magi 10.01.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 i_ska dzięki za słowa otuchy kroyena no co Ty, pewnie, że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 10.01.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Magi, my dopiero zaczynamy... Twój dziennik jest drugim który czytam... i przyznam, że Twoje perypetie mnie przeraziły... Boże czy to sie uda? Dzis załatwiłam pierwszy papier... Pierwszy własny papier na budowę domu Twój dziennik jest dla mnie skarbnicą przestróg, dzieki Ci za to że jesteś! Mam go w ulubionych jako bicz na złych fachowców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 10.01.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Trini dziękuję. Bardzo miło, że ktoś ''mnie'' czyta i w jakiś tam sposób mogę pomóc. Nie było tak strasznie. Głowa do góry. Uda się Na pewno się uda. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 12.01.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Musi się udać, musi... Jest tylko jedna przeszkoda - kasa Coś tam jest, ale nie aż tyle ile by było potrzeba. OK - uciekam - nie zaśmiecam Ci komentarzy własnymi przemyśleniami n.t. mojej przyszłej norki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.01.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 witam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.01.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Iwonka Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.01.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 jak fajnie że znów jesteś poczytałam trochę i....zazdroszczę Ci trawy !!!! u mnie w większości dalej chwasty fajnie że znów piszesz!!!!!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.01.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Iwonka Dzięki za miłe słowa Nie ma czego zazdrościć przyjdzie czas to i u Ciebie będzie trawka Nas zmusił do tego Dino i jego powroty do domu z dworu. Błocił mi dom i miałam dosyć, także trawa była priorytetem. Jednak gdyby jego nie było nie wiem czy wzielibyśmy się za to tak od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 21.01.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Magi, na razie pierwsze wrażenia: Ślicznie jest u Ciebie. Twój dom pamiętam jak mi się podobał, jeszcze z pierwszej "edycji" Twoich wpisów. Bardzo mi się podoba salon, piękną masz podłogę (taką lubię najbardziej) no, a to mnie rozwaliło po prostu: http://www.magibudowa1.photosite.com/~photos/tn/55_348.ts1136669819256.jpg Ja jestem za leniwa na boksera Ale nic nie zmieni mojego zdania, że to są psy o najbardziej wyrazistym pysku. Widać na takiej mordzie każdą emocję, każdą myśl, która rodzi się w tej łepetynie....Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.01.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Jagna na boksera jesteś za leniwa Nie rozumiem. Przecież nic nie trzeba przy nim robić. To fakt, że pisek wnosi do domu ale to nie tragedia Nie ma długich kłaków więc nie trzeba go wyczesywać. Sam je. Sam robi siusiu. No a morda to mówi sama za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.01.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Trawa cudo ale praca mnie przeraża i nie mam tak dobrze bo pole nie zaorane A pies ma większe łapy Ciężko widzę swoją wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Pacholec 25.01.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Ja bym tego nie robił. Wiem jak ważne jest małe pomieszczenie przy kuchni, gdzie trzymasz wszystkie produkty "suche", i duże naczynia kuchenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.01.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 A pies ma większe łapy Ciężko widzę swoją wiosnę Jak nie zaorane to nie będzie tak źle. Po zasianiu trawy wyprowadzaliśmy Dina na spacery ''na zewnątrz'' czytaj za ogrodzenie a tam takie chaszcze ale zero błota. Zresztą widzę, że u Ciebie też dużo roślinek wokół domu więć nie bedzie tak paskudnie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedraszko 26.01.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witaj Magi, mam nadzieję, że znowu będziesz nas zarażać swoim entuzjazmem. Może mi się wydaje ale odnoszę wrażenie, że pojawiła się u Ciebie jakaś delikatna nutka zmęczenia. Życzę Ci złapania oddechu. Byłem w ubiegłym roku u Was. Byłaś w tym czasie gdzieś w świecie. Widzielismy się (ja i żonka) z Twoim mężem. Przy okazji pozdrowienia dla niego. Interesował mnie dach i pozwolilismy sobie nawiedzić Was. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.01.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 jedraszko a to TY!!! Witaj. Słyszałam, słyszałam że byliście Rzadko kogo można spotkać na forum z okolic Kalisza a tu proszę odwiedziny w realu Jak tam budowa. Skończona? W toku? Pochwal się pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.01.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A pies ma większe łapy Ciężko widzę swoją wiosnę Jak nie zaorane to nie będzie tak źle. Po zasianiu trawy wyprowadzaliśmy Dina na spacery ''na zewnątrz'' czytaj za ogrodzenie a tam takie chaszcze ale zero błota. Zresztą widzę, że u Ciebie też dużo roślinek wokół domu więć nie bedzie tak paskudnie pzdr Te roślinki to się nadają żeby je potraktować jakimś specyfikiem U mnie za to błoto blisko domu, nic trzeba się przygotować i na wiosnę ostro wziąść do pracy innej rady nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedraszko 27.01.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 witaj jak tak patrzę po okolicy to sporo się buduje. nie wielu nas jednak na forum. szkoda. Też buduję dom parterowy. Interesowalo mnie jaki macie dach a właściwie więźbę, bo u mnie jest jakaś cholerna kratownica (mówią też na to wiazary dachowe). Planuję to przeprojektować. Nie chcę robic poddasza uzytkowego ale tak jak jest to trudno nawet wykorzystywać to poddasze jako strych. Obecnie moja budowa zimuje. Dojechałem do fundamentów. Są zasypane i zabezpieczone. Jak tylko aura pozwoli, ruszam dalej. Termin zakończenia zaplanowany na wiosnę 2008. Ostatnio chodzi mi po głowie temat kominka. Jeśli dobrze pamiętam to macie Tarnawę. Napisz coś jak to się sprawuje, czy jesteście zadowoleni z wyboru? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.01.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Czemu nie chcesz wiązarów? Moi znajomi mają wiązary, na domku parterowym z dwuspadowym dachem i jest ok. Wiązary robił im stolarz, sam, bo te gotowe wychodziły drożej. Jaki masz dach-dwu czy czterospadowy? Może możesz pokazać swój projekt No i napisz gdzie się budujesz? W Kaliszu czy okolice? Co do kominka to jest ok. Grzeje. Czasami sie dziwię jak to możliwe, że nie ma różnicy -5 st. czy -20 st na dworze a w domu 20-21 st. Tarnawa się sprawuje dobrze. Mamy rozprowadzenie do pokoi i jest ciepło. Nie mamy jeszcze innego ogrzewania z czasem zakupimy jakieś konwektory czy cuś takiego Najcieplej jest oczywiście w pokoju najbliższym no i łazience (tam to nieraz sauna bo małe pomieszczenie). Jedyny minus to brak możliwości sterowania temperaturą. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.02.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Jak to gdzie ??? - TUŻ, TUŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.02.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 TUSZ, TUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts