Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 506
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Wczoraj na kilka godzin musieliśmy wpaść na budowę. Mamy już gres w prawie całym salonie -Afron Paradyża. Powiem Wam, ze kupiliśmy je w ciemno a są piękne. Zakochałam się w nich drugi raz. Panowie układają bez krzyżyków, wiec fugi są minimalne. Wanna już obudowana, do końca tygodnia pozostanie im fugowanie wszystkiego. Aż żal było mi wracać do starego domu.

Dzięki Agi75. Rovere giallo mamy też w gabinecie na podłodze i wszyscy myślą, ze to deska z drewna:D, ułożone z minimalnymi fugami robią niesamowite wrażenie. Affrony w salonie są cudne, podłoga ułożona z 3 rodzajów płytek. Niby nic się nie dzieje a efekt zaskakuje.

Mam prośbę, może mi ktoś doradzić na jakie meble sie zdecydować?

Kanapy będą czarne ze skóry, ale komoda tv, stół ? miotam się miedzy białym lakierem (to samo co w kuchni) a litym, naturalnym drewnem w kolorze okien i schodów.

Drzwi wewnętrzne na początku grudnia będą wprawiane, wówczas też jedziemy po meble kuchenne, i do reszty domu. Na koniec grudnia przewidziany montaż schodów, gdy będą gotowe zabierzemy się za klatkę schodowa- położenie płyt betonowych na ścianach. do połowy stycznia musimy się wprowadzić, bo 23 synowie zaczynają nowy semestr w nowej szkole.

Żona m Rovere giallo rewelacja! faktycznie wyglada jak prawdziwe dechy. łazienka zapowiada się niesztampowo - ale ja kocham ciemne łazienki.Tez planuje wc w ciemnych płytkach pomimo braku zgody pozostałych domowników. Żona jakie masz te czarne płytki...chyba przeoczyłam ich nazwe.Widze, że masz tez ciemną podłogę.Bardzo sie brudzi? Świetne umywalki i wanna no i te grzejniki po obu stronach lustra.Bardzo podobaja mi się nietypowe rozwiazania. A już układ affronów był ogromnym zaskoczeniem .Rewelacja. I trzymam kciuki aby udało Wam się do stycznia załatwić jak najwięcej.My planujemy przeprowadzkę na koniec marca a jesteśmy jeszcze dlaaaaaaleko za Wami.A jakie drzwi wewnetrzne planujecie?

PS. super przeszklenia tam gdzie macie affrony, szczególnie to narożne...wow :-)

Witaj Agi, masz rację przeszklenia to ta rzecz, która zauroczyła nas w tym projekcie. Układ Affronów wymyślił Miejski. Łazienka nie do końca jest ciemna, bo dwie ściany ma białe a jedną czerwień strażacka. W domu będzie dużo szarości, więc chciałam dać akcent kolorystyczny w łazience. Kolekcja to Domenico Ceramiki Końskie. Jak większość płytek do domu kupowana w ciemno, bo nie miałam możliwości zobaczenia w żadnej hurtowni. Jedyne płytki które widziałam w sklepie to My Waye. Co do podłogi to nie wiem czy się brudzi, bo póki co nie mieszkamy, więc normalny brud budowlany na niej. Wychodzę z założenia, ze każda się brudzi i sprzątać ''trza''. Drzwi wewnętrzne będą dąb szary ryfla, DRE Premium.

• 2 weeks później...

W dzienniku cisza, bo brak czasu na aktualizacje. Drzwi sie wstawiły, oprócz jednej pary, bo do dolnej łazienki przywieźli otwierane nie w tę stronę co trzeba.

W ten weekend spaliśmy w nowym domku, tak weekendowo. Cudne uczucie. Szkoda było wracać do mieszkania w bloku. Dzieci ubrały nawet choinkę w salonie. Wysprzątałam wsio na błysk, własnymi rękami przy pomocy chrześniaka pomalowałam kuchnię a dziś znowu Sajgon. Od 8 rano montują nam schody , więc od nowa bałagan. Zamówiliśmy też kominek.

Witajcie

Mam do Was pytanie jako do pionierów budujących ten dom.Jak ze względów bezpieczeństwa sprawdzają się na pietrze duże okna do podłogi.Myślę o zabezpieczeniu przed synem specjalnej troski który otwierając takie okno - ma otwartą przestrzeń- bez balkonu i barierki.Myślałem właśnie o barierkach .Budujemy praktycznego 4.