bacardi 25.05.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Prawdę mówiąc na zdjęciach nawet ciężko stwierdzić czy to drewno czy nie.Na jakim systemie macie zrobione portfenetry? i jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 25.05.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Miejski z jakiej skąd braliście i ile was kosztowały portfenetry? A płytki klinkierowe jaki kolor? Na jakim systemie macie zrobione portfenetry? i jaki koszt? Już kiedyś gdzieś pisałem. Balustrady schodów i portfenetry mamy od lokalnego wykonawcy http://www.balustrady.com.pl. Koszt za całość (balustrady i portfenetry) to 5400zł. Niestety mam fakturę za całość, a zapomniałem jaka była wycena poszczególnych elementów skladowych Płytki klinkierowe na tarasie to Klinkier Przysucha kolor Noc polarna. Koszt ok. 1,20 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 25.05.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 A "drewniana" elewacja wg jakiego systemu? będziecie robić też resztę? bo słup przy oknie salonowym widzę ma już baranka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 25.05.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 "Drewniana" elewacja wygląda bardzo dobrze. Czy resztę zrobiliście tak jak w projekcie? W sumie skoro wszyscy mamy mieć plastikowe okna udające drewno, jest to dobre rozwiązanie i bez porównania łatwiejsze w późniejszej konserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.05.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Reszta miejsc ''drewnianych'' na elewacji, będzie jak w projekcie. Na razie była tylko próba na najmniejszym kawałku zostawionym bez tynku. Póki co szukamy sprawdzonej i szybkiej metody położenia tego czegoś na ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1977 26.05.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 fajnie wygląda ta drewniana elewacja, nawet kolor spasował pod stolarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siuta9 27.05.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Z czego wykonana jest ta imitacja drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 27.05.2012 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 A "drewniana" elewacja wg jakiego systemu? Z czego wykonana jest ta imitacja drewna? Imitacja deski stąd. To cos podobnego jak tutaj tyle, że w odróżnieniu od profili elewacyjnych Rodeo moje nie posiadają warstwy styroduru i są prawie dwukrotnie tańsze. Imitacja pomalowana lazurą V33 8-letnią dąb złocisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.05.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 fajnie wygląda ta drewniana elewacja, nawet kolor spasował pod stolarkę ''deski'' są białe gdy je kupujesz, kolor dobierasz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.05.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.05.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ostatnio bardzo mnie denerwuje, że prawie co kilka dni, ktoś obcy podjeżdża pod dom, chodzi wokół, ogląda, chce wejść zobaczyć, albo pyta o dachówki etc. Niektórzy myślą, że jak rzucą hasło ''jesteśmy z Muratora'' to ich do domu bez oporu wpuszczę. Czasami przez okno widzę jak ktoś podjedzie pod drogę dojazdowa, zatrzyma się zrobi kilka fotek telefonem i odjeżdża. Odliczam dni, kiedy wreszcie zakończymy ogrodzenie i obsadzimy się trochę thujami czy czymś, bo mam dość. Chyba wywieszę transparent z napisem ''Dachówka Brass Tegalit"" żono_m to minie, też tak miałam i tez ciągle mówiłam co to za dachówka:D, kiedyś nawet jeden Pan na beszczelnego wszedł mi do domu bez pukania bo stwierdził że skoro otwarte to przecie moze, debil co do elewacji, ja nie lubię jak coś udaje coś czym nigdy nie będzie, jeśli jednak chodzi aspekt finansowy to oczywiście rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 31.05.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 reni ja tez nie lubię. ale zgapiliśmy się podczas ocieplania domu i tynkowania, bo gdybym chciała deski prawdziwe, to konieczna była w tych miejscach specjalna konstrukcja inaczej ocieplona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 28.06.2012 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Mały update. Od jakiegoś czasu jesteśmy wreszcie pierwszy raz od początku budowy ogrodzeni. Takie mamy ogrodzenie frontowe: http://img826.imageshack.us/img826/3986/img0850pi.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 29.06.2012 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Ogrodzenie klasa. Ciekawy pomysł na kostkę. Czy dobrze myślę, że garaż macie niezagrodzony z frontu? Też myślimy o takim rozwiązaniu - nie ma kwestii bramy i jej otwierania (sprawa miejsca np na jej przesuwanie). Tylko garażu otwartego już się nie zostawi;-) Wrzucicie choć na chwilkę fotkę z innej perspektywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 29.06.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 A te portfenetry jak są montowane, bo chyba nie do styropianu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 29.06.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) p@nna migotkaZgadza się, garaż jest z otwartym podjazdem na 2 samochody. Tak wyszło gdyż niestety byłyby problemy z bramą (zarówno uchylną jak i przesuwną), gdyż do granicy działki mamy minimalne 3m i 5m do bramy garażowej od frontu. Chociaż de facto dałoby się może zainstalować bramę przesuwną odsuwaną w kierunku furtki, ale jej planowane położenie miało być ciutkę inne i tak naprawdę przyjęta na etapie robienia ogrodzenia koncepcja "zygzakowatego" chodnika wymusiła jej położenie. marcosPortfenetry mają mocowania, które są montowane oczywiście do porothermu na kołki z klejem i potem obrobione styropianem i strukturą. Parę dodatkowych fotek: http://img841.imageshack.us/img841/7495/img0978hn.th.jpg http://img560.imageshack.us/img560/7985/img0980ez.th.jpg http://img17.imageshack.us/img17/5476/img0863bk.th.jpg Edytowane 29 Czerwca 2012 przez miejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 29.06.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Fajnie już tak z ogrodzeniem Patent z garażem bez ogrodzenia jak z projektu, tak się kiedyś zastanawiałem, że jakbym miał bliżej linię zabudowy to też bym tak zrobił. Ale u nas linia biegnie cofnięta aż o 8 metrów... :/ Też mamy od strony garażu zaledwie 3m do sąsiedniej działki i planujemy bramę przesuwną na furtkę niestety.... Masz może jakieś zdjęcia jak wygląda mocowanie pod portfenetry? btw, czy wysokość ścianki lukarny i attyki na garażu jest podniesiona względem projektu, czy tylko i się tak wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 29.06.2012 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Niestety nie mam żadnego zdjęcia mocowania pod portfenetry, ale sporządziłem szybki rysunek. Część na lewo od przerywanej linii to część widoczna, reszta ukryta w styropianie. Wysokość ścianki lukarny i attyki nad garażem - jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 29.06.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Żono m muszę się pochwalić, że natknęłam się na zdjęcia Waszej kuchni a tak bardzo nie chciałaś ich wrzucić jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 29.06.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 miejski dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts