żona m 24.03.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) Masz jakieś uwagi, coś byś teraz zmieniła? Wszelkie rady chłonę jak gąbka . Połączyliśmy dwie łazienki na górze w jedną, zostawiając dwa okna. Teraz zostawiłabym jedno przesuwając je symetrycznie na środek ściany. Napisz jeszcze czy w salonie nie jest za ciemno z szarą podłogą. Nie, absolutnie nie jest ciemno, ale jak ktoś uprzedzony do szarości (czytaj moja mama) to mu zawsze będzie ciemno jak w bunkrze. A jak się sprawdza szarość w łazience na dole? Rewelacyjnie, płytki mamy na tyle funkcjonalne, że nie widać jak woda coś pochlapie, więc nie muszę polerować po każdym prysznicu. Miałas jakiś sposób na urządzanie wnętrz, dobieranie kolorów, faktur? Generalnie wiedziałam czego nie chcę. Np: szprosów, halogenów w suficie, podwieszanych sufitów, pólek z k-g, nisz i dziwnych półek w łazience, ledów, czy światełek przy schodach. Takie rzeczy nie podobają się nam i zrezygnowaliśmy z nich już na etapie instalacji elektrycznej. Choć nie ukrywam, ze każdy kolejny fachowiec usilnie namawiał nas do tego typu rozwiązań, argumentują, że teraz ''każdy tak robi''. Pewnych rzeczy byłam pewna od początku, np: w kuchni płytki cegiełki Vivies, których nie zamieniłabym na inne. Edytowane 26 Marca 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 25.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) Teraz obmyślamy wygląd ogrodzenia i ogród. Już mnie głowa boli. Edytowane 25 Marca 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.d 26.03.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 WItaj Żono m dziękuję bardzo za odpowiedź. Gabinet super. A może się jeszcze skusisz na wrzucenie tak na 5 min. jakiejś fotki kuchni i salonu z szarymi płytkami . Mi głowa tez już pęka od myślenia i prób zabrania wszystkich pomysłów w całość. Ja niestety mam sufity podwieszane niejako z konieczności - mamy tam ukryte rury od rozprowadzenia ciepłego powietrza oraz wentylacji mechanicznej. Światełka przy schodach też mamy - tym razem to mój pomysł podyktowany bardziej względami praktycznymi - moje starsze dziecko często w nocy pije wodę więc wolałam aby te schody były oświetlone. Szprosom w oknach mówimy stanowcze nie. Ja teraz usiłuję wybrać [łytki do łazienki na dole - też coś z szarości. Bo ja w ogóle lubię szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 26.03.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 szybko się uwinęłaś z zabraniem fotek gabinet widziałam, jest ok, a biurko tam jakies masz? fajna lampa na klatce, a na ścianie tynk goły? jak w mojej lazience w łazience zgrzytają te umywalki na szaffce, ale płytki fajne energetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.03.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 skat tak mam biurko, tylko jakoś nie uchwyciłam na fotkach. Na klatce goły tynk, w świetle dziennym wygląda bardziej gładko i równomiernie.monia.d odbierz @ na muratorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 28.03.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Mam prośbę - czy moglibyście wrzucić jakiś rysunek poglądowy jak macie rozmieszczone sanitariaty w łazience na górze? Też będziemy mieć jedną i zastanawiam się nad jej układem. Co do okien - po tym co Napisałaś zastanowiłam się nad 1 oknem ale dochodzę do wniosku, że efekt byłby bez porównania... Oczywiście większa przestrzeń pod ścianami ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.03.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 migotko po lewej stronie od wejścia na przeciw okien mamy wannę. Po prawej zaraz przy wejściu dwie umywalki, na przeciwko, czyli na ścianie gdzie miało być wejście do łazienki małżeńskiej jest bidet i wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.03.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Nieeeee, ja się nie zgadzam Przegapiłam wszystko i małego niemieckiego ogona i gabinet Mogę prosić na priv i fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.03.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ale ja to z Wami mam! piesa jest , kilka postów wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.03.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) A co po lewej stronie na ścianie (tej prostopadłej do okna i drzwi)? Tam jest wanna, tak? To chyba bardzo duża;-) Jakoś mało mam wyobraźni. I jeszcze jedno pytanie - czym zasłaniacie okna w łazience? mleczne zaklejane szyby, żaluzje czy może rolety? Ja mam plan żeby to były żaluzje takie jak u Was w salonie ale nie wiem czy ten pomysł się sprawdzi. Czy bidet i toaleta w świetle okna nie są problemem? W sumie to chyba też balkon przesłania widok... Edytowane 29 Marca 2012 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.03.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 ja tez nie widziałam łazienki a chętnie bym zobaczyła, żona m wrzuć jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.03.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 migotko mamy plisy w oknach, ale tak jak piszesz do pewnej wysokości widok przesłania balkon. Na początku miałam fobie, ze ktoś mnie widzi, ale mi przeszło. Wanna jest duża na całą ścianę model furora.Myśleliśmy o takich drewnianych roletach jak w salonie, tylko białych, ale odradzono nam ze względu na wilgoć, lamelki mogłyby się powyginać.Wstawię fotki raz jeszcze, jak się dostanę do drugiego kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Będę bardzo wdzięczna;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.03.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) Edytowane 30 Marca 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.03.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) Edytowane 30 Marca 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.03.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Schody REWELACJA. Co do łazienki - wszystko jasne. Bardzo fajny gabinet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.03.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Jak się widzi na fotkach, to lepiej sobie poukładać u siebie całą wizję. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie powierzchni łazienki podzielonej na dwie małe. W zasadzie dom średniej wielkości i 3 łazienki są zbędne.Po połączeniu górnych łazienek w jedną, mam wreszcie dużą wannę o której marzyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.03.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) Edytowane 30 Marca 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaby 30.03.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Nosz! Zaraz mnie coś strzeli! Po raz kolejny przegapiłam fotki Obserwuję Wasz Praktyczny od samego początku i ślinię się z każdym dokonanym postępem... U nas do budowy jeszcze kawał drogi, ale po przejrzeniu setek projektów chwilowo stoi na Praktycznym... A przedwczoraj pożar na działce - mamy teraz 1100m2 popiołu Całe szczęście, że nie mieliśmy tam nic więcej prócz trawy i chwastów do pasa... Psiak boski! Ale przegapienia fotek nie przeżyję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 30.03.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 żona mCzy podczas łączenia łazienek zlikwidowaliście także tę wnękę do zabudowy na korytarzu która wypadała jakoś w okolicy wanny?Z natrysku w górnej łazience zrezygnowaliście świadomie, czy nie udało się go wcisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts