Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"WSI SPOKOJNA, WSI WESOŁA"

Recommended Posts

Witam cieplutko drodzy forumowicze :lol: temat budownictwa zaczął mnie obowiązywać, więc pomyślałam że wrzucę parę fotek, może ktoś podejmie konwersację :wink: Na początek parę słów o naszej chatce. Zaczęliśmy budowę na wiosnę zeszłego roku po kilkumiesięcznych udrękach papierzastych :x domek nazywa się "w świetliku", już na tym etapie nabawiłam się nerwicy, gdyż działeczka wąska a chcieliśmy wejście od frontu. Opcje zmieniały się z częstotliwością błyskawicy :roll: chcemy piwnicę, nie chcemy garażu, sypialnia na dole, duża łazienka i wszystkie inne możliwe kombinacje :oops: stanęło na tym że bez piwnicy i z garażem(ale i tak garaż przerabiamy na mieszkalny). Ufff ale się rozpisałam :o no więc na dzień dzisiejszy chałupa stoi zabita dechami a ja w trybie nagłym muszę te dziury przeszklić i tu kolejny oooogromny problem, no bo kolor czy białe? lepiej było kupić zamieszkany bo już czuję wyrzynające się wrzody :-?

ps.jak wkleić te cholerne fotki bo nic mi nie wychodzi???

• 2 weeks później...

witam balbinko :)

ja osobiście wole ciemną stolarkę, ale niektórzy wolą białą klasykę - musisz sama zdecydować co bardziej Ci się podoba :) poza tym akie drewniane elementy planujesz we wnętrzu? drzwi wewnętrzne, podłogi? jeśli będą ciemne - daj też ciemne okna, moim zdaniem będzie to lepiej wygadało.

a poza tym strona praktyczna.... czyi mycie białych ram :roll:

mnie też strasznie się podobają okna "drewnopodobne" ale to już narzuca wystrój wnętrza zrany z oknem :roll: z drugiej strony białe są praktyczniejsze ale takie oblatane, no i trzeba się bardziej przyłożyć do mycia, co nie jest moim wymarzonym zajęciem :oops: natomiast jeśli wzięłabym jaśniejszy brąz, który tak bardzo nie wyróżnia się w środku to nie wiem czy będzie pasował do dachu :roll:

[/img]

mnie też strasznie się podobają okna "drewnopodobne" ale to już narzuca wystrój wnętrza zrany z oknem :roll: z drugiej strony białe są praktyczniejsze ale takie oblatane, no i trzeba się bardziej przyłożyć do mycia, co nie jest moim wymarzonym zajęciem :oops: natomiast jeśli wzięłabym jaśniejszy brąz, który tak bardzo nie wyróżnia się w środku to nie wiem czy będzie pasował do dachu :roll:

[/img]

http://images38.fotosik.pl/269/223f4d9b6023dad1med.jpg

• 1 month później...