze ocet skuteczny do walki z brudem i osadami, ale boję sie tego zapachu. wystarczy, ze na jesieni jak robię przetworu, wonieje octem w domu. Teraz przy takich mrozach , okna nie otworzę niestety. Edytowane 13 Lutego 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 13.02.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 żona, przy myciu nie powiem czuć, ale później albo człowiek się przyzwyczaja albo.. po prostu nie czuć Polecam, bo na prawdę pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.02.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 U nas 2 pierwsze mycia okien były właśnie z octem później brudziły się już normalnie kurzem a nie białym pyłem. Nie wiem jak np płytki i fugi mogą reagować w zetknięciu z octem hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.02.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Venus w salonie płytki prawie bezfugowe, więc może nie byłoby tak żle. Generalnie czekam do czwartku na montaż żaluzji wewnętrznych a potem juz sprzątam do bólu, aż wymyję wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.02.2012 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Jeśli mogę coś doradzić, to proponowałabym uzupełnienie frontów kuchennych o uchwyty na dwóch blendach oraz na dolnym panelu maskującym w szufladzie z koszem. Myślę, że ten zabieg ujednolici zabudowę i dopełni dzieła "maskowania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 15.02.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 mayland ale to byłoby bez sensu. Blenda/maskownica nie wysuwa się. Pomyśl o sytuacji gdy z kuchni korzysta ktoś, kto nie wie, ze to im imitacja szuflady, umocowana na stałe. Ciągnie za uchwyt i awaria gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.02.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Dla mnie to nie jest bez sensu. Jest to konsekwencja wyboru blendy i formatki ślepego frontu w kształcie frontów otwieranych. Przecież te elementy nie musiały "naśladować" frontów. Mogły być wynonane z płyty. A jednak wybór padł na tego typu zaślepki bo są estetyczne, dopełniają kompozycje. Więc dobór uchwytów do nich to dla mnie wypadkowa poprzedniej decycji, wyboru. Czyli konsekwencja Nie wyobrażam sobie, że ktoś wyrywa uchwyt. Przecież on jest mocno przykręcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.02.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 miałam taki uchwyt widmo w mieszkaniu wynajmowanym, nikt go nie urwał a zawsze znajomi się mocowali dlaczego nie mogą otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts