arus101976 01.03.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 witamchciałem zmienić pokrycie dachu ,obecny to eternit. Myślę o położeniu ONDULINY lub BLACHODACHÓWKI. Dach mam zwykły dwuspadowy krokwie zostawiam bo są dobre i taż dlatego bo poddasze mam mieszkalne niedawno zrobione i od środka dawałem mębrane+wate 25cm +folia paroizolacyjna prosze o doradzenie co by było leprzym rozwiązaniem ,napewno musiał bym dolożyć łat ale jak mam przymocować folię pod blachę jeżeli takową doradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.03.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Masz już membranę i folię i wełnę to żadnej innej już nie trzeba. Na pokrycie wybierz co Ci się bardziej podoba, jest tańsze i trwalsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 02.03.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ja mam ondulinę, na tymczasowym budyneczku około pięciu lat i wbrew wielu opiniom ma się bardzo dobrze. Wtedy jednak, chyba bardziej się kalkulowała a dzisiaj blacha jest już w przystępniejszych cenach więc bym się zastanawiał, bo na pewno jest estetyczniejsza. Ondulinę chyba łatwiej by ci się kładło zwłaszcza jak był eternit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arus101976 02.03.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 myślę tylko że mębrana zabardzo nic nie da bo jest kładzona do środka to znaczy układana wkoło krokwi a jak zmienie dach i by coś się skraplało to krokwie by były narażone na wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 02.03.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 w Twoim przypadku optymalna będzie blacha trapezowa, Ondukarton na śmietnik przy domu zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stexxil 03.03.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 w Twoim przypadku optymalna będzie blacha trapezowa, Ondukarton na śmietnik przy domu zakup Amen. Na dachy - dachówki czy też blachy. Ondulina w dużym uproszczeniu to karton nasączony smołą Dobry na szałerek i jakieś prowizoryczne budowle. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arus101976 03.03.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 dzięki wszystkim za doradzenie zdecydowanie wezmę blachodachówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 03.03.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 a dlaczego nie trapez ? bo co tylko na stodołę ? nie dość że tańsza (najczęściej) to według mnie trwalsza i sztywniejsza i napewno mniej łat potrzeba, mniej farmerów, mniejsza ilość farmerów= dluższa szczelność w przyszłości, na upartego możesz to zrobić na dotychczasowych łatach (o ile podklad właściwy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts