miszu 02.03.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dzień dobry!Długo szukaliśmy wypoczynku (sofa szerokość ~230cm, skórzana, nowoczesna linia, z funkcją spania) do naszego nowego salonu aż w końcu w natknęliśmy się w sklepie meblowym na meble firmy Motiv Home. Podoba nam się model Cortina:http://www.motivhome.com/img/kolekcja/cortina3.jpg Jest tylko jeden problem. W Białymstoku jest tylko jeden sklep meblowy oferujący wypoczynki tej firmy, fizycznie posiadają jedynie komplet Malaga. Przed zakupem sofy musielibyśmy zrobić więc kilkaset kilometrów aby obejrzeć ją na żywo bądź zamówić w "ciemno". Zastanawiamy się czy gra jest warta świeczki, ponieważ w internecie jedyna odpowiedź na wpisanie nazwy firmy do wyszukiwarki to strona producenta, nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tych meblach. Po tym dość długim wstępie mam pytanie:Czy ktoś z forumowiczów korzysta bądź słyszał jakieś opinie o tych meblach i mógłby nam je przekazać? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.03.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Piękna ta sofa. Właśnie za czymś takim klasycznym, prostym się rozglądam. Na Forum chyba nikt nie ma (nie wyskoczyło ). Czy możesz zdradzić jaka cena tego cudeńka (coś się obawiam, że poza moim zasięgiem ). Na stronie producenta ceny utajnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszu 02.03.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 W sklepie w Białymstoku taka sofa (model S3F, z funkcją spania, szerokość 232 cm) w obiciu ze skóry (dostępna jest cała gama kolorów) kosztuje od 3.358 zł (cieńsza skóra) do 3.914 zł (grubsza skóra). W porównaniu do innych firm myślę, że to dość przystępna cena. Tylko właśnie to jedno "ale". W internecie na temat produktów tej firmy jedna wielka czarna dziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.03.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 W sklepie w Białymstoku taka sofa (model S3F, z funkcją spania, szerokość 232 cm) w obiciu ze skóry (dostępna jest cała gama kolorów) kosztuje od 3.358 zł (cieńsza skóra) do 3.914 zł (grubsza skóra). W porównaniu do innych firm myślę, że to dość przystępna cena. Tylko właśnie to jedno "ale". W internecie na temat produktów tej firmy jedna wielka czarna dziura Dzięki za informację. Szukałam w Internecie, ale w pobliżu nie można tego nigdzie obejrzeć (znaczy posadzić na niej zad, żeby sprawdzić czy wygodna ). Jutro przy okazji przymusowego wyjazdu do "dużego miasta" spróbuję zrobić obchód szlakiem sklepów meblowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszu 03.03.2010 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dzięki za informację. Szukałam w Internecie, ale w pobliżu nie można tego nigdzie obejrzeć (znaczy posadzić na niej zad, żeby sprawdzić czy wygodna ). Jutro przy okazji przymusowego wyjazdu do "dużego miasta" spróbuję zrobić obchód szlakiem sklepów meblowych Jako, że dziś jest już "jutro" to mam nadzieję, że udało Ci się znaleźć w którymś sklepie sofy Motiv Home i podzielisz się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.03.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dzięki za informację. Szukałam w Internecie, ale w pobliżu nie można tego nigdzie obejrzeć (znaczy posadzić na niej zad, żeby sprawdzić czy wygodna ). Jutro przy okazji przymusowego wyjazdu do "dużego miasta" spróbuję zrobić obchód szlakiem sklepów meblowych Jako, że dziś jest już "jutro" to mam nadzieję, że udało Ci się znaleźć w którymś sklepie sofy Motiv Home i podzielisz się wrażeniami Tak, wróciłam z Bielska-Białej i takich nie znalazłam. Na stronie firmy najbliższy salon z ich meblami jest w Krakowie, a to ok. 130 km, czyli trochę za daleko, żeby sobie w dniu pracy wyskoczyć i pooglądać Znalazłam 2 komplety, na których dobrze mi się siedziało, ale są w obiciach ze sztucznej skóry (pewnie szybko się będzie łuszczyć), albo można zamówić w tkaninie. Próbki tkanin niewielkie, moja wyobraźnia pod tym względem też ograniczona (jak to będzie wyglądać na dużej powierzchni ). Z tych tkanin, które mi się podobały nie mieli na żywo do zobaczenia żadnego mebla W ciemno się boję zamawiać Będę szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.03.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Miszu - a musisz mieć kanapę z tej firmy czy chodzi Ci tylko o fason? Ja mam kanapę niefirmową w podobnym fasonie ale nie w skórze tylko w tkaninie. Robiliśmy ją na zamówienie bo potrzebowałam ciut krótszą kanapę od standardowych wymiarów I co ważne, koniecznie wcześniej usiądź na niej, bo choć dużo kanap jest podobnych do siebie, pięknie wyglądających, to niestety nie każda jest wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.03.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Miszu - a musisz mieć kanapę z tej firmy czy chodzi Ci tylko o fason? Ja mam kanapę niefirmową w podobnym fasonie ale nie w skórze tylko w tkaninie. Robiliśmy ją na zamówienie bo potrzebowałam ciut krótszą kanapę od standardowych wymiarów I co ważne, koniecznie wcześniej usiądź na niej, bo choć dużo kanap jest podobnych do siebie, pięknie wyglądających, to niestety nie każda jest wygodna. Właśnie!!!!!!! Dla mnie szczególnie ważny jest kąt pochylenia oparcia. Na niektórych kanapach siedzi się z jakimś napięciem w plecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.03.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Na niektórych kanapach siedzi się z jakimś napięciem w plecach Z napięciem nie tylko w plecach, 4 litery też czasem narzekały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.03.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Na niektórych kanapach siedzi się z jakimś napięciem w plecach Z napięciem nie tylko w plecach, 4 litery też czasem narzekały No i dlatego tak ciężko coś wybrać, bo musi spasować kilka czynników: wygoda pleców i 4 liter, wygląd, no i oczywiście cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.03.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No i dlatego tak ciężko coś wybrać, bo musi spasować kilka czynników: wygoda pleców i 4 liter, wygląd, no i oczywiście cena Na szczęście to możliwe połączenie, trzeba tylko na to... trochę czasu poświecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.03.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No i dlatego tak ciężko coś wybrać, bo musi spasować kilka czynników: wygoda pleców i 4 liter, wygląd, no i oczywiście cena Na szczęście to możliwe połączenie, trzeba tylko na to... trochę czasu poświecić Zbyt delikatnie powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.03.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Cieszynianka - bo ja delikatna dziewczyna jestem Trzymam kciuki żeby udało się Wam w krótkim czasie kupić wymarzone sofy/kanapy/łóżka/etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.03.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Cieszynianka - bo ja delikatna dziewczyna jestem Trzymam kciuki żeby udało się Wam w krótkim czasie kupić wymarzone sofy/kanapy/łóżka/etc. Łóżko już mamy, materac też, nawet o jeden za dużo (trzeba na niego znaleźć kupca ), inne sprzęty już też, został ten nieszczęsny komplet wypoczynkowy do kupienia, a kasa nie jest nieograniczona ( a szkoda ). Póki co na razie będzie stary, taki ponad dwudziestoletni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 04.03.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Cieszynianka - lepiej uzbierać kasę na wymarzony wypoczynek nić kupić cokolwiek byle nowe było . A i czasem uda się coś kupić za niewielkie pieniądze tylko trzeba trochę pochodzić. Ja za swoją kanapę w podobnym fasonie j/w tylko w tkaninie zapłaciłam 1300 zł więc nie tak strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszu 04.03.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Miszu - a musisz mieć kanapę z tej firmy czy chodzi Ci tylko o fason? Ja mam kanapę niefirmową w podobnym fasonie ale nie w skórze tylko w tkaninie. Robiliśmy ją na zamówienie bo potrzebowałam ciut krótszą kanapę od standardowych wymiarów I co ważne, koniecznie wcześniej usiądź na niej, bo choć dużo kanap jest podobnych do siebie, pięknie wyglądających, to niestety nie każda jest wygodna. Nie jestem fanem tej firmy, chodzi mi raczej o nowoczesny, prosty wygląd sofy. Tak jak pisałem, pod długich godzinach spędzonych na poszukiwaniach w sklepach meblowych i w internecie natknęliśmy się w końcu na akurat na tą firmę, której sofy spełniały nasze wszystkie wymagania czyli: nowoczesna linia możliwość obicia skórą szerokość ~230cm funkcja spania trójdzielna poducha (dwudzielna nie podoba się) rozsądna cena (max ~4000zł) Jeśli natknęlibyśmy się na sofy innych firm spełniające te warunki to na pewno bylibyśmy zainteresowani, ale w tej chwili nie przypominam sobie żadnej żeby spełniała wszystkie na raz. Chyba jednak zdecydujemy się na wyjazd do Warszawy, tam jest ponoć 5 salonów posiadających te meble to w którymś może będzie wymarzona Cortina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 04.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Miszu - na pewno taką kanapę znajdziecie. Ja akurat mam dwudzielną poduchę bo trójdzielna mi się nie podobała . I to jest plus robienia na zamówienie, robią wszystko pod klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszu 04.03.2010 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Miszu - na pewno taką kanapę znajdziecie. Ja akurat mam dwudzielną poduchę bo trójdzielna mi się nie podobała . I to jest plus robienia na zamówienie, robią wszystko pod klienta Musiałbym się rozejrzeć w Białymstoku czy w okolicy są jakieś firmy z branży, prawdę mówiąc nie jestem zbyt przekonany do takich sof bo to jednak nie zamówienie półek od stolarza tylko tapicerowany mebel (w naszym wypadku skórzany) i chciałbym żeby służył te kilka dobrych lat. Jakoś bardziej przekonuje mnie fabryka mebli niż rzemieślnik. Inna sprawa, że jak orientowałem się w meblach drewnianych do salonu to wykonane na zamówienie były droższe od tych sklepowych i zdecydowaliśmy się na kolekcje z salonu meblowego. Ale dziękuje za pomoc Jak już wybiorę się do sklepu i obejrzę sofy to obiecuję napisać o nich co-nieco żeby innym było łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 05.03.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Miszu - ja na zamówienie kanapę (vel sofę) robiłam w sklepie . Mam rozmiar i kolor idealnie taki jak chciałam Zresztą wszystkie meble robiliśmy na zamówienie by mieć dokładnie takie jak chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszu 18.03.2010 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Chyba firmę Motiv Home będę musiał sobie odpuścić, mieliśmy się wybrać do Warszawy specjalnie do któregoś z 5 salonów meblowych oferujących ich modele. Jednak przed wyjazdem postanowiliśmy wykonać kilka telefonów żeby dowiedzieć się jakie sofy są w poszczególnych sklepach i okazało się, że na całą stolicę jest JEDNA sofa Motiv Home na wystawie, model zresztą ten sam co w białostockim salonie. Jako, że nie jestem zwolennikiem kupowania kota w worku mam do Was prośbę: czy kojarzycie może producenta sof oferującą model odpowiadający naszym wymaganiom tj: nowoczesna linia (coś jak na fotce w pierwszym poście) możliwość obicia skórą (kolor musi być ciemny - szara lub czarna) szerokość ~230cm funkcja spania trójdzielna poducha (dwudzielna nie podoba się) rozsądna cena (max ~4000zł) możliwość obejrzenia w promieniu 200km od Białegostoku Z góry dziękuję za wszelką pomoc, sprawa sofy tym bardziej nas pali, bo jutro mają przyjechać meble do salonu i będą zmuszone jakiś czas (oby nie za długi) stać osamotnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts