Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobre okna z Warszawy lub okolic

Recommended Posts

Witam,

Mam dość duży problem ze znalezieniem odpowiedniej firmy, która wymieni mi okna w mieszkaniu w Warszawie. Dostałem mnóstwo ofert, niestety większość albo jest poza moim zasięgiem cenowym (rozpiętości cenowe za wymianę 4 sporych okien i 2 wysokich balkonowych wahają sie od ok. 5 tys do 11 tys) albo nie firmy są neipewne bądź nie dają gwarancji na wysokie okna balkonowe (2,65 m). Narazie wśród faworytów sa firmy Oknanet ( wycena 5700pln ale nie polecany na forach profil avantgarde 7000) i firma Oknotex (wycena 6100pln nieznany mi profil 6-komorowy PP 7000). Czy ktoś wie coś o tych firmach i profilach? Bądź czy może polecić przyzwoitego producenta z Warszawy, na którego okna nie wydam fortuny? Z góry dziękuje wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam

Dzięki bardzo za odpowiedź ale czy to oznacza, że muszę mieć nadświetle? Szczerze mówiąc nie do końca podoba mi sie takie rozwiązanie i chyba nie widzialem u nikogo w okolicy podobnego. Czy są może przyzwoite profile i firmy, które zrobią okna na tę wysokość?

wybacz. Jestes kolejnym przykladem potencjalnego klienta ktory - wybacz - ale nie mysli. Skupiasz sie tylko na tym by znalazl sie szaleniec ktory wykona ci okno jakie chcesz.

Swoje powiedzialem - powodzenia w poszukiwaniach - bądź spokojny, w dzisiejszych czasach znajdziesz na pewno. Od konstrukcji uragajacym wszelkim zaleceniom systemodawcow moge ci polecic - nazwe firmy wysylam ci na priv, znajdziesz ja sobie w internecie

Chcesz mieć tanio, ładnie czy dobrze ?

Możesz wybrać tylko dwie z w/w cech jednocześnie, trzecia zazwyczaj jest w "kolizji" z poprzednimi.

Okna kupujesz na 20-40 lat ...... jak nie "przekombinujesz".

Masz duże okna - nie szukaj wśród egzotyków.

Podstawa: profil A + dużo stali, sprawdzony solidny producent i doświadczona sumienna ekipa montująca.

Powodzenia.

a firmy i profile? Ktoś może mi cos więcej powiedzieć o tych dwóch, które wymieniłem? z góry wielkie dzięki

Powiem wyjątkowo delikatnie, że wybrane firmy nie należą do liderów w branży - jeden chińczyk Decco (ten PP czy jak go sobie nazywają :roll: ), o drugim już czytałeś recenzje.

jareko już odpowiedział: nikt rozsądny nie wykona takiego skrzydła bez naświetla - nawet na skrzydle pośrednim, balkonowym. Chyba tylko samobójca, nieuk lub naciągacz - meteor, którego za pół roku nie znajdziesz. Okucia równiez nie przewidują takich wysokości.

Szukaj dalej... i odpuść tych, którzy się podejmą takiego wykonania.

Dzięki wszystkim za rady. Szczerze to wolałbym określenie, że się nie znam, a nie, że nie myslę, jestem laikiem, nie znam firm, marek ani parametrów. Zebrałem po prostu troche ofert i staram sie własnymi siłami wybrać jakąś w miarę sensowną, co nie jest łatwe. Jeśli chodzi o naświetle to po prostu jeśliby sie dało wolałbym go uniknać, w całej kamienicy nikt takiego nie ma, ma wrażenie, że w większości okien w mojej okolicy takiego nie widzialem (oczywiście zdaje sobie sprawę, że t niczego nie dowodzi). Czy naprawdę grożą mi duże konsekwencje jeśli nie zrobie naświetla? Dostałem też jeszcze oferty od autoryzowanych sprzedawców VEKA, wyceny zaczynają się od 7500pln i z tego co się zorientowałem dają mi gwarancję na tę wysokość, czy to byłby już lepszy wybór?

Polecam okna od Jareko (Schuco CT-70 P4 WK2) 8)

Żadna tam kryptoreklama normalna chamska propaganda.

U mnie założone, jesteśmy bardzo zadowoleni :)

Na wiosnę regulacja bo to niby drugi sezon okien, ale dopiero po pierwszej zimie użytkowania.

Nic się nie wypaczyło, urwało, odczepiło, wygięło itp.

Zdjęcia w dzienniku.