dswww 01.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam, wybudowałem dom z maxa. Pod oknami wyszły mi przerwy mniejsze niż 220 mm (mniejsze niż wysokość maxa). Czym je zabudować, aby uniknąć mostka termicznego? Pierwsza moja myśl to pełna cegła (ponieważ trochę mi jej zostało), ale wydaje mi się, że ma dużo gorsze parametry niż max. Na zewnątrz styropian 140 mm. Maxa nie potrafię przyciąć. Macie jakieś ciekawe rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 01.03.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 może beton komórkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dswww 01.03.2010 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Beton komórkowy raczej odpada. Jakoś nie mam do niego zaufania jako materiału na zewnątrz (niby parapet go zabezpiecza, ale nie jestem przekonany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 01.03.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Jakie mostki? Przecież bedziesz ocieplał! Nawet jak to zrobisz z litego betonu to nie ma znaczenia (istotnego) dla termiki. Nie łączyłbym natomiast róznych materiałów (ceramika /bet.komórkowy) na wszelki wypadek żeby nie pękało ale to też chyba przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts