Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Żono u nas podobnie. Mieszkamy od kwietnia i nadal mamy je niezamontowane (a leżą chyba od września :lol:), teraz po X sprzątaniach kurz jest ale nie taki jak na początku. Dziewczyny na forum często mówiły, że po zamontowaniu listew kurz się nie wydostaje, jak jest naprawdę jeszcze nie wiem, ale im wierzę ;)

P.S. Nawet odkurzenie tych szpar odkurzaczem z wąską końcówką nie pomaga na długo.

Żono u nas podobnie. Mieszkamy od kwietnia i nadal mamy je niezamontowane (a leżą chyba od września :lol:), teraz po X sprzątaniach kurz jest ale nie taki jak na początku. Dziewczyny na forum często mówiły, że po zamontowaniu listew kurz się nie wydostaje, jak jest naprawdę jeszcze nie wiem, ale im wierzę ;)

P.S. Nawet odkurzenie tych szpar odkurzaczem z wąską końcówką nie pomaga na długo.

venus ja już wydlubałam wsio co tam było. Dzis znowu białawy nalot na wszystkim. Ja juz nawet mopa nie chowam, tylko co chwilę kompulsywnie myję podłogi.

Witam!

Ja także podglądam ten dziennik od jakiegoś czasu...planujemy jesienią zacząć budowę Praktycznego 3, więc poglądowe zdjęcia bardzo nam pomagają, dzięki.

mnie osobiście podobają się luksfery...nawet się nad nimi zastanawiam...

Jestem przekonana, że na dużych salonowych oknach zamontuję rolety rzymskie typu blackout żeby dobrze zaciemniały gdy będziemy potrzebować prywatności :)

[uSUNIĘTO REKLAMĘ]

Pani ze sklepu powiedziała, że z mechanizmem łańcuszkowym łatwo się steruje takimi roletami a nawet w późniejszym czasie można dokupić sobie mechanizm elektryczny do tych rolet i sterować nimi pilotem z pozycji kanapy np.

Z praniem itp nie ma problemu- wszystko się eleganko ściąga, więc nie ma takich ciężkich prac jak przy żaluzjach drewnianych - a posiadam takie teraz i ogólnie masakra z ich wycieraniem - nauczyłam się to robić odkurzaczem ale i tak wszystkiego idealnie się nim nie okurzy... więc powodzenia żono M.

Ale ogólnie to zazdroszczę, że już mieszkacie w Praktycznym...marzę już o swoim i nie mogę się doczekać...

Mam też sporo pomysłów na zmiany, ale zamieszczę info we własnym dzienniku, gdy już zaczniemy budować.

Edytowane przez Elfir

soole jakoś zabrzmiałaś mi jak kryptoreklama.

Dziś dotarła do nas roleta rzymska do kuchni , ale nawet nie mamy siły aby ją rozpakować. Więc leży w tubie i czeka na nowe siły. Przeprowadzka do nowego domu i przyzwyczajanie się do niego jest cięższe niż sama budowa. Autentycznie mamy dośc i jesteśmy wypompowani.

Edytowane przez żona m

doradzcie mi proszę jak pozbyć się w domu ciagłego białego nalotu na podłodze. Myję po kilka razy dziennie a to cholerstwo ciagle wychodzi, ślady na schodach, na drewnianej podłodze, jakbym ciapami po cemencie chodziła. Czy to resztki gładzi? nie mam pomysłu jak to wymyć?

To się z czasem ulotni samo ;).ja po przeprowadzcce wycierałam dziennie przez pół roku i biały pył było ciągle widać,szlag mnie trafiał ;).szczególnie było widać na ciemnych panelach i schodach drewnianych,udręka.A listwy miałam zamontowane od samego początku.Poprotu to kurz pobudowlany,

z gładzi i innych dupereli.Myj,myj az sie wymyje ;)

doradzcie mi proszę jak pozbyć się w domu ciagłego białego nalotu na podłodze. Myję po kilka razy dziennie a to cholerstwo ciagle wychodzi, ślady na schodach, na drewnianej podłodze, jakbym ciapami po cemencie chodziła. Czy to resztki gładzi? nie mam pomysłu jak to wymyć?

Witaj!!!

Może spróbuj takimi środkami jak;Szop właśnie do mycia nalotu po remontach lub Voigt do różnych rodzajów zabrudzeń,na butelce jest takie oznakowanie np.VC242,to jest do usuwania tłustego brudu, ale jest też do białego nalotu nie pamiętam tego numeru,ale sprzedawca w chemicznym sklepie będzie wiedział.Powodzenia.

• 2 weeks później...
Dzięki dziewczyny za porady. Myję codziennie po kilka razy , faktycznie chyba się zmywa, bo jakby tego dziadostwa mniej.....Już nawet mopa nie chowam, tylko stoi pod ręką.

do wody z płynem dodaj ocet, dość sporo - zakupiłam octu 5 butelek po przeprowadzce i.. myłam - ten syf budowlany nie wychodzi tak po occie..

Dla mnie to nie jest bez sensu. Jest to konsekwencja wyboru blendy i formatki ślepego frontu w kształcie frontów otwieranych. Przecież te elementy nie musiały "naśladować" frontów. Mogły być wynonane z płyty. A jednak wybór padł na tego typu zaślepki bo są estetyczne, dopełniają kompozycje. Więc dobór uchwytów do nich to dla mnie wypadkowa poprzedniej decycji, wyboru. Czyli konsekwencja :)

Nie wyobrażam sobie, że ktoś wyrywa uchwyt. Przecież on jest mocno przykręcony.