garo 24.01.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Do czego służy to ro ustrojstwo w okapie kominka. Byłbym wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 24.01.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Chyba chodzi o kratkę wentylacyjną, dzięki której wyrównuje się ciśnienie pomiędzy pomieszczeniem a zabudowaną częścią kominka, w której gromadzi się ciepłe powietrze. bez tego otwory mogłoby dojść do rozerwania zabudowy komika. Tak mi się wydaje (sam mam taką kratkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.01.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 hmm...ja tam sie nie znam ale słyszałam ze jest to pewnego rodzaju zabezpieczenie przed zbytnim nagrzewaniem sie stropu drewnianego... kratki ( mam dwie) to awaryjny wylot ciepłego powietrza....ale nie wiem dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 24.01.2004 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 hmm...ja tam sie nie znam ale słyszałam ze jest to pewnego rodzaju zabezpieczenie przed zbytnim nagrzewaniem sie stropu drewnianego... kratki ( mam dwie) to awaryjny wylot ciepłego powietrza....ale nie wiem dokładnie. Kazdego stropu, nawet żelbetowego. Fachowiec od kominków stwierdził, że może dochodzić nawet do wytopienia styropianu na stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.01.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 znaczy dobrze słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 25.01.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 deha.....temp wylotu ciepłego powietrza u gory kominka u mnie to 150st. Rzeczywiscie jesli byłby na gorze strop drewniany to trzeba uwazac . Ale ten zelbet i styropian to chyba sie nie zapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 25.01.2004 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts