Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna tu? tu? - komentarze do dziennika Magi

jolana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magi, my dopiero zaczynamy...

Twój dziennik jest drugim który czytam... i przyznam, że Twoje perypetie mnie przeraziły...

Boże czy to sie uda?

Dzis załatwiłam pierwszy papier...

Pierwszy własny papier na budowę domu :lol:

Twój dziennik jest dla mnie skarbnicą przestróg, dzieki Ci za to że jesteś!

Mam go w ulubionych jako bicz na złych fachowców... :p

Iwonka Dzięki za miłe słowa :)

Nie ma czego zazdrościć przyjdzie czas to i u Ciebie będzie trawka :D Nas zmusił do tego Dino i jego powroty do domu z dworu. Błocił mi dom i miałam dosyć, także trawa była priorytetem. Jednak gdyby jego nie było nie wiem czy wzielibyśmy się za to tak od razu. :roll:

Magi, na razie pierwsze wrażenia:

Ślicznie jest u Ciebie. Twój dom pamiętam jak mi się podobał, jeszcze z pierwszej "edycji" Twoich wpisów. Bardzo mi się podoba salon, piękną masz podłogę (taką lubię najbardziej) no, a to mnie rozwaliło po prostu:

http://www.magibudowa1.photosite.com/~photos/tn/55_348.ts1136669819256.jpg

Ja jestem za leniwa na boksera :( Ale nic nie zmieni mojego zdania, że to są psy o najbardziej wyrazistym pysku. Widać na takiej mordzie każdą emocję, każdą myśl, która rodzi się w tej łepetynie....Cudo!

A pies ma większe łapy :wink: :)

Ciężko widzę swoją wiosnę :-?

Jak nie zaorane to nie będzie tak źle. Po zasianiu trawy wyprowadzaliśmy Dina na spacery ''na zewnątrz'' czytaj za ogrodzenie a tam takie chaszcze :x ale zero błota. Zresztą widzę, że u Ciebie też dużo roślinek wokół domu więć nie bedzie tak paskudnie :p

pzdr

Witaj Magi, mam nadzieję, że znowu będziesz nas zarażać swoim entuzjazmem. Może mi się wydaje ale odnoszę wrażenie, że pojawiła się u Ciebie jakaś delikatna nutka zmęczenia. Życzę Ci złapania oddechu. Byłem w ubiegłym roku u Was. Byłaś w tym czasie gdzieś w świecie. Widzielismy się (ja i żonka) z Twoim mężem. Przy okazji pozdrowienia dla niego. Interesował mnie dach i pozwolilismy sobie nawiedzić Was. Pozdrawiam

A pies ma większe łapy :wink: :)

Ciężko widzę swoją wiosnę :-?

Jak nie zaorane to nie będzie tak źle. Po zasianiu trawy wyprowadzaliśmy Dina na spacery ''na zewnątrz'' czytaj za ogrodzenie a tam takie chaszcze :x ale zero błota. Zresztą widzę, że u Ciebie też dużo roślinek wokół domu więć nie bedzie tak paskudnie :p

pzdr

Te roślinki to się nadają żeby je potraktować jakimś specyfikiem :o :roll:

U mnie za to błoto blisko domu, nic trzeba się przygotować i na wiosnę ostro wziąść do pracy innej rady nie ma 8)

witaj :D

jak tak patrzę po okolicy to sporo się buduje. nie wielu nas jednak na forum. szkoda.

Też buduję dom parterowy. Interesowalo mnie jaki macie dach a właściwie więźbę, bo u mnie jest jakaś cholerna kratownica (mówią też na to wiazary dachowe). Planuję to przeprojektować. Nie chcę robic poddasza uzytkowego ale tak jak jest to trudno nawet wykorzystywać to poddasze jako strych.

Obecnie moja budowa zimuje. Dojechałem do fundamentów. Są zasypane i zabezpieczone. Jak tylko aura pozwoli, ruszam dalej. Termin zakończenia zaplanowany na wiosnę 2008.

Ostatnio chodzi mi po głowie temat kominka. Jeśli dobrze pamiętam to macie Tarnawę. Napisz coś jak to się sprawuje, czy jesteście zadowoleni z wyboru? Pozdrawiam

Czemu nie chcesz wiązarów? Moi znajomi mają wiązary, na domku parterowym z dwuspadowym dachem i jest ok. Wiązary robił im stolarz, sam, bo te gotowe wychodziły drożej. Jaki masz dach-dwu czy czterospadowy? Może możesz pokazać swój projekt :D No i napisz gdzie się budujesz? W Kaliszu czy okolice?

Co do kominka to jest ok. Grzeje. Czasami sie dziwię jak to możliwe, że nie ma różnicy -5 st. czy -20 st na dworze a w domu 20-21 st. :D Tarnawa się sprawuje dobrze. Mamy rozprowadzenie do pokoi i jest ciepło. Nie mamy jeszcze innego ogrzewania z czasem zakupimy jakieś konwektory czy cuś takiego :lol: Najcieplej jest oczywiście w pokoju najbliższym no i łazience (tam to nieraz sauna bo małe pomieszczenie). Jedyny minus to brak możliwości sterowania temperaturą.

pzdr