starxx 01.03.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam kolejny raz! I kolejny raz mam mały problem. Zabieram się za układanie paneli, jednak mam mały dylemat jak je ułożyć. Poniżej załączam rysunek pokoju w którym mają leżeć panele. Są dwie wersje. Którą powinienem wybrać? Pytałem znajomych i pół mówi że tylko i wyłącznie wersja 1 jest dobra, a druga połowa na odwrót. http://img291.imageshack.us/img291/3693/panele.jpg Podobno panele kładzie się prostopadle do kąta padania światła. A więc jak powinno być? Z góry dziękuje za odpowiedzi i wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 01.03.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 01.03.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 no wiesz jak dlanie werscja dwa a dlatego ze jak bedziesz patrzyl od strony drzwi nie bedziesz widzial laczen jak w wersi 1 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 01.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 na laminatach będzie widac łączenia bez względu na kirunek -sam tak mamprzy drewnie wybieram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 01.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 kolega ma 2 i nie widac wiec dlatego polecam 2 pozatym ma rowniusko ulozony panel w panel z przesunieciem kolejnej warstwy o polowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starxx 01.03.2010 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 i znowu pół odpowiedzi na wersje 1 i pół na 2. A może ktoś wyjaśni jak powinno się układać prawidłowo panele odnośnie kąta padania światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.03.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Panele powinno się układać nie prostopadle, a równolegle do linii padania światła. Wytłumaczenie jest proste: wtedy na łączeniach (w których zawsze będą jakieś szparki) nie tworzą się cienie i przez to mniej je widać. Dlatego metoda 2 J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.03.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 dokładnie tak jak przedmówcapanele układasz wzdłuż padania promieni słońca, tym sposobem ukrywasz nierówności na większości złącz (a chyba przyznasz że długość połączeń wzdłuż paneli jest znacznie większa niż w poprzek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchrem 01.03.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Metoda 2.Argumenty takie jak przedmówca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 01.03.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 zdecydowanie 1, poszerzy optycznie pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.03.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 chcesz go optycznie poszezyc pomaluj go na bialo lub popatrz jak to sie robi kolorami moze byc wiekszy optycznie ale podloga ma nie szpecic dlatego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 02.03.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 wersja 2, tu masz przykład ukladania paneli jednego z producentów "Podłogi z laminatu układane są dłuższym bokiem prostopadle do kierunku padania światła " http://www.kronooriginal.pl/go.live.php/PL-H5/produkty/C10 Ps. Rozłóż sobie kawałek paneli w wersji 1 i 2 zobacz co Ci bardziej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.03.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 cytowana instrukcja sama sobie przeczy: piszą: "Podłogi z laminatu układane są dłuższym bokiem prostopadle do kierunku padania światła " a na rysunku nr.11 pokazują aby układać równolegle do promieni światła a prostopadle do okna/ściany z oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.03.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 żeby nie było tak fajnie to zamieszam i powiem że są jeszcze panele z tzw. V-fugą. Czyli łączenie jest tu elementem niejako ozdobnym - panele imituję wtedy (jako tako) deskę. Sam mam coś takiego w salonie i specjalnie układałem tak żeby ładnie te łączenia się eksponowały. Akurat prostopadle do okna tarasowego ale równolegle do 2 okien na innej ścianie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 03.03.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 cytowana instrukcja sama sobie przeczy: Jak w życiu. W jedym pomieszczeniu mam równolegle, a w drugim prostopadle to tak mi sie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Campto 03.03.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Połóż je tak, jak Ci się podoba. Jak zrobisz "zgodnie ze sztuką" a wbrew własnemu gustowi to zawsze będziesz niezadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 03.03.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ja też mam panele z "rowkami", układałem je prostopadle do okna i wyglądają ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts