miejski 31.03.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Basia,Okna dachowe mają wymiar 140 x 78.Co do okien Jezierskiego - już częściowo usunęli zgłoszoną reklamację (kontaktrony działają). Został pakiet szybowy w kuchni do wymiany i listwa na łączniku w wykuszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.04.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 01.04.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 fajnie, że do Was trafiłam Domek zapowiada się świetnie - będę sledzić postępy! Okna jezierskiego wyglądają bardzo fajnie - mam nadzieję, że wszystko wymienią bez problemów. Jaki macie wymiar okien dachowych? a witaj w naszych skromnych progach. Rozgość się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igimaks 07.04.2011 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam w waszych progach muszę się przyznać - oglądnąłem domek z zewnątrz będąc w okolicy - nie mogłem sobie odmówić Na żywo wygląda łuuu super Powiem jest lepiej niż się spodziewałem, a dachówka i okna robią piorunujące wrażenie Ja Praktycznego 3 zaczynam dopiero za kilka miesięcy i na podobnym etapie będę pewnie za rok Miejski i żona M proszę o informację jest koszt stanu obecnego ? Może być na priv Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.04.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 igimas co to za panoszenie się po włościach;) Dziś miejski na budowie, jak dzwoniłam ''oprowadzał'' kolejnych zwiedzających...chyba bilety zaczniemy rozprowadzać W domku elektrycy zaczęli w czwartek instalacje, zeszli już na dół, niewiele im zostało ponoć. Dotarło też zamówione wcześniej okno z luksferów na klatkę schodową. Wygląda tak. Będzie montowane z 3 części. Od poniedziałku, miejski wchodzi z montażem systemu alarmowego. http://images37.fotosik.pl/745/c3e3034a1305027fmed.jpg http://images37.fotosik.pl/745/be9a387ecb0dcfe7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 21.04.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Na szybko muszę zamówić cegły, które maja być ułożone na jednej ze ścian. Myślałam,ze mam jeszcze czas, ale muszą być ułożone przed tynkami. Jejku, jejku nie moge sie zdecydować na 100 %, za duży wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 26.04.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam miejski. Widze ze domek ladnie rosnie:) Czy ciagle przyjmujesz wycieczki forumowiczow? Zapowiadalem sie z wizyta juz w sierpniu tamtego roku. My raczej decydujemy sie na wersje 4 ale uklad taki sam jak u Ciebie wiec chetnie zobaczymy na zywo. Pozdrawiam,marcos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 26.04.2011 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Zapraszamy, proszę o kontakt na PW, bo nie zawsze jesteśmy na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherly 03.07.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam szczęśliwych posiadaczy praktycznego 1, Pewnego dnia zakochałam się w projekcie praktyczny:) razem z mężem planujemy budowę 4. Bardzo się cieszę, że Wasza budowa domku tak szybko postępuje:) Każdego dnia zaglądam, czy są od Was jakieś nowe informacje, zdjęcia, są to naprwdę cenne informacje. Wyczytałam, że montujecie pompe ciepła. Czy można wiedzieć jaki typ? I jaka jest cena urządzenia oraz montażu (może być na priv)? Dziękuję za informacje.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 04.07.2011 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam szczęśliwych posiadaczy praktycznego 1, Pewnego dnia zakochałam się w projekcie praktyczny:) razem z mężem planujemy budowę 4. Bardzo się cieszę, że Wasza budowa domku tak szybko postępuje:) Każdego dnia zaglądam, czy są od Was jakieś nowe informacje, zdjęcia, są to naprawdę cenne informacje. Zapewne informacji byłoby więcej, ale nie zawsze mamy dostęp do neta w rejonie budowy. A i w sezonie budowlanym jest co robić i czasu na pisanie na FM brakuje. Wyczytałam, że montujecie pompe ciepła. Czy można wiedzieć jaki typ? I jaka jest cena urządzenia oraz montażu (może być na priv)? Dziękuję za informacje. Aga Pompa ciepła będzie z miejscowej ostrowieckiej firmy PPC (tutaj watek o ich wyrobach). Kotłownia z pompą ciepła Ecopower C11 (11kW) - 23700 zł/netto Kolektor poziomy 600 m2 - 11000 zł/netto Kwota łączna - 34700 zł/netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga979 07.08.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Drzwi super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.08.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 3. Przyjechała wełna skalna Rockwool Toprock i gotowa jest już pierwsza 15cm warstwa ocieplenia. Poszło na ocieplenie 30 rolek czyli ok. 105m2 wełny. Teraz kończy się mocowanie konstrukcji pod płyty KG oraz układanie drugiej warstwy wełny o grubości 10 cm. http://img27.imageshack.us/img27/3896/dsc00277xi.th.jpg http://img829.imageshack.us/img829/4206/dsc00321wf.th.jpg http://img818.imageshack.us/img818/2562/dsc00325x.th.jpg http://img585.imageshack.us/img585/4072/dsc00339ig.th.jpg http://img809.imageshack.us/img809/48/dsc00346y.th.jpg Czy macie może zdjęcia z układania tej drugiej warstwy wełny? Jak ją się układa, na zakładkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 09.08.2011 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Basiu, coś tam pstryknę jutro, bo generalnie mamy przestój z ocieplaniem poddasza i nie wszędzie położona 2 warstwa wełny (stały problem - ekipa ma 2 budowy i tamta niby pilniejsza ). Zasadniczo jest ona układana w poprzek pierwszej. Czyli pierwsza "15" kładziona była pionowo między krokwie (jak widać na zdjęciach), a "10" jest kładziona poziomo i podtrzymywana tymi profilami, które widzisz zamontowane pod pierwszą warstwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.08.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Właśnie tak mi tłumaczyli, że tak to się układa, ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić Ta druga warstwa jest "wpychana" za te profile czy wykładana na profile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 09.08.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Myślę, że ten film wyjaśni Ci co i jak. Co prawda u mnie są trochę inaczej mocowane te poziome profile, ale co do zasady jest identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.08.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Dzięki, teraz już wiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkowska 30.09.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Tutaj powinnam zapytać o płytki:) i dziękuje za szybką odpowiedź.Dom robi wrażenie, a okno z luksferów ciekawy pomysł. Gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes26aaa 10.10.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam Miejskich Od pewnego czasu śledzimy wasz dziennik z wielkim zainteresowaniem, gratulujemy postępu prac:) Mam pytanie odnośnie tarasu, my też budujemy praktycznego 1 i jesteśmy właśnie na etapie tarsów, chciałam zapytać o wykonawców jak ich znalazłeś i jaki to był koszt wykonania ? jeśli mogę to proszę o kontakt na priva [email protected] Pozdrawiam i do usłyszenia mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.10.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witaj Agnes. Fachowców od tarasów znaleźliśmy na ogólnym wątku praktycznego, inni praktyczni korzystali z ich usług. Szczerze mówiąc ciężko było znaleźć fachowców , a szukaliśmy w całej Polsce. Nie każdy chce się bawić z tymi tarasami bo metraż mały, i sporo dłubaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 11.10.2011 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 (edytowane) Dopiszę, że była to firma ZBD Dachy z Gliwic. Tanio to nie było (3 dni noclegu i dojazd z Gliwic trzeba było uwzględnić), wyszło coś około 10 000 zł plus nasze płyty na taras. Edytowane 11 Października 2011 przez miejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts