Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Venus dorośli z wiekiem dziecinnieją;)

Jutro zaprzyjaźniony stolarz miał nam montować wreszcie listwy a tu klapa, chory , że ledwo mówił i musieliśmy znowu to przełożyć.

Słuchajcie mam pytanko do osób trzymających polana drewna w salonie. Czy u Was też zdarza się aby Wam wyłaziło robactwo z drewna? Szczególnie teraz jak mrozy mniejsze? Ogólnie drewno do kominka trzymamy w garażu, co jakiś czas przynosimy je do domu i uzupełniamy miejsce przy kominku. Rano pojawiają się jakieś małe robaczki niby mrówki, niby muszki i lgną do okna , gdzie słońce.

Mamy wreszcie zamontowane wszystkie listwy przypodłogowe. I po jednym dniu mycia podłogi z listwami, muszę powiedzieć, iz faktycznie kurzu mniej. Venus napisałaś kilka postów wcześniej, że Wasze listwy też lezą i czekają. Współczuje ich montowania gdy wszystko już stoi. Kurcze przechlapane, w domu rozpierducha jak w trakcie przeprowadzki, wsio należy poodsuwać, pozdejmować, odłączyć kompy, tv, odsunąć szafki. Trzy dni mi zajęło wszystko.

O rany! Robaczki? Nie zauważyłam, a u mnie jest właśnie wnęka na drzewo! Będę musiała to sprawdzić.

Ale żono, ja tu do Ciebie z pytaniem. Wiem, że mieszkasz w zasadzie od niedawna, ale powiedz mi, jak się mają płytki drewnopodobne pod prysznicem? Chodzi mi o utrzymanie czystości? Muszę się do jutra zdecydować.

Przejrzałam sobie Wasz wątek - projekt, domek bardzo fajny.

Luksefery bardzo ciekawie sobie wymyśliliście! Takich jeszcze nie widziałam.

No i ciekawa byłam, czy faktycznie utrzymacie się w zakładanej kwocie. ;) Pocieszyliście mnie, bo u mnie też poszło w górę więcej, niż zakładałam.

Edytowane przez Viga

pytam tu bo w komentarzach nie widzę odpowiedzi :( luksfery - bardzo fajne - gdzie kupiliście i w jakiej cenie. proszę o odpowiedź jeśli to nie kłopot :)

Pukul, luksfery firmy Glasspol.

Zasadniczo to były to trzy okna luksferowe systemu Crystal Glass. Dlatego trzy, gdyż jednego w całości firma nie podjęła się wysłać mi kurierem z Wrocławia.

Cena niestety "bolesna" - 2650zł :-(