Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

salon do dopracowania, ale przegladałam rzuty projektu i nie można w nim chyba bardzo szalec z meblami? jakoś mi się nie widzi ta szafffka nad kanapą, tam jest idealnie miejsce na obraz...

własnie brakuje tam kawalka ściany na jakąś witrynę czy bufet ze skorupami, ja mam tego dużo dlatego patrzę pod tym kątem :) poduszki fajne, daj im może jako tło z tyłu po prostu zwykłe szare lub czarne, ale większe,

pokój starszego -to juz nastolatek??? super i te modele echhh widać powazne zainteresowania :) przyjemny ten żółty na kanapie i biurku

skat nam też brak witryny na szkoło, myśleliśmy nawet aby zamówić jeszcze u Matkowskiego witrynę i postawić ją w wykuszu , po prawej stronie, miedzy oknami. wpasowałaby się idealnie , ale zabrałaby 40 cm światła z bocznego okna. Ciągle się zastanawiamy co robić.

W pokoju starszego syna aż korci aby coś po mamusiowemu poukładać, ale 13-to latek już nie zezwala na takie posunięcia.

Edytowane przez żona m

40 cm glebokości to rzeczywiście za duzo by było w tym miejscu, moze poszukaj witrynki ksiazkowej, one są płytsze raczej? nie pamietam w czyjej galerii, ale

na pewno tu na muratorze, widzialam niski bufet na nóżkach postawiony w jadalni centralnie w świetle dużego okna, w środku ok, ale z zewnątrz widać plecy :(

mamusie to nawet po 30 chcą po swojemu układać u dzieci, przerabiam to ze swoją :)

ps, jakbyś miałam jeszcze ochotę na cos z folkiem to znalazłam stronę galeriafolk.pl chodzi mi po głowie cały czas ktoras z tych kolorowych wycinanek na ścianie w kuchni.

http://www.galeriafolk.pl/media/catalog/product/cache/8/image/265x265/123f9505c2f13552dccc3733985d1323/1/1/11_3.jpg

Edytowane przez skat

Całkiem fajnie to u Was zaczyna wyglądać, kominek bomba :)

Natomiast mam bardziej nietypowe pytanie, jak w obecnym układzie sprawdza Wam się rozmieszczenie kolumn od kina domowego?

Sam mam podłogówki których bardzo nie chciałbym się pozbyć, natomiast obawiałem się, że umieszczenie takiej kolumny w rogu koło drzwi głównego wyjścia na ogród będzie mocno "niepraktyczne"...

bacardi jak widać kolumny są tylko dwie, bo reszta jeszcze w pudłach. Aczkolwiek, jeszcze na taras nie wychodzimy aby nam to przeszkadzało, w zasadzie chyba będziemy wychodzić przez gabinet, bo za dużo kombinowania typu: podciągania rolety, przestawiania ewentualnej kolumny.

Jaksie dzis chciał czy nie, stół był z podkładkami z czarnego filcu, bo obrus w praniu, reszta nie uprasowana.

Lampy dotarły, zawisły i cieszą nasze oko. Warto było czekać 10 tygodni.

Obrus zdjety do prania, ale jak pisała jaksie i Venus stół prezentuje się lepiej, bo widać go w całości.

Czekamy jeszcze na brakującą roletę, i poduszki filcowe.

Edytowane przez żona m

Dzięki, mnie też stół w tej wersji i po przestawieniu bardziej się podoba. Obrus jest dobry chyba na większe okazje.

co do lamp, ogólnie ja nie lubię gdy w pomieszczeniu jest kilka lampa np; nad stołem nad kanapa czy kinkiet i każda z innej parafii. Ogólnie już szukając oświetlenia do salonu , kierowałam się tym, aby dana firma miała całą serię do salonu, czy sypialni.

Nie to żeby moje zdanie miało mieć jakiekolwiek znaczenie dla tego co czynicie w swoim domu ale powiem że: oświetlenie, żaluzje, odkryty stół z krzesłami - klasa. Witrynka - jeśli ktoś lubi to ok - ale nie z filiżankami czy talerzami. Wydaje mi się, że to zbyt rustykalne (w dobrym wydaniu) lub zbyt komunistyczne (w wydaniu kiepskim). Wasz dom jest nowoczesny, choć ciepły, i szkoda byłoby zepsuć aktualny efekt wystawą porcelany;-) I okno szkoda zasłaniać bo to też element urody tego domu.

Żona jak widać każdy ma swoje upodobania, mamy szczęście że tym upodobaniom możemy dać upust we własnym domu ;)

Eee tam, można zrobić też nowoczesną witrynkę i wyeksponować w niej nowoczesną zastawę. Ja jak pisałam zastanowiłabym się jedynie czy kolejny nieduży element drewniany nie zrobi wam z salonu jednej ze stron katalogu BRW.