Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miejski z jakiej skąd braliście i ile was kosztowały portfenetry? A płytki klinkierowe jaki kolor?

Na jakim systemie macie zrobione portfenetry? i jaki koszt?

Już kiedyś gdzieś pisałem. Balustrady schodów i portfenetry mamy od lokalnego wykonawcy http://www.balustrady.com.pl. Koszt za całość (balustrady i portfenetry) to 5400zł. Niestety mam fakturę za całość, a zapomniałem jaka była wycena poszczególnych elementów skladowych

Płytki klinkierowe na tarasie to Klinkier Przysucha kolor Noc polarna. Koszt ok. 1,20 zł/szt.

A "drewniana" elewacja wg jakiego systemu?

Z czego wykonana jest ta imitacja drewna?

Imitacja deski stąd. To cos podobnego jak tutaj tyle, że w odróżnieniu od profili elewacyjnych Rodeo moje nie posiadają warstwy styroduru i są prawie dwukrotnie tańsze.

Imitacja pomalowana lazurą V33 8-letnią dąb złocisty.

Ostatnio bardzo mnie denerwuje, że prawie co kilka dni, ktoś obcy podjeżdża pod dom, chodzi wokół, ogląda, chce wejść zobaczyć, albo pyta o dachówki etc. Niektórzy myślą, że jak rzucą hasło ''jesteśmy z Muratora'' to ich do domu bez oporu wpuszczę. Czasami przez okno widzę jak ktoś podjedzie pod drogę dojazdowa, zatrzyma się zrobi kilka fotek telefonem i odjeżdża. Odliczam dni, kiedy wreszcie zakończymy ogrodzenie i obsadzimy się trochę thujami czy czymś, bo mam dość. Chyba wywieszę transparent z napisem ''Dachówka Brass Tegalit""

żono_m to minie, też tak miałam i tez ciągle mówiłam co to za dachówka:D, kiedyś nawet jeden Pan na beszczelnego wszedł mi do domu bez pukania bo stwierdził że skoro otwarte to przecie moze, debil

co do elewacji, ja nie lubię jak coś udaje coś czym nigdy nie będzie, jeśli jednak chodzi aspekt finansowy to oczywiście rozumiem

• 4 weeks później...
Ogrodzenie klasa. Ciekawy pomysł na kostkę. Czy dobrze myślę, że garaż macie niezagrodzony z frontu? Też myślimy o takim rozwiązaniu - nie ma kwestii bramy i jej otwierania (sprawa miejsca np na jej przesuwanie). Tylko garażu otwartego już się nie zostawi;-) Wrzucicie choć na chwilkę fotkę z innej perspektywy?

p@nna migotka

Zgadza się, garaż jest z otwartym podjazdem na 2 samochody. Tak wyszło gdyż niestety byłyby problemy z bramą (zarówno uchylną jak i przesuwną), gdyż do granicy działki mamy minimalne 3m i 5m do bramy garażowej od frontu. Chociaż de facto dałoby się może zainstalować bramę przesuwną odsuwaną w kierunku furtki, ale jej planowane położenie miało być ciutkę inne i tak naprawdę przyjęta na etapie robienia ogrodzenia koncepcja "zygzakowatego" chodnika wymusiła jej położenie.

marcos

Portfenetry mają mocowania, które są montowane oczywiście do porothermu na kołki z klejem i potem obrobione styropianem i strukturą.

Parę dodatkowych fotek:

http://img841.imageshack.us/img841/7495/img0978hn.th.jpg http://img560.imageshack.us/img560/7985/img0980ez.th.jpg http://img17.imageshack.us/img17/5476/img0863bk.th.jpg

Edytowane przez miejski

Fajnie już tak z ogrodzeniem :)

Patent z garażem bez ogrodzenia jak z projektu, tak się kiedyś zastanawiałem, że jakbym miał bliżej linię zabudowy to też bym tak zrobił. Ale u nas linia biegnie cofnięta aż o 8 metrów... :/

Też mamy od strony garażu zaledwie 3m do sąsiedniej działki i planujemy bramę przesuwną na furtkę niestety....

Masz może jakieś zdjęcia jak wygląda mocowanie pod portfenetry?

btw, czy wysokość ścianki lukarny i attyki na garażu jest podniesiona względem projektu, czy tylko i się tak wydaje?