Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hmn.....

nie wiem jakie to nity by miały być, czyszczę gąbką wilgotną i wycieram ścierką z mikrofibry lub ręcznikiem papierowym do sucha, ale ja mam podróbki;)

Ja raczej sukienkowa jestem, ale gości mamy w jeansach i jakoś nie rzuciło mi się to w oczy, chociaż szczerze to po roku przestają mnie zastanawiać takie rzeczy :D

Reni ale wiesz, dla nas kuchnia jest ok. Nam sie podoba. Aczkolwiek wzięłam sobie Wasze rady do serca. Za rok, może wcześniej przemalujemy zieloną ścianę, może na czarną:rolleyes:, Dzięki za miłe słowa.( Skutecznie obrzydziłyście mi tę zieleń opuncji) Edytowane przez żona m

mi bardzo podoba się ten złoty środek lamp, właśnie jest taki mniej przewidywalny niż srebrny.

Szczerze? to mi się ta zieleń podoba zwłaszcza w zestawieniu zielone tulipany i zielona patera na stoliku kawowym :yes:

Poduszki super, zapoluj na coś filcowego zielonego może lub jakieś szarości ale z innym przednim wzorem.

żona m mnie też się twoja kuchnia podoba, nikt nie napisał że jest brzydka, ja bym tylko zabudowała zmywarkę, dała jednak mniejszą lodówkę i płytki wyrzuciła, reszta dla mnie ok, w końcu mam taką samą:) chodziło mi raczej o to że dla mnie jadalnia czy sypialnia robi wow, w tym sensie jeśli mnie rozumiesz:)

reni w kuchni znajomi też robią WOW! częściej niż w sypialni. Ale przecież nie o to biega, aby podobało się każdemu. Uważam, że przy tak małej kuchni powierzchnię wykorzystałam maksymalnie i kuchnia jest bardzo funkcjonalna, uwielbiam w niej pichcić.

Dziś udało nam się podjechać do H&Y, szału nie było, ale kilka gadżetów wyhaczyłam. Byłam też w Almi Decor, ale to co mi się podobało było w nie takim kolorze jakbym chciała.

Żono M - a ja przegapiłam Wasze zdjęcia :(. A taka byłam ciekawa. Szczególnie kuchni i salonu. Jak Wam się sprawdzają szare płytki w salonie. Ja tez chcę szare ale z Pilcha 60x60 cm. Nie jest za ciemno? A jak białe fronty w kuchni? Juz nie pamiętam jaki macie w kuchni blat - ja planuję szary (coś pod kolor podłogi - może nieco ciemniejszy bo zlew mam grafitowy). Och tyle mam jeszcze wątpliwości. A tu już prawie posadzki zalewają i trzeba wybierać te wszystkie płytki. Zaraz dostane szału :)

monia.d fotki wykasowałam, jakoś nie bardzo lubię się tak uzewnętrzniać.

Szare płytki w salonie, szczególnie te, które mamy sa rewelacyjne, przekonałam się o tym teraz, kiedy mamy małego szczeniaka. To jeden z lepszych naszych wyborów.

Fronty w kuchni rewelacja, nic prawie nie widać, a jak dzieciaki ubrudzą ketchupem czy czekoladą, szmatka i Clin robi swoje. Czyści się szybko i bezproblemowo. Więcej miałam problemów z moja poprzednią kuchnią w kolorze wanilia+ calvados.

blaty mamy szare, granit młotkowany, też strzał w 10. Gdyby był błyszczący jak ten, który mamy na kominku, chyba bym sie załamała.

Z tymi zdjęciami to trochę Cie rozumiem - co innego fotki z budowy ale już wnętrza wykończone i zamieszkane to zupełnie inna bajka. Niemniej jednak zżera mnie ciekawość jak ten nasz Praktyczny wygląda właśnie po wukończeniu. Masz jakieś uwagi, cos byś teraz zmieniła? Wszelkie rady chłonę jak gąbka :).

Napisz jeszcze czy w salonie nie jest za ciemno z szarą podłogą. W sumie są tam duże okna więc chyba nie powinno być. A jak się sprawdza szarość w łazience na dole? My też planujemy ją na szaro :). Mam wrażenie że mamy podobny gust jeśli chodzi o kolory :). W głowie kłębi mi się masa pomysłów - i jak tu wybrać te konkretne? Miałas jakiś sposób na urządzanie wnętrz, dobieranie kolorów, faktur? Chyba pożyczę kredki od córki i zacznę smarować na kartonach :). Czy mogłabyś zdradzić ile wyniosła Was kuchnia? Na dzień dzisiejszy to mój największy problem - w końcu muszę się zdecydować.