Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak się zna kogoś z forum dłużej i ta osoba ma minimum wiarygodności,to tak.Chociaż zawsze takie zaproszenie powinno wypłynąć z ust właściciela domu,a nie chętnego do oglądania.

Niestety niektórzy forumowicze mieli przykre konsekwencje takiej gościnności(swego czasu było to opłacone masowym kasowaniem dzienników),ba nawet samego (niefrasobliwego) pokazywania zdjęć,na których widać zabezpieczenia domu.

Sama miałam przyjemność obejrzenia Praktycznego na żywo - co bardzo było dla mnie ważne na etapie podejmowania decyzji. Bardzo za to dziękuję znajomym z FM i doceniam ten fakt ogromnie. Ale były to domy w stanie surowym. I mówiąc szczerze jakoś niezręcznie bym się czuła "zaglądając komuś do garnków" nawet gdyby ten ktoś mnie zaprosił. Wizyta w zamieszkałym domu, wizyta obcych ludzi, nie wspomnę o kolejnych wizytach, to musi być uciążliwe. Zresztą sama ciągle o coś dopytuję - samo odpowiadanie jest zapewne uciążliwe, nawet dla tak życzliwych ludzi jak państwo M... Jeszcze raz więc dziękuję.

• 2 weeks później...

Po dwóch latach od rozpoczęcia budowy, przyszedł czas na zakończenie naszego dziennika.

Skończyliśmy praktycznie wszystko związane z domem (ostatnio robiona imitacja deski elewacyjnej). Pozostały małe drobiazgi, które zapewne uważni oglądacze uchwycą :-)

Służymy nadal pomocą, aby efekty Waszego budowania cieszyły oko.

http://img96.imageshack.us/img96/6300/img113567tonemapped.th.jpg http://img843.imageshack.us/img843/7885/img11293031fused.th.jpg

Dzięki za gratulacje, jakoś nam się udało, dom wyszedł fajnie.

migusiu o które pomieszczenie konkretnie ci chodzi, prześlę może na mejla co? wiesz, ze ja fotki to tak nie bardzo ''chcem'' wstawiać.

Co do okien, cóż zgłupiałam i myłam w najgorszy upał w sobotę, miejski miał pomóc, ale jakoś się wymigał. Następnym razem jego kolej.

nie, u nas zostało jeszcze małe wcięcie po przyklejeniu. Ale tak fajniej wygląda, bo ''deska'' nie licuje się, tylko jest lekko cofnięta.

Zdolniacha ten mój miejski co? Dobrze mu ta deska wyszła, nawet się nie spodziewałam. W zasadzie lepiej niż robotnikom, którzy na próbę przyklejali mały kawałek między oknami garażowymi.

siuto co do ilości to musi się miejski wypowiedzieć.

btw pod ten profil elewacyjny chyba nie trzeba wcięcia w grubości styropianu robić?

Grubość samego profila elewacyjnego to jakieś 2-3 mm. Do tego klej w zależności jakiej pacy zębatej użyjesz. Sądzę, że cała warstwa ma teraz grubość max. 1 cm, więc wcięcie 1 cm by się przydało by się wszystko zlicowało. U nas było zostawione wcięcie 2cm (czyli jest 13 cm styro w tym miejscu), gdyż wstępnie nastawiałem się na profile elewacyjne Rodeo (gdzieś wcześniej podawałem link), a te są grubsze od zastosowanych.

Mimo wszystko mnie osobiście bardziej podoba się tak jak jest, czyli imitacja trochę cofnięta względem reszty elewacji.

Ile metrów poszło Wam tej "deski"?

Zamówione było 25m2 i tyle prawie poszło (zostały jakieś 3 "deski" 200x16cm)

Przesłałam Ci wiadomość na maila. Nawet nie wiesz jak Wam zazdroszczę, że już mieszkacie - u nas tzw wtopa budowlana. Więźba do poprawki (facjatki). Mając w pamięci Wasze zdjęcia jak zobaczyłam co u nas wymurowali wiedziałam, że coś jest nie tak. No i wydało się. Cieśle poprawią ale domyślasz się jaki stres...

Dzięki za gratulacje, jakoś nam się udało, dom wyszedł fajnie.

migusiu o które pomieszczenie konkretnie ci chodzi, prześlę może na mejla co? wiesz, ze ja fotki to tak nie bardzo ''chcem'' wstawiać.

Co do okien, cóż zgłupiałam i myłam w najgorszy upał w sobotę, miejski miał pomóc, ale jakoś się wymigał. Następnym razem jego kolej.

Witam,

Witam, czy ja bymmogła dostać namiar na te profile elewacyjne? ( nazwę, cenę i miejsce zakupu jeśli można) :D

Przepraszam, że nie odpowiadałem na PW, ale ostatnio trochę zajęć mamy i korzystamy niestety z neta przez telefon a z tym różnie bywa (teoretycznie brak możliwości technicznych na stałe łącze, choć Tepsa ma kabel 50 m od naszego domu).

Profile kupowane na Allegro od użytkownika "krstluczek1313" jako imitacja deski za 85 zł/m2.Niestety na dzień dzisiejszy sprzedawca ten nie ma ich wystawionych na Allegro. Więc podaję nr telefonu, może wykona je na zamówienie: 791 737 911.