Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

Nosz! Zaraz mnie coś strzeli!

Po raz kolejny przegapiłam fotki :cry:

Obserwuję Wasz Praktyczny od samego początku i ślinię się z każdym dokonanym postępem... U nas do budowy jeszcze kawał drogi, ale po przejrzeniu setek projektów chwilowo stoi na Praktycznym...

A przedwczoraj pożar na działce - mamy teraz 1100m2 popiołu :cry:

Całe szczęście, że nie mieliśmy tam nic więcej prócz trawy i chwastów do pasa...

Psiak boski! Ale przegapienia fotek nie przeżyję... :(

są fotki, pożaru nie zazdroszczę o nie.

bacardi ściana przesunięta w stronę łazienki co dało szersze przejście w górnym korytarzu, mamy tam komodę. Prysznic a raczej jego brak to świadoma decyzja, mamy na dole. w pierwszej wersji miał stanąć tam gdzie szafka między oknami balkonowymi.

Edytowane przez żona m

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

są fotki, pożaru nie zazdroszczę o nie.

Niestety nie mam możliwości wchodzenia kilka x dziennie na wątek i znów ominęły mnie fotki :(

Trudno, wierzę, że jest pięknie! Już po wstępnych fotkach zakochałam się w większość. Zwłaszcza w łazience na dole! :jawdrop:

No pożar niefajny, trzeba będzie w przyszłości mocno ziemię wzmocnić, aby cokolwiek rosło.

Wczoraj mąż przyszedł jednak z dobrą wiadomością - działka jest jednak ciut szersza, niż myśleliśmy, i chyba Praktyczny 3 wejdzie! :lol2:

Chciałabym już chociaż zacząć budowę...

Jak Wam się mieszka w Praktycznym?

Ach! Aż się rozmarzyłam... :)

My z mężem znów rozmawialiśmy nt. budowy i tak wciąż dywagujemy, czy już w przyszłym roku postawić pierwsze kroki (kredyt, geodeta, decyzje...), czy najpierw inne "priorytety" i dopiero potem budowa. Ale to przesunęłoby wymarzony dom o kilka ładnych lat.

Zatrzymałam się na info, kiedy kupowaliście kafelki do łazienki i miejski napisał, że dobijacie do 300tys. Czy teraz, z perspektywy całego wyposażenia, umeblowania i wykończenia mogłabyś napisać, jak mniej więcej kształtują się koszty?

Mamy mieszkanie 40m2, więc nie mamy wyobrażenia :D

My z mężem podjeliśmy decyzje o budowie praktycznego 4 mapa geodezyjna już zlecona i się zastanawiamy czy kupic gotowy projekt z pracowni czy zlecic architektowi pomysł p4 z przeróbkami. Prosze o podpowiedz!!!

Wasz domek i jego wykonczenie jest dla nas inspiracją , żona m ma wyczucie koloru i piekny gust. Szkoda że nie obejrzałem wszystkich fotek waszego wnętrza. Może coś podeślecie na priv

aaby odpowiem na priv.

meticho dziękuje za pochwały, aż się zarumieniłam.

Ja nie bawiłabym się w projekt indywidualny, bo jest droższy sporo i dłużej trwa cała papirologia. Jak przeróbki niewielkie to brałabym gotowiec. My, gdybyśmy się budowali w tej chwili, to kupilibyśmy praktyczny 2, ze względu na dwustanowiskowy garaż. Gdy kupowaliśmy projekt ,dostępny był tylko Praktyczny wersja podstawowa. A za pól roku ukazał sie praktyczny 2.

• 2 weeks później...
U nas ostatnio gorący okres na budowie. Chwilami pracują 3 ekipy: od klinkieru, od tynków/elewacji, od kostki brukowej. Teren wokół zaczyna wyglądać coraz fajniej. Już nie mogę się doczekać sadzenia roślin. Kostka, klinkier oczywiście w szarych kolorach. Ściana na tarasie w podcieniu , będzie prawdopodobnie gabionowa. Szukamy ekipy do wykonania odpowiednich paneli - koszy.