Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

miejskich Praktyczny 1 - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ehh wybrałeś doskonały projekt... zazdroszczę. Brakuje mi w nim tylko spiżarki ;)

Dla mnie małe domki też wydają się za małe ale ja mam do wyboru albo mały domek albo mieszkanie w bloku (z dwojga "złego" wolę już taras ;) )

Będę śledzić postępy :)

Ja chyba wybiorę ten: http://www.domywstylu.eu/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/magnolia/

• 2 weeks później...

Cześć!

i ja zamierzam czujnie sledzic watek. Co prawda jestesmy z mezem na etapie rozmyslan nt dzialki ale chyba juz sie przekonal ze kolejnego mieszkania nie kupimy tylko zainwestujemy w dom!

a Praktyczny wydaje sie taki akurat....przynajmniej jesli idzie o koszty budowy, bo kilka innych projektow domów z wizją też nam się podoba :)

pozdrawiam juz budujacych i czekam na wiesci!

• 3 weeks później...

Praktyczny 1

Witam wszystkich.

W końcu udało mi się znaleźć osoby budujące ten domek. Oczywiście projekt jest bardzo nowy, więc cieszę się tym bardziej.

Dzięki kolego Miejski za założenie tego wątku. Mam nadzieję, że temat Praktycznego 1 będzie się rozwijał i dołączy jeszcze wiele osób.

Projekt Praktyczny 1 (wersja lustrzana) znalazłem na początku lutego i od razu przypadł nam(żonie i mi) do gustu.

Wcześniej mieliśmy na oku Dom w Rododendronach 6N, ale z uwagi na wiele przeróbek szukaliśmy jeszcze innych.

Po zobaczeniu P1 poszukiwania zostały zakończone. W sumie wszystko jest idealnie. Wizualizacje piękne. Z biegiem czasu jednak zdecydowaliśmy się na małe przeróbki, ale o tym później.

Projekt zamówiony 26,04,2010 i powinien być na dniach( może nawet dzisiaj). Działka przygotowana. Warunki zabudowy z gminy są. Warunki wszystkich przyłączy już prawie też. Ekipę wykonawczą też już wybraliśmy ( kwestia kosztorysu i terminów). Już jestem umówiony z projektantem na adaptację i zmiany:

- przesunięcie garażu na boczną ścianę

- wyrównanie ścian z wykuszem (przede wszystkim z powodu wąskiej kuchni)

-powiększenie pomieszczenia gospodarczego ( z powodu przeniesienia garażu, ściana jest trochę cofnięta w głąb budynku) i zrównanie ze ścianą frontową.

Umieszczę za parę dni rysunki poglądowe jak to będzie wyglądało. Powierzchnia parteru zwiększy się o jakieś 9m2.

Na początek to tyle. Pozdrawiam wszystkich piszących na forum. Wierzę , że jeszcze bardzo dużo pisania przed nami!!!

PS.

Mam nadzieję „wbić łopatę” na początek lipca.

• 4 weeks później...

witam wszystkich budujących:)

my równiez zamierzamy rozpocząć budowę tego domu (prawdopodobnie we wrześniu). może znałazłby sie ktoś , kto zgodziłby sie na pokazanie jak wygląda budowa w rzeczywistości? odległośc nie ma znaczenia:) my planujemy budowe w radomiu:)

czekamy na wszelkie uwagi, zdjęcia. [email protected]

serdecznie pozdrawiamy:)

• 2 months później...

Witam

Rozpoczynam od sierpnia budowę domu praktyczny 1, dokonałem przeróbki projektu od frontu domu, tzn. wyciąłem garaż i zastąpiłem tę część domu oknem symetrycznym do tego po drugiej stronie drzwi, ponieważ garaż przy tym domu wydaje mi się klockowaty.

Czy ma już może ktoś zdjęcia z realizacji projektu w rzeczywistości.

Pozdrawiam;)

Z tego co się orientuję, to chyba jeszcze nikt Praktycznego nie wybudował.

P.S. A tak ogólnie to są komentarze do mojego Praktycznego (który na razie czeka na PnB). Wątek ogólny o Praktycznym jest tutaj.

• 4 weeks później...

Witam!

Mam prośbę Miejski gdybyś mógł przesłać listę materiałów na fundamenty i ile czego potrzeba.

W projekcie nie ma wszystkich wykazów a to co sama policzyłam to nie wiem czy dobrze.

I teraz jest problem bo chcemy kupować materiały a firmy z materiałami budowlanymi tego nie obliczają.

Pozdrawiam.