miejski 01.03.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam i zapraszam do naszego dziennika. miejskich Praktyczny 1 - dziennik Wszelkie komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 01.03.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Może w tym miejscu będzie właściwie.Dom powstanie w Opolu. W tej chwili czekam tylko na pozwolenie i w kwietniu chcę wylać ławy. Potem, w miarę przypływu gotówki ciągnął będę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagusia 01.03.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Hej! Z miłą chęcią będę czytać Twój dziennik budowy. Widzę, że mamy podobne gusta z projektami- tyle, że u mnie parterówka przoduje- czyli IRYS (wersja poszerzona +małeWC w planach) Wszystkie 3 projekty, które wymieniłeś podobają się i mi! Gdybym zmieniła zdanie na piętrowy to na pewno byłby to Praktyczny!! Życzę powodzenia w budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 01.03.2010 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 To ja też życzę powodzenia z Irysem. Ciekawa to "chatka", szczególnie kuchnia i salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 02.03.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 My też zamówiliśmy "praktycznego1 lustro", ciekawi jesteśmy czy mają w biurze już kosztorys.I super że jest coraz więcej PRAKTYCZNYCH, Polska będzie piękniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 02.03.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czyli rodzina "Praktycznych" się powiększa. Super, ponieważ będzie można wymieniać się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 02.03.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Co do kosztorysu to raczej jeszcze nie mają. Jednakże znając kosztorysy projektów "Domów z Wizją" szacuję, że koszt "pod klucz" sięgnie max 400 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek1973 04.03.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Co do kosztorysu to raczej jeszcze nie mają. Jednakże znając kosztorysy projektów "Domów z Wizją" szacuję, że koszt "pod klucz" sięgnie max 400 tys. Wczoraj otrzymałem odpowiedz z DzW że można praktycznego podpiwniczyć, a kosztorys będzie jeszcze w tym tygodniu. Mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 04.03.2010 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dziś również dzwoniłem do DzW w sprawie kosztorysu. Ma być dziś lub jutro. Pożyjemy - zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 04.03.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Kosztorys będzie warszawski. Jak przejrzycie część opisową projektu to zauważycie, że polecane są tylko materiały i urządzenia z najwyższej półki. My doszliśmy do wniosku, że stosując pełnowartościowe zamienniki można będzie sporo oszczędzić na kosztach budowy. Z czego oczywiście się cieszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 04.03.2010 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Zgadza się, w projekcie same odnosniki do odpowiednich WWW Tyle, że z tym oszczędzaniem trzeba ostrożnie, bo bez paru detali jak deska elewacyjna czy klinkiery, domek może stracić na uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 04.03.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Jasne że tak, tyle, że np. przesuwana żaluzja zewnętrzna jest ładna ale bardzo niepraktyczna ponieważ zasuwana od zewnątrz lub też elektrycznie co podnosi koszty. My zrezygnujemy z niej, robiąc jej atrapę. Dalsze ograniczenia kosztów to nr piec co.-najdroższy na rynku. Ja zastosuję stojącego Junkersa kondensacyjnego ze 150 litrowym zasobnikiem wodnym. Bardzo dobry piec, ale tańszy o ok 2000 zł. Stolarka okienna to samo-można kupić b. dobre plastyki ale dużo tańsze od aluminium czy też drewna. Można by długo wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil543 05.03.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 My mamy kilka pomysłów na zmiany. Rzuty wyglądałby po zmianach tak: http://img6.imageshack.us/img6/6303/rzuty.jpg na dole zmianiliśmy gabinet / pokój (wydłużenie)na górze zrobiliśmy oddzielne wejście do łazienki i obok pralnio-suszarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 05.03.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Na górze rozwiązanie bardzo praktyczne. Ale czy nie będzie brakować Wam zadaszonego tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil543 05.03.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 U nas taras nie będzie za domem tylko od strony jadalni, po prawej. To konieczne ze względu na ustytuowanie działki względem stron świata. Działka jest duża, wiec w planach mamy już jakąś stylową altankę oddaloną trochę od domu. ps. na stronie jest już kosztorys. Jestem pozytywnie nim zaskoczony. Ciekawe ile kosztowałoby to wszystko po takiej adaptacji jaką chcę zrobić tzn. te wszyskie zmiany w konstrukcji budynku oraz same ściany zewnętrzne, nie dwuwarstwowe, jak na projekcie tylko jednowarstwowe z betonu komórkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 05.03.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Przepraszam, ale na stronie nadal widnieje "Kosztorys w przygotowaniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil543 05.03.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Przepraszam, ale na stronie nadal widnieje "Kosztorys w przygotowaniu" No u mnie się wyświetla. Może patrzysz na praktyczny 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 05.03.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Nie-patrzę na Praktyczny1, główna strona. Zakładka "Kosztorys"-nadal w przygotowaniu. Owszem, w zakładce "Rodzina Projektu" jest tylko inf. iż stan deweloperski to koszt 359,2 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil543 05.03.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Ciekawe, u mnie jest normalnie: stan surowy otwarty: 179 059,54 stan surowy zamknięty: 198 958,26 stan deweloperski: 359 241,88 stan pod klucz: 414 627,80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_gab1 05.03.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 faktycznie ciekawe Możesz podesłać mi link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts