Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przebudowa mieszkania

Recommended Posts

Witam,

Mam prośbę o poradę. Stoimy nad pewnym dylematem związanym z wejściem do mieszkania. Kupiliśmy mieszkanie na poddaszu. Z klatki jest wejście tylko do tego mieszkania na tym poziomie.

Zastanawiamy się nad przeniesieniem drzwi wejściowych na inną ścianę, ale mamy podzielone zdania i zastanawiamy się jak Wy to oceniacie?

Obecnie rozkład pomieszczeń wygląda tak:

http://images38.fotosik.pl/263/0de0531ba1c2ecc1med.jpg

a chcemy zrobić tak:

http://images46.fotosik.pl/266/e4bd41998d225d9emed.jpg

A przeniesienie kuchni w inne miejsce nie wchodzi w grę?

Bo ja osobiście zamienił bym kuchnie na pokój 10m2, łazienkę oczywiście zmienił tak jak proponujesz i drzwi zostawił po staremu.

Była by wtedy jeszcze szansa zrobić z tego pokoju 21m2 dwa mniejsze bo masz tam dwa okna, i wtedy to już pełen luksus :)

A przeniesienie kuchni w inne miejsce nie wchodzi w grę?

Bo ja osobiście zamienił bym kuchnie na pokój 10m2, łazienkę oczywiście zmienił tak jak proponujesz i drzwi zostawił po staremu.

Była by wtedy jeszcze szansa zrobić z tego pokoju 21m2 dwa mniejsze bo masz tam dwa okna, i wtedy to już pełen luksus :)

Nie myśleliśmy o przeniesieniu kuchni, ale szczerze mówiąc jest to ciekawy pomysł. Biorąc pod uwagę, że jest możliwość powiększenia mieszkania o dodatkowe 20 m2 o przylegającą do wnęki w salonie sypialnię to przeniesienie kuchni byłoby niegłupim rozwiązaniem.