jolana 24.01.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Pozdrowienia dla kolejnych budowniczych Powodzenia w budowaniu i w pisaniu dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 24.01.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Bardzo się cieszę, że zaczełaś pisać dziennik. My też zaczynamy swoją budowe na wiosne (mamy już fundamenty), więc jesteśmy na tym podobnym etapie, a reszta dzienników jest pisana przez forumowiczów, którzy albo już mieszkają w swoich domach albo niedługo się przeprowadzą. Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 25.01.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Ja też jestem na podobnym etapie jak Ty. I w podobnym czasie kupowaliśmy, i przejścia z Agencją takie same... Może też powininem zacząć pisać dziennik? Powiedz mi, dlaczego odradzano Ci kuchnię od zachodu? Z reguły salon jest od południa i zachodu, a kuchnię trzeba raczej gdzieś blisko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.01.2004 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 dlaczego odradzano Ci kuchnię od zachodu? Bo w zachodnie okna słońce grzeje cały rok. A kuchnia jest sama w sobie miejscem gorącym i przy dodatkowym ogrzewaniu można tam uświerknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.01.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Dzięki za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 27.01.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Magi bardzo przyjemnie się czyta, życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 03.02.2004 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Magi, ale "zasuwasz" z tym dziennikiem Jak na osobę która jeszcze nie zaczęła budowy, tempo imponujące. Pozdrowienia i .... oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 03.02.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Magi Gratulacje. Dziennik jest przejrzysty i fajnie go prowadzisz.Mamy podobny sposób działania , czyli jak się powie A to wszystko idzie w tempie rekordowym. Ja podobnie zaczęłam szukać działki. Obecnie jestem na etapie szukania ekip i orientacja w towarach. Chcę się wpowadzić w tym roku. Mieszkanie też mamy już chyba sprzedane, bo w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę przedwstępną i będziemy mieszkać u moich rodziców. Jak widzisz historia bardzo podobna. POWODZENIA Alice P.S.Dziennik naszej budowy pisze mój mąż.Jest lepszy w pisaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 03.02.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Jolana - później nie będzie czasu Alice - nie takie rekordowe tempo ale staramy się. Rzeczywiście możemy sobie podać rękę. Ja też planuję przeprowadzkę w tym roku wiesz jak to się mieszka u rodziców. Miłego i szybkiego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.02.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 magi - kolejny dziennik do czytania a błoto to też takie mam jak było wszystko zmrożone było OK, ale teraz przejść się nie da jak już dojadę do pracy, to pierwsze co to musze oczyścić buty z piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anya 04.02.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Magi! Gratuluję postępów w papierologii i innych sprawach na etapie przed postawieniem murów! Błotko... taaaaak.... chyba większość z nas to zna. My z mężem budujemy od późnej jesieni 2001, wprowadzamy się za ok. 2-2.5 miesiąca (hm jak będzie przejedzdnie) i właśnie po styczniowych roztopach dojrzeliśmy do decyzji o kaloszach. Samochód tez już zakopaliśmy w ub. roku na wiosnę.... Zakopał nam się także pan z kabinką prysznicową w grudniu. Jest to rzeczywiście tragiczne, ale dookoła co rusz zaczyna się jakaś budowa, więc automatycznie droga jest totalnie rozjeżdżona. W lecie będziemy prowadzić agitację wśród sąsiadów, żeby coś kupić na tą drogą, bo gmina wszystko olewa... Pozdrawiam, 3majcie się dzielnie, dobrych wyborów i cieszących oko rezultatów!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniszkin 04.02.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 magi,dzięki wielkie, że jesteś i piszesz. Mam za sobą generalny remont mieszkania 3 lata temu, ale dom / no raczej chatka / to jednak co innego. Jedyne co mam to stos muratorów i obłęd w oczach kiedy widzę, że mój architekt nie do końca ma wizję tejże chatki. Będę śledzić co u ciebie co może pozwoli mi / mam nadzieję / nie wpaść w panikę w trudnych chwilach.pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.02.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Gratulacje Magi! Chyba też musze podjąć męską decyzję i usiąść do dziennika Powodzenia, trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 05.02.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Ivonesca Anya Przynajmniej nie jestem sama Wiecie nawet nie myślałam, że będę marzyć o kaloszach aniszkin Dzięki za miłe słówka. Nie będzie tak źle. Panika? Damy radę. AgnesK Ja też trzymam kciuki aby ta męska decyzja została podjęta. Czekam na dziennik. Dziękuje wszystkim. To bardzo miło jak się czyta TAKIE MIŁE SłOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 05.02.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Magi, zazdroszczę energi. A tu jeszcze zima. Mnie właśnie ta zima strasznie spowalnia. A co do wyboru budulca - to faktycznie trudny wybór, ale nie patrz na upodobania majstrów, tylko obejrzyj sobie kilka budów w wykonanych z różnych materiałów. My wybudowaliśmy z tzw. suporeksu białego (ściana dwuwarstowa) i jedyną zaletą tego materiału w moich oczach jest łatwość robiena dziur. Jak patrzę na okoliczne budowy to teraz wybudowałabym z Porothermu, ale może to tylko moje przekonanie o twałości tego materiału. Jakoś tak stabilniej wygląda i chyba jest bardziej dzwiękoszczelny. Ale na pewno nie w wersji jednowarstwowej. Pozdrowienia i jeszcze więcej zapału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 09.02.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 czesc Magi jesteśmy (ja i żona) na podobnym etapie co Wy. wyznaczyliśmy godzine "zero" na 01.03.2004. murarza mieliśmy już zaklepanego w listopadzie zeszlego roku. w tym czasie dostalismy tez pozwolenie i sprzedalismy mieszkanie. teraz podobnie jak Ty mieszkamy u rodzicow żony - ciasno ale coż, dobrze ze chcieli nas przyjąć. z reszta to byl ich pomysl, żeby nie brnąć w kredyty. no i są gorącymi zwolennikami budowy - kupili dzialke mojej żonie jak jeszcze była niepełnoletnia no i jak nie była moją żoną rzecz jasna tak na marginesie dodam, że my prawie przez cały czas przygotowywania się do budowy (około 3 lata) zdecydowani byliśmy na Ytong 36,5. dopiero w grudniu, kiedy mieliśmy kupić materiał zmieniliśy zdanie i kupiliśy Porotherm 25 i 11. głównie za sprawą majstra. on nie budował z Ytonga i w sumie nie wiadomo jakby to mu poszło, a w porothermie jest doświadczony. no i cena też nas troche gnębiła. w końcu wspólnie zdecydowaliśmy się, że jednak porothetrm. choć jestem niezmiernie ciekawy jak będzie szła Twoja budowa w Ytongu. ja nadal jestem "za" jeżeli chodzi o ten materiał. chyba jednak jest za mało popularny u nas w Polsce. ps fajny dziennik, chyba też zacznę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.02.2004 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 chyciuWitam w klubie. I z budową, i z mieszkaniemCzyżbyś miał układy z Panem Bogiem i on szepnął ci słówko o pogodzie na dzień 01.03.2004? Myślę, że dobrze zrobiłeś z tym Ytongiem. Jeszcze by ci spartolił.Czekam na ten dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 11.02.2004 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Widzę, że jesteśmy na prawie tym samym etapie czyli zaczniemy wiosną. Fajnie, że wszyscy mamy taki talent do pisania Powodzenia ag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chyciu 12.02.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 oj, oj. tem "mój" 1 marzec zagrożony. kiedy w końcu na wiosna przyjdzie???????!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniszkin 12.02.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 magi w sprawie kuchni polecam metodę wizualizacji. Wyobraź sobie maksymalnie dużo "kuchennych" sytuacji od wnoszenia zakupów, postawienia ich gdzieś najlepiej przy lodówce, przez przygotorywanie posiłków do zmywania. Zastanów się czy zmywjąc wolisz mieś światło dzienne czy niekoniecznie. Ja korzystałm z błędów remontowych mojej mamy, która np. ustawiła zmywarkę po drugiej stronie niż zlew i za każdym razem zalewa pół kuchni. Tego już nie zrobiłam, ale na przykład super inteligentnie przewidzałamwszystkie gniazdka w jednym miejscu. efekt jest taki, że kuchenkę mikro, czajnik, krajalnicę, blender, ekspres do kawy i parę innych sprzętów mam dokładnie w tym samym miejscu a każdy ma kabelek max metr. baw się dobrzepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts