Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

Masz jakieś uwagi, coś byś teraz zmieniła? Wszelkie rady chłonę jak gąbka :).

Połączyliśmy dwie łazienki na górze w jedną, zostawiając dwa okna. Teraz zostawiłabym jedno przesuwając je symetrycznie na środek ściany.

Napisz jeszcze czy w salonie nie jest za ciemno z szarą podłogą.

Nie, absolutnie nie jest ciemno, ale jak ktoś uprzedzony do szarości (czytaj moja mama) to mu zawsze będzie ciemno jak w bunkrze.

A jak się sprawdza szarość w łazience na dole?

Rewelacyjnie, płytki mamy na tyle funkcjonalne, że nie widać jak woda coś pochlapie, więc nie muszę polerować po każdym prysznicu.

Miałas jakiś sposób na urządzanie wnętrz, dobieranie kolorów, faktur?

Generalnie wiedziałam czego nie chcę. Np: szprosów, halogenów w suficie, podwieszanych sufitów, pólek z k-g, nisz i dziwnych półek w łazience, ledów, czy światełek przy schodach. Takie rzeczy nie podobają się nam i zrezygnowaliśmy z nich już na etapie instalacji elektrycznej. Choć nie ukrywam, ze każdy kolejny fachowiec usilnie namawiał nas do tego typu rozwiązań, argumentują, że teraz ''każdy tak robi''. Pewnych rzeczy byłam pewna od początku, np: w kuchni płytki cegiełki Vivies, których nie zamieniłabym na inne.

Edytowane przez żona m

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WItaj Żono m :)

dziękuję bardzo za odpowiedź. Gabinet super. A może się jeszcze skusisz na wrzucenie tak na 5 min. jakiejś fotki kuchni i salonu z szarymi płytkami :). Mi głowa tez już pęka od myślenia i prób zabrania wszystkich pomysłów w całość. Ja niestety mam sufity podwieszane niejako z konieczności - mamy tam ukryte rury od rozprowadzenia ciepłego powietrza oraz wentylacji mechanicznej. Światełka przy schodach też mamy :) - tym razem to mój pomysł podyktowany bardziej względami praktycznymi - moje starsze dziecko często w nocy pije wodę więc wolałam aby te schody były oświetlone. Szprosom w oknach mówimy stanowcze nie. Ja teraz usiłuję wybrać [łytki do łazienki na dole - też coś z szarości. Bo ja w ogóle lubię szarości :)

Mam prośbę - czy moglibyście wrzucić jakiś rysunek poglądowy jak macie rozmieszczone sanitariaty w łazience na górze? Też będziemy mieć jedną i zastanawiam się nad jej układem. Co do okien - po tym co Napisałaś zastanowiłam się nad 1 oknem ale dochodzę do wniosku, że efekt byłby bez porównania... Oczywiście większa przestrzeń pod ścianami ale...

A co po lewej stronie na ścianie (tej prostopadłej do okna i drzwi)? Tam jest wanna, tak? To chyba bardzo duża;-) Jakoś mało mam wyobraźni. I jeszcze jedno pytanie - czym zasłaniacie okna w łazience? mleczne zaklejane szyby, żaluzje czy może rolety? Ja mam plan żeby to były żaluzje takie jak u Was w salonie ale nie wiem czy ten pomysł się sprawdzi. Czy bidet i toaleta w świetle okna nie są problemem? W sumie to chyba też balkon przesłania widok... Edytowane przez p@nna migotka

migotko mamy plisy w oknach, ale tak jak piszesz do pewnej wysokości widok przesłania balkon. Na początku miałam fobie, ze ktoś mnie widzi, ale mi przeszło.

Wanna jest duża na całą ścianę model furora.

Myśleliśmy o takich drewnianych roletach jak w salonie, tylko białych, ale odradzono nam ze względu na wilgoć, lamelki mogłyby się powyginać.

Wstawię fotki raz jeszcze, jak się dostanę do drugiego kompa.

Jak się widzi na fotkach, to lepiej sobie poukładać u siebie całą wizję. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie powierzchni łazienki podzielonej na dwie małe. W zasadzie dom średniej wielkości i 3 łazienki są zbędne.Po połączeniu górnych łazienek w jedną, mam wreszcie dużą wannę o której marzyłam.

Nosz! Zaraz mnie coś strzeli!

Po raz kolejny przegapiłam fotki :cry:

Obserwuję Wasz Praktyczny od samego początku i ślinię się z każdym dokonanym postępem... U nas do budowy jeszcze kawał drogi, ale po przejrzeniu setek projektów chwilowo stoi na Praktycznym...

A przedwczoraj pożar na działce - mamy teraz 1100m2 popiołu :cry:

Całe szczęście, że nie mieliśmy tam nic więcej prócz trawy i chwastów do pasa...

Psiak boski! Ale przegapienia fotek nie przeżyję... :(