Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna tu? tu? - komentarze do dziennika Magi

jolana

Recommended Posts

Brawo Magi,

przyjemnie sie to czyta. Ja tez jestem na podobnym etapie i doskonale moge sie wczuć w Twoje (Wasze) rozdrapy (działka, materiał, wykonawcy). Na razie zapał mnie nie opuszcza. Powodzenia w prowadzeniu dziennika - będę zagladał coby porówanać czy sie sam za bardzo nie guzdrzę :D i nie daje wpuszczać w maliny z cenami :evil:

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Oldswan

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

magi - tak jakoś dopiero dziś zauważyłam, ze mój domek jest bardzo podobny do Twojego, tylko w środku mam trochę pozamieniane, no i my podwyzszyliśmy ściankę kolankową i zrobiliśmy użytkowe poddasze.

Bryła podobna, garaz w tym samym miejscu; tylko tam gdzie Ty masz kuchnię to u mnie jest kotlownio-pralnia, dalej kuchnia laczy Ci się z pokojem a ja w tym miejscu mam 2 male pokoje; a tam gdzie masz łazienkę ja ma spiżarnię i kuchnię (z oknem od strony gdzie wejście)......nie wiem czy coś z tego zrozumiesz :wink:

to znów ja :-)

przeczytałam właśnie skąd jest Twoj nick i przypomniało mi się moje młodsze dziecię....przyszło pewnego razu z przedszkola i próbuje spiewac piosenkę tyle co nauczoną (okres świąteczny)...i spiewa " czterech pastuszków, trzech królów magów, wołek i osiołek, a w stajence mróz, brrrrrr".

Pytam go: Franio - a Ty wiesz co to jest mag?

Odpowiedź: TAK - my mamy takie coś do zupy !

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam :-)

i jak z kredytem? na jaką walutę się zdecydowaliście?

przy walutowym niestety trzeba u nas uważać, politycy i rząd bardzo psują nam kursy (patrz nie zatwierdzony plan Hausnera)

ja mam w CHF od 10.2002 i szczęka mi wczoraj spadła jak spłacałam ratę po 3,14 (a uruchamiali mi po 2,60). ja oczywista nie przewalutuję, bo przy takim wzroście miałabym w plecy, że ho, ho

czupurek

Na dziś zdecydowaliśmy się na CHF chociaż wszyscy odradzają i mówią pomyśl. Jak analitycy mągą wiedzieć co będzie za 5, 10 czy 15 lat jak nie umieją jutra przewidzieć. Do mnie to nie przemawia. Rata mniekjsza w CHF ok 250-300 zł a jak będzie źle to przewalutuję i już. Ty też na początku płaciłaś małe raty i jaka wtedy była róznica woprocentowaniu PLN i CHF. Myślę, że i tak nawet dzisiaj płacąc CHF po 3,14 nie zapłaciłaś tyle ile w kredycie w PLN.

czupurek

Na dziś zdecydowaliśmy się na CHF chociaż wszyscy odradzają i mówią pomyśl. Jak analitycy mągą wiedzieć co będzie za 5, 10 czy 15 lat jak nie umieją jutra przewidzieć. Do mnie to nie przemawia. Rata mniekjsza w CHF ok 250-300 zł a jak będzie źle to przewalutuję i już. Ty też na początku płaciłaś małe raty i jaka wtedy była róznica woprocentowaniu PLN i CHF. Myślę, że i tak nawet dzisiaj płacąc CHF po 3,14 nie zapłaciłaś tyle ile w kredycie w PLN.

masz wiele racji. wzięłam w CHF bo wychodziło taniej (nie przeliczam ile to jest teraz żeby nie potrzebnie się nie stresować), nie robię ruchów z przewalutowaniem bo, po pierwsze gdy kurs na górce to i tak się nie opłaca, a po drugie kredyt mam na 25 lat więc kto co może wiedzieć.

pozdrowienie