adanko77 23.08.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 01.09.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Skrzynka na PW już ciutkę wyczyszczona. Lepiej wykasuj adres, chroniąc się przed robotami spamerskimi.Ja go już sobie zapisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maalutkaa 27.09.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Witam, Na wstępie pochwalę że piękny domek wam wyszedł teraz po wykończeniu prezentuje się naprawdę super My jestesmy właśnie na etapie ocieplania domku i dlatego chciałam zapytać o waszą elewację a konkretnie o tynk. Czy to ten sam kolor, który proponują w projekcie? I jaki to rodzaj tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 27.09.2012 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Dzięki za pochwały , Jeśli chodzi o elewację to jest to tynk silikatowo-silikonowy firmy Weber TD336 baranek 1,5 mm o kolorze LA52 (bardzo jasny szary). W projekcie jest chyba biały (nie pamiętam, dawno już do projektu nie zaglądałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 23.11.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Mam pytanie odtyczące okien w łazience. Macie je jak widzę do samej podłogi. Natomiast hydroizolacja balkoniku nad wykuszem zajmuje około 25 cm. Wylewki i posadzki na piętrze to około 12 cm. Jak rozwiązaliście ten problem, że okna i płyty tarasowe są na tej samej wysokości.Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 23.11.2012 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 migotko, Sprawa jest bardzo prosta. Na etapie murowania poddasza zachodziliśmy w głowę dlaczego projektanci z DzW "wstawili" takie dziwne okna o wys. 190cm. Nie bardzo nam się to podobało, a jako że attykę balkoniku podwyższyliśmy do wysokości identycznej jak ta nad garażem (taki mały balkonik użytkowy), więc zadecydowaliśmy aby murarze zostawili otwory na standardową wysokość w Praktycznym czyli 235cm. Przecież nie będziemy wychodzić na balkonik poprzez taki wysoki próg Niestety przy wykonaniu tarasów wyszło szydło z worka - grubość tzw dachu odwróconego u nas to chyba ok. 20cm i przy tym wykonaniu balkonika nijak nie dało się takiej grubości uzyskać, bo jak słusznie zauważyłaś, mieliśmy jakieś 12-14 cm do dyspozycji. W związku z powyższym warstwa styroduru w dachu odwróconym tarasu z grubości 12cm nad garażem została zmniejszona do 6cm w balkoniku nad wykuszem, po to aby nie wychodziła nad krawędź okna. Stąd mniej więcej ta sama wysokość, niestety kosztem izolacyjności sufitu nad wykuszem . To cena za gapiostwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 23.11.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 No ale tego by się chyba inaczej nie dało zrobić. Na dodatek odkryliśmy przypadkiem, za sprawą Bacardiego, że w tym miejscu był tzw nadciąg, który nasi murarze zignorowali - chyba właśnie dlatego, że też poprosiliśmy o okna do ziemi. My chyba zrezygnujemy z tego balkoniku i zrobimy mniejsze okna... Dyskusja trwa. Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 26.11.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Miejscy,jeszcze jedno pytanie - w wykuszu w Lce jesli dobrze patrzę na zdjęcia macie fix w ramie. A to okno w wykuszu naprzeciwko? Ono jest otwierane? Czy profile bazowe mieliście w kolorze okien? Jakiej wysokości? Pełnej czy cos podmurowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.11.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Okno uchylno-rozwierne, profil bazowy pełny w kolorze. Edytowane 26 Listopada 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 28.11.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Pełny profil czyli na dole 16 cm a na górze 12 cm? Dobrze rozumiem? To było w jednym kawałku czy składane z segmentów? Pamietacie może ile w Waszej kalkulacji okien kosztowały te profile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 28.11.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 p@nna migotka, widzę że nadal walczycie z profilami bazowymi... profile bazowe/poszerzenia systemowe na ogół daje się pod drzwiami/oknami tarasowymi aby zapewnić prawidłowe podparcie w momencie gdy nie ma jeszcze posadzki oraz dodatkowo umożliwić zamknięcie warstwy ocieplenia podłogi do samego profilu, stąd najlepiej aby był do samej dolnej warstwy stropu/podłogi na gruncie. Profile mają różną wysokość i można je łączyć modułowo (wsuwać w ramę, a później profil w profil). W przypadku jak opisałem moim zdaniem nie ma znaczenia w jakim będzie kolorze, ponieważ i tak znajdzie się on w warstwie ocieplenia pod posadzką, a z zewnątrz pod ociepleniem, więc jeśli jest taniej to może być biały.Oczywiście może zajść sytuacja, gdzie zależy nam na dodaniu poszerzenia które miałoby być widoczne (np. okno 83cm w L'ce w salonie przy projektowym murze i zwiększonym ociepleniu) i wtedy powinno być raczej w kolorze... poniżej jeszcze przykładowy link który znalazłem na szybko a prezentuje w miarę poprawnie opis problemuhttp://oknotest.pl/poradnik-okienny/profile-okienne-pcv-poszerzenia-i-laczniki-systemowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 12.02.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Cześć żono Czy możesz napisać jakieś info nt. płytek mistral? W zasadzie chodzi mi o to czy są równe (kafelkarz nie narzekał?), jakie są w utrzymaniu czystości (czy widać na nich każdy zaciek z wody?) i jaki mają kolor - czy to jest czysty szary czy z domieszką beżu? Nie widziałam ich na żywo a w necie na jednych zdjęciach szare na innych beżowe. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 12.02.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Bardzo gustowny Wasz domek, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_stroz 12.02.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 żono_m doradziłabym się Ciebie coś ale boję się że mnie zjesz:) hihi mam salon do ozdobienia a z tym mam zawsze problem pomożesz? i jeśli tak to gdzie mogę wkleić zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.02.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) b_stróż wklejaj tu, potem wytniemy. Sylwia z płytek jestem zadowolona, łatwe w utrzymaniu, moje nie mają domieszki beżu....Kafelkarz trochę marudził, bo ja chciałam minimalną fugę a producent zaleca chyba minimum 3-4 mm. U nas wyszło 1,5 chyba. Ten największy rozmiar jest lekko łódkowaty, nawet w pierwszym gatunku, przy szerszej fudze ''zgubi '' się to, przy układaniu bezfugowym niekoniecznie. Przy dzieciach i szalonym psie oceniam je na 9 w skali 10 pkt. Stynia dziękujemy. Edytowane 13 Lutego 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 13.02.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Dzięki żono P.S. Nie poznałam Cię w nowym wdzianku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 13.02.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Zono m i Miejski - macie przesliczny dom. Gratuluję. Zyczę by Wam się w nim świetnie mieszkało (to juz pewnie spełnione marzenie - w tak pięknym domku o to nietrudno:D) Przesliczny... :yes: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.02.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 sylwia nowe wdzianko, zmyliło nie tylko Ciebie:) aglad1 dziękujemy, mieszka się bez zarzutu. Po roku czujemy się tak, jakbyśmy mieszkali tu całe życie. A przecież zmienilismy całkowicie środkowisko, województwo , życie wywrócone o 180 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 13.02.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 tym bardziej gratuluję!!!! przyznam , że ten domek był naszym drugim wyborem, zaraz po tym, który mamy - jednak rzuty i sypialnia na dole zwyciężyły miło czytac takie komentarze, dużo szczęścia Wam życzę edit zmieniłaś 'sukienkę' - cięzko się przyzwyczaić do wersji łagodnej, tylko sukienki mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.02.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Sylwia LBN ja dopiero teraz zaczaiłam, ze ty pytasz o płytki w dolnej łazience. Wczoraj mi sie coś ''ukręciło'', ze o te w salonie ci chodzi. Więc raz jeszcze napiszę, płytki w łazience są ok, rektyfikowane, można układać je bez fug, nasze są matowe czy tam satynowe. Mazy deczko widać, ale ja czyszczę płynem do mycia szyb, lub wycieram do sucha. Polecam. Drugi raz też by je wybrała. Edytowane 13 Lutego 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts