Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

miejski znalazłem na forum dziennik z tą akrylową imitacją drewna na elewacji jak u Was, muszę przyznać że całkiem ciekawie na zdjęciach to wyszło...

przed malowaniem:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164404-Truskawkowy-Dom-na-skraju-puszczy&p=4962701&viewfull=1#post4962701

po malowaniu:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164404-Truskawkowy-Dom-na-skraju-puszczy&p=4979429&viewfull=1#post4979429

Bacardi

Imitacja Rodeo to prawie to samo co nasze, tyle że ciutkę prościej się je kładzie bo są na styrodurze. Nasze styroduru nie posiadają (tylko akryl na siatce).

Rodeo to była moja pierwsza opcja, niestety odpadła, bo za metr wychodziła prawie 3 razy drożej od tych które mam teraz..

Mam prośbę - wrzućcie proszę jakieś fotki z tarasu. Jestem bardzo ciekawa jego wykończenia. Widziałam na żywo taras do P2 ale taki ledwo po położeniu płyt tarasowych. Martwi mnie ta membrana - rozumiem, że to niezawodne ale jakoś mi się to nie podoba do końca (ścianki attyki) i głowię się jak to przykryć. Udało Wam się coś wymyślić?

migotko nam tez się do końca nie podoba i też szukamy rozwiązania, aby zakruć jakoś tę membranę. Po zimie nie wygląda to najfajniej, nie domywa jej nawet karcher.W jednym miejscu mamy ślad po tynkowaniu/strukturze i trzyma się to dośc mocno mimo szorowania. Zastanawiam się czy można na to położyć tynk na całości?

Rozmawiałam z Zarylem, który wprawdzie zrobił taras w innej technologii i oni mają attykę obrobioną styropianem. Pomysł dobry, wygląda to na pewno dobrze tylko pytanie jak się będzie trzymać. Trzema może dopytać tych magików co to wykonują. Mówiąc szczerze wydając tyle pieniędzy chciałabym, żeby efekt był lepszy... No nic szukamy - zarzuciłam temat na forum ogólnym - może ktoś odpowie.

Miejscy,

chciałam jeszcze dopytać o posadzki - czy zrobiliście wszystko tak jak w projekcie - grubość styropianu, wylewki czy tez coś zmienialiście pod podłogówkę. Po dyskusji na forum zastanawiamy się czy wyżej wymurować od dołu okna w salonie i gabinecie, wciąż jeszcze możemy to zrobić) ale mamy wątpliwości o ile... (z tyłu działki mamy spadek, w kuchni okno będzie musiało być dopasowane do blatu, schody etc.) Nie było kłopotu żeby przy tych 16 cm zainstalować ogrzewanie podłogowe?

• 2 weeks później...

p@nna migotka

Nie było żadnych kłopotów z podłogówką i wylewką przy tych wymiarach i nic tu nie "kombinowaliśmy". Choć jak już pisałem, pewnie dzisiaj dałbym niższe okna a więcej styro.

A tak BTW: oto jakie "kwiatki" dostajemy na PW:

Witam,

czy można zaglądnąć do Pana domku i obejrzeć jak wygląda w rzeczywistości w najbliższą sobote lub niedziele?

Pozdrawiam

Ludzie czasami myślą, ze na hasło murator wpuścimy do domu obcych ludzi, aby sobie pooglądali kąty. Był na to czas, gdy mieliśmy stan surowy zamknięty.

Niedawno zaczynaliśmy budowę, pożyczaliśmy wode i ''prund'' od sąsiada a tym czasem od kilku dni, sami pożyczamy nastepnym inwestorom. Tóż za naszym płotem powstaje nowy domek, fundamenty już wylane.

Mam taką małą uwagę, jako, iż jestem na etapie robienie przetworów ubolewam, że nie mam piwniczki, chocby mełej ziemianki w ogrodzie, gdzie mogłabym zapelnione przetworami słoiki wynosić. Pomieszczenie gospodarcze,to pod schodami na piętro to za mało jak dla mnie. Przekonałam się o tym teraz. A tak poza tym, mieszka się nam wspaniale. Wyszłam dziś po deszczu na taras, i oniemiałam. Zamisst zapachu nagrzanego słóńcem blokowiska, asfaltu i kurzu, poczułam jak pachnie ziemia, trawa i mokra kora. Cos wspaniałego.

Ja od kilku dni wczuwam się w nasz przyszły taras - własnie zalano wieniec pod więźbę. Taras jest megaboski! U nas to dopiero zapowiedź takich doznań, ale jednak. A ziemiankę możecie sobie w ogrodzie zorganizować przecież;-)

BTW mam pytanie jak zabezpieczyliście taras na pierwszą zimę zanim go dokończyliście?

reni ja tez nie lubię. ale zgapiliśmy się podczas ocieplania domu i tynkowania, bo gdybym chciała deski prawdziwe, to konieczna była w tych miejscach specjalna konstrukcja inaczej ocieplona.

ja też będe robić elewację drewnianą , prosze mi napisać o czym musze pamiętać podczas ocieplanania domu i tynkowania,jak wygląda konstrukcja w tych miejscach????