żona m 30.06.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 (edytowane) one sa gdzieś w kuchennym wątku cały czas, ale fragmentarycznie. Edytowane 1 Lipca 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skat 30.06.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 łałłłł elewacja wyglada naprawdę fajnie super, że brama garażowa nie jest brazowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 30.06.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Dzięki, ale fajnie to ona będzie wyglądała jak się wezmę za przyklejanie imitacji drewna na widocznych białych powierzchniach. Jest to dość żmudna robota i wymaga sporej dokładności, więc "fahofcuff" do tej roboty jest jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaGru 01.07.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 one sa gdzieś w kuchennym wątku cały czas, ale fragmentarycznie. chyba, ze widziałaś je na innym forum. Witam, Mam prośbę, szukam ekipy do wykonania ekipy do dachu odwr oconego. Mogą Państwo mi kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 01.07.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 sylwia Gruhttp://www.zbd-dachy.pl/dachy-balastowane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 05.07.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Hej,czy moglibyście napisać jak rozwiązaliście sprawę rewizji na kominie kuchennym? Macie w tym miejscu jakąś blendę/maskownicę? Będę wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 06.07.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 miejski znalazłem na forum dziennik z tą akrylową imitacją drewna na elewacji jak u Was, muszę przyznać że całkiem ciekawie na zdjęciach to wyszło... przed malowaniem:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164404-Truskawkowy-Dom-na-skraju-puszczy&p=4962701&viewfull=1#post4962701po malowaniu:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164404-Truskawkowy-Dom-na-skraju-puszczy&p=4979429&viewfull=1#post4979429 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.07.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 migotko rewizja jest na dole, mamy tam szafke i wycięcie w boku szafki aby mieć tam dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 07.07.2012 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 BacardiImitacja Rodeo to prawie to samo co nasze, tyle że ciutkę prościej się je kładzie bo są na styrodurze. Nasze styroduru nie posiadają (tylko akryl na siatce).Rodeo to była moja pierwsza opcja, niestety odpadła, bo za metr wychodziła prawie 3 razy drożej od tych które mam teraz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 12.07.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Mam prośbę - wrzućcie proszę jakieś fotki z tarasu. Jestem bardzo ciekawa jego wykończenia. Widziałam na żywo taras do P2 ale taki ledwo po położeniu płyt tarasowych. Martwi mnie ta membrana - rozumiem, że to niezawodne ale jakoś mi się to nie podoba do końca (ścianki attyki) i głowię się jak to przykryć. Udało Wam się coś wymyślić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.07.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 migotko nam tez się do końca nie podoba i też szukamy rozwiązania, aby zakruć jakoś tę membranę. Po zimie nie wygląda to najfajniej, nie domywa jej nawet karcher.W jednym miejscu mamy ślad po tynkowaniu/strukturze i trzyma się to dośc mocno mimo szorowania. Zastanawiam się czy można na to położyć tynk na całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 14.07.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Rozmawiałam z Zarylem, który wprawdzie zrobił taras w innej technologii i oni mają attykę obrobioną styropianem. Pomysł dobry, wygląda to na pewno dobrze tylko pytanie jak się będzie trzymać. Trzema może dopytać tych magików co to wykonują. Mówiąc szczerze wydając tyle pieniędzy chciałabym, żeby efekt był lepszy... No nic szukamy - zarzuciłam temat na forum ogólnym - może ktoś odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 17.07.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Miejscy,chciałam jeszcze dopytać o posadzki - czy zrobiliście wszystko tak jak w projekcie - grubość styropianu, wylewki czy tez coś zmienialiście pod podłogówkę. Po dyskusji na forum zastanawiamy się czy wyżej wymurować od dołu okna w salonie i gabinecie, wciąż jeszcze możemy to zrobić) ale mamy wątpliwości o ile... (z tyłu działki mamy spadek, w kuchni okno będzie musiało być dopasowane do blatu, schody etc.) Nie było kłopotu żeby przy tych 16 cm zainstalować ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 25.07.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 p@nna migotka Nie było żadnych kłopotów z podłogówką i wylewką przy tych wymiarach i nic tu nie "kombinowaliśmy". Choć jak już pisałem, pewnie dzisiaj dałbym niższe okna a więcej styro. A tak BTW: oto jakie "kwiatki" dostajemy na PW: Witam, czy można zaglądnąć do Pana domku i obejrzeć jak wygląda w rzeczywistości w najbliższą sobote lub niedziele? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 26.07.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 No to chyba tylko śmiać się można... Bo jak inaczej potraktować takie niemoralne propozycje;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.07.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Ludzie czasami myślą, ze na hasło murator wpuścimy do domu obcych ludzi, aby sobie pooglądali kąty. Był na to czas, gdy mieliśmy stan surowy zamknięty. Niedawno zaczynaliśmy budowę, pożyczaliśmy wode i ''prund'' od sąsiada a tym czasem od kilku dni, sami pożyczamy nastepnym inwestorom. Tóż za naszym płotem powstaje nowy domek, fundamenty już wylane. Mam taką małą uwagę, jako, iż jestem na etapie robienie przetworów ubolewam, że nie mam piwniczki, chocby mełej ziemianki w ogrodzie, gdzie mogłabym zapelnione przetworami słoiki wynosić. Pomieszczenie gospodarcze,to pod schodami na piętro to za mało jak dla mnie. Przekonałam się o tym teraz. A tak poza tym, mieszka się nam wspaniale. Wyszłam dziś po deszczu na taras, i oniemiałam. Zamisst zapachu nagrzanego słóńcem blokowiska, asfaltu i kurzu, poczułam jak pachnie ziemia, trawa i mokra kora. Cos wspaniałego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 01.08.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Ja od kilku dni wczuwam się w nasz przyszły taras - własnie zalano wieniec pod więźbę. Taras jest megaboski! U nas to dopiero zapowiedź takich doznań, ale jednak. A ziemiankę możecie sobie w ogrodzie zorganizować przecież BTW mam pytanie jak zabezpieczyliście taras na pierwszą zimę zanim go dokończyliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 01.08.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 migotko gdybym mogła mieć ziemiankę to bym ja własnorecznie wykopała. Niestety całą działka zajęta przez dolne żródło od pompy. Taras w pierwszą zimę stał bez zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 02.08.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 reni ja tez nie lubię. ale zgapiliśmy się podczas ocieplania domu i tynkowania, bo gdybym chciała deski prawdziwe, to konieczna była w tych miejscach specjalna konstrukcja inaczej ocieplona. ja też będe robić elewację drewnianą , prosze mi napisać o czym musze pamiętać podczas ocieplanania domu i tynkowania,jak wygląda konstrukcja w tych miejscach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 02.08.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Ale żona właśnie napisała, że nie mamy desek na elewacji, więc praktycznych wskazówek w tej kwestii raczej nie udzielimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts